Internet
Internet kategria 2018 jliusi hrei
Lapok:    2  
PCforum.hu - 2018. jlius 9. 11:00
Az Audi a napokban több olyan videót is közzétett az interneten, amikben részletesen bemutatja új elektromos SUV-ja, az E-Tron fejlesztéseit. Ezek közül az egyik talán legérdekesebb a virtuális visszapillantó tükör, ami a hagyományos fényvisszaverő elemeket egy komplex digitális rendszerrel helyettesíti. Az Audi az E-Tron végleges változatát és minden fejlesztését augusztus végi konferenciáján fogja bemutatni.
HWSW.hu - 2018. jlius 9. 10:09
Rendkívül gyorsan iterálja kódszerkesztő alkalmazását a Microsoft, a Visual Studio Code friss havi kiadása érdekes újdonságokkal jött.
PCforum.hu - 2018. jlius 9. 9:30
Meglehetősen szokatlan módját választotta a napokban a számítógépes rendszerek gyengeségei kihasználásának néhány hacker az Egyesült Államokban. A tudásukkal visszaélő szakemberek ugyanis ezúttal nem adatok lenyúlására vagy kártevőt telepítésére használták fel az általuk felfedezett gyengeséget, hanem arra, hogy benzint lopjanak egy töltőállomásról - méghozzá viszonylag jelentős mennyiségben.
PCforum.hu - 2018. jlius 9. 8:00
Amikor a Samsung várhatóan jövő év elején hivatalosan is le fogja leplezni csúcstelefon-sorozata legújabb generációját, a cég egy meglepő bejelentést tehet a készülékek egyik biztonsági szenzorával kapcsolatban is. A Galaxy S10-en ugyanis az ujjlenyomat-olvasó egy olyan helyre kerülhet, ahol még soha nem volt a cég telefonjain; és konkurensekén sem nagyon ezen a ponton.
PCforum.hu - 2018. jlius 9. 7:00
Úgy tűnik, hogy nem csak az Apple az egyetlen csúcstelefon-gyártó, aminek főhet a feje a készülékei iránt csökkenő kereslet miatt, mert legnagyobb konkurense, a Samsung is hasonló problémákkal küzd. A dél-koreai gyártó legújabb ilyen mobilja, az S9 ugyanis olyan kevés példányban fogyott, mint legutoljára hát évvel korábban kiadott elődje, a Galaxy S III tette.
HWSW.hu - 2018. jlius 6. 16:16
Eheti adásunkban az Intel rövid- és középtávú, borúsnak látszó helyzetét pedzegetjük.
HWSW.hu - 2018. jlius 6. 14:54
Épp Budapesten tartózkodik a LogMeIn CTO-ja, Pálfy Sándor, így hétfőn lehetőségünk lesz interjút készíteni vele. Ezúttal viszont élőben közvetítjük a beszélgetést, amelybe bárki bekapcsolódhat.
HWSW.hu - 2018. jlius 6. 14:50
Dél-koreai források szerint a kínai memóriagyártók a Samsung és az Hynix szellemi tulajdonából próbálnak gyökeret ereszteni.
HWSW.hu - 2018. jlius 6. 14:12
Meglépte a ZTE, amit az amerikai kormány az embargó feloldásához feltételül szabott és lecserélte a felsővezetését. Ezzel a cég újra hozzáférhet az amerikai gyártmányú komponensekhez,
HWSW.hu - 2018. jlius 6. 12:36
Iparági pletykák szerint az Apple kihátrálása miatt az Intel feladta az okostelefonos 5G modem fejlesztését.
PCforum.hu - 2018. jlius 6. 11:00
Bár a leggyorsabb emberi futókat akár terepen is lehagyó robotok manapság már nem igazán számítanak újdonságnak, a MIT kutatóinak mégis sikerült nagyot gurítaniuk ezen a téren a közelmúltban. Az amerikai egyetem munkatársai ugyanis kidolgoztak egy olyan robotot, ami mindarra képes, mint eddig látott társaik - de úgy, hogy közben valójában nem lát semmit.
HWSW.hu - 2018. jlius 6. 9:30
Nem az inkubátorok jelentik az egyetlen kapaszkodót a fintech startupok számára, a sikerhez a cégeknek többé-kevésbé saját lábukon is meg kell tudni állni. A pénzintézetekkel való összefogás ugyanakkor kulcsfontosságú, főleg ha a kis szereplők és a bankok is versenyben akarnak maradni a piac felett baljós felhőként tornyosuló tech óriásokkal szemben, mint a Google vagy az Amazon - derült ki Freda Gray-jel, a KPMG által tavaly felvásárolt Matchi fintech innovációs platform operatív igazgatójával folytatott beszélgetésünkből.
PCforum.hu - 2018. jlius 6. 9:30
Miután az okostelefonok az utóbbi években először a tárkapacitásuk, majd az operatív memóriájuk vonatkozásában is utolérték - sőt, néha le is pipálták - a tipikus asztali konfigurációkat, hamarosan a processzoraik sebességének terén is behozzák lemaradásukat. Ennek köszönhetően hamarosan olyan mobilok is piacra kerülhetnek majd, amik központi feldolgozó egységének (CPU) órajele a 3 GHz-et is eléri, illetve túlszárnyalja majd.
PCforum.hu - 2018. jlius 6. 8:00
A 2001: Űrodüsszeiát a filmtörténelem egyik legzseniálisabb alkotásaként tartják nyilván, ami kivételes - és még fél évszázad távlatából sem elavult - módon kovácsolja össze a képi, szöveges és hangelemeket egy igazán egyedi élménnyé. A film legnagyobb részében klasszikus és így jól követhető történetmesélési eszközöket használ, bizonyos szegmenseinek értelmezése azonban - egyértelmű narratíva hiányában - az alkotás 1968-as bemutatása óta parázsló viták témája.
PCforum.hu - 2018. jlius 6. 7:00
A Microsoft a héten egy rendkívüli horderejű fejlesztést jelentett be a Windows 10-ben, amivel ismét az operációs rendszerek listájának élére katapultálta jól ismert szoftverét. A cég ugyanis bejelentette, hogy rendszere mostantól képes lesz helyesen kiszámolni, hogy pl. 4 négyzetgyöke egészen pontosan kerek 2 - és nem annál egy kicsit több vagy kevesebb.
HWSW.hu - 2018. jlius 5. 17:12
A korábban pletykált július helyett csak augusztusban jelenhet meg az új GeForce széria, illetve az alapot jelentő Turing GPU-család.
HWSW.hu - 2018. jlius 5. 14:56
Meggyőző többséggel szavazta le az Európai Parlament a kezdeményezést.
HWSW.hu - 2018. jlius 5. 14:35
A tesztelés alatt álló csomag az eddigi előfizetési palettát is átrajzolhatja.
HWSW.hu - 2018. jlius 5. 13:06
A Pixel-tulajok már telepíthetik a rendszer Developer Preview 4 kiadását, amely használat és dizájn terén is hoz kisebb ráncfelvarrásokat.
HWSW.hu - 2018. jlius 5. 12:37
A tajvani ADATA két, felsőkategóriás SSD-vel próbál betörni a piacra, amelyeket elsősorban olvasásintenzív környezetben jöhetnek kapóra.
PCforum.hu - 2018. jlius 5. 11:00
[eNET] A negyven évesnél fiatalabbak 17 százaléka rendszeresen, 59 százaléka pedig alkalmanként tanítja idősebb családtagjait az internet és a digitális eszközök használatára - áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló legfrissebb, MTI-nek küldött reprezentatív kutatásában.
PCforum.hu - 2018. jlius 5. 9:30
A lézerpisztoly, ami pár hónappal ezelőtt még csak a mozivásznakon megelevenedő fantáziavilágokban létezett sajnos mára valósággá vált. Legalábbis akkor, ha hihetünk a kínai sajtónak, ami szerint a kommunista országnak sikerült kifejlesztenie a veszélyes fegyver egy, a való világban is működő változatát.
HWSW.hu - 2018. jlius 5. 9:30
Kis cégeknek lehet igazán hasznos az Endpoint Verification, a gépek néhány alapadatára rá tudnak pillantani központi felületről. Minimalista, de legalább ingyen van.
PCforum.hu - 2018. jlius 5. 8:00
A hét közepén jelentős évfordulót ünnepelt a Wine, a Linuxot asztali környezetben alkalmazó felhasználók talán egyik talán legfontosabb programja. Ugyanis kereken negyed évszázaddal ezelőtt, 1993 július 4-én került kiadásra az eredetileg Windows-ra készült szoftverek Linux-on történő futtatását lehetővé szoftver első verziója.
PCforum.hu - 2018. jlius 5. 7:00
A Google mesterséges intelligenciákat fejlesztő részlege a napokban egy jelentős eredmény eléréséről számolt be. Ezek szerint a cég DeepMind AI-ját sikerült olyan képességekkel felvértezni, aminek köszönhetően az egyik legnépszerűbb multiplayer FPS-ben, a Quake III Arena-ban is képessé vált az emberek elverésére a játékban.
HWSW.hu - 2018. jlius 4. 17:21
Egyre több részlet lát napvilágot arról, hogy a Intel miként próbálja áthidalni 10 nanométeres gyártástechnológiájának kihozatali problémáit. A legújabb pletykák szerint a vállalat egy (újabb) átmeneti, Cooper Lake-SP névre keresztelt szerverplatformot készít, amelynek első számú célja, hogy kitöltse a Cascade Lake-SP, illetve a gyártásban felmerült gondok miatt 2020 végére csúsztatott Ice Lake-SP közötti űrt.
HWSW.hu - 2018. jlius 4. 15:14
A közösségi óriás a felhasználói adatokat igyekszik nagyobb biztonságban tudni. A cég egyes API-kat korlátoz, másokat teljesen megszüntet.
HWSW.hu - 2018. jlius 4. 14:17
A memóriagyártó a tajvani UMC-vel akadt össze, ami miatt ideiglenes bukhatja a hatalmas piacot. Jelen állás szerint gyors megoldást csak egy licencmegállapodás hozhat.
HWSW.hu - 2018. jlius 4. 12:24
A fejlesztői lapka legnépszerűbb operációs rendszere dedikált alkalmazásboltot és több apróbb újítást is hoz.
PCforum.hu - 2018. jlius 4. 9:30
Bár az Intel hivatalosan még nem jelentette be őket, máris lebuktatta legelső kilencedik generációs Core processzorait. A chipgyártó ugyanis egy, a lapkáihoz készült mikrokód frissítésről szóló dokumentumban véletlenül megemlített párat a 9000-es modellszámmal érkező processzorokból is.
Lapok:    2  
Idkp.hu - 2018. jlius 4. 11:45
Heves zivatarok s sok felhszakads jellemezte a nyr els hnapjt, tbbszr frisstette hidegfront a levegt, majd lass melegedssel trtek vissza a 30 fokok.
kpnyeg.hu - Kzp-Magyarorszgi idjrs-elrejelzs, 15:15
Idkp.hu - 2018. jlius 3. 15:15
Aktulis idjrs:Budapest: 25°C, 9.36 km/h/NY-i szl, kzepesen felhs Elrejelzs: Ma: Hmrsklet: min 18°C, max 27°C Id: gyengn felhs Holnap: Hmrsklet: min 16°C, max 28°C Id: kzepesen felhs 15 napos idjrs-elrejelzs a Kpnyeg.hu oldalon!
Idkp.hu - 2018. jlius 3. 12:54
Visszatr a meleg nyr, azonban a megszokott zporok, zivatarok sem maradnak majd el a ht htralv rszben.
Webbeteg.hu Betegsgek - 2018. jlius 4. 9:41
A szvinfarktus gyakran nem jr olyan drmai tnetekkel, mint ahogy azt a tvben vagy a moziban lthatjuk. Sokaknl a tnetei kevsb kifejezettek, st vannak olyanok, akiknl egyltaln nincsenek szlelhet jelek!
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2018. jlius 4. 3:00
Varga Mihly pnzgyminisztert krdeztk az Infordi Arna cm msorban, tbbek kztt az 5%-os laksfa hosszabbtsval kapcsolatban, amire elg egyenes, mr-mr egyrtelm vlaszt adott. A hazai laksszakma mr rgta vrja a dntst arrl, hogy mi lesz a 2019. vgig szl hatridvel, amire a kormnyzat szerepli mr hnapok ta gy reaglnak, hogy a hatrid msfl v mlva lejr s a hoss...
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
PCforum.hu - 2018. jlius 4. 9:30
Br az Intel hivatalosan mg nem jelentette be ket, mris lebuktatta legels kilencedik genercis Core processzorait. A chipgyrt ugyanis egy, a lapkihoz kszlt mikrokd frisstsrl szl dokumentumban vletlenl megemltett prat a 9000-es modellszmmal rkez processzorokbl is.