Gazdaság
Gazdaság kategória 2017 májusi hírei
Lapok:    
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 22. 12:58
A nyári idĹ‘szakban döntés születik a beérkezett agrártámogatási pályázatokról és a tervek szerint újabb pályázatokat is megnyitnak - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelĹ‘s államtitkára a Pápai Agrárexpo alkalmával tartott szakmai konferencián, pénteken.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 21. 23:04
Április 24-tĹ‘l igényelhetĹ‘ a nullaszázalékos hitel az ország egész területérĹ‘l, melybĹ‘l összesen közel 24 ezer lakóépület energetikai korszerűsítése valósítható meg - írja a Portfolio. A kölcsön folyósítása történhet utófinanszírozással, vagyis hogy a pályázó megelĹ‘legezi a beruházás összegét és utólag megkapja a hitelt. A másik eset a szállítói finanszírozás, mikor a kivitelezĹ‘ állja a költségeket, így az igényelt kölcsönt is Ĺ‘ kapja meg. 
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 21. 14:12
Még mindig beadhatók a kérelmek arra a 12 millió forintos támogatásra, mely fiatal mezĹ‘gazdasági termelĹ‘k beruházásait támogatja. A felhívás csak azokat a mezĹ‘gazdasági termelĹ‘ket támogatja, akik 41 év alattiak, mezĹ‘gazdasági végzettséggel rendelkeznek és a pályázat benyújtásától számított elmúlt 12 hónapban is átlagosan legalább 6000 STÉ üzemmérettel rendelkeztek! A támogatás 12 millió forintos, 100%-os intenzitású átalánytámogatás, tehát nem beruházáshoz kötött támogatás! BĹ‘vebb információ és elĹ‘minĹ‘sítésre való jelentkezés alább!
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 17. 14:03
A Portfolio értesülése szerint a kormánynak nem sikerült a 18 milliárd forintos brüsszeli büntetést lealkudnia, mivel Brüsszel annyira súlyos és cédhetetlen szabálytalanságokat talált. A Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy a kormány 18 milliárd forintot köteles visszafizetni az Európai Bizottságnak az EMIR-rendszer kiépítésével kapcsolatos szabálytalan közbeszerzések miatt.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 17. 13:56
Összesen 148 mikro-, kis- és középvállalkozás csaknem 10 milliárd forint uniós támogatást nyert el versenyképességének növelésére, a pénzbĹ‘l új termékeket hozhatnak létre, új technológiákat fejleszthetnek ki, illetve új szolgáltatásokat alakíthatnak ki a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatásával - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelĹ‘s államtitkára szerdán az MTI-t.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 15. 8:00
2017. június 1-tĹ‘l lehet benyújtani a támogatási kérelmeket az EFOP-ban megjelent "Még jobb kezekben - bölcsĹ‘dei szakemberek szakmai fejlesztése" című felhívásra. A pályázaton bölcsĹ‘dék fenntartói vehetnek részt, ezek lehetnek önkormányzatok, egyházi szervezetek, alapítványok, egyesületek és költségvetési szervek. A budapesti és Pest megyei szervezetek nem nyújthatnak be támogatási kérelmet! A támogatásból a bölcsĹ‘dei dolgozók diplomaszerzése támogatható, minimum 6 millió, maximum 60 millió forint összegben. A projekt 100%-a elszámolható a támogatási összegbĹ‘l. 
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 14. 15:24
{youtube}T4JpburFhx8{/youtube} A fogyatékossággal élĹ‘k közszolgáltatásokhoz való hozzáférését megkönnyítĹ‘, infokommunikációs alapú akadálymentesítés fejlesztésére hirdet pályázatot az Emberi ErĹ‘források Minisztériuma (Emmi) - jelentette be a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelĹ‘s államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 14. 15:19
2017. május 11-én jelent meg a hír, miszerint a Miniszterelnökség pontosította a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaihoz készült Általános Útmutatóját, amelynek köszönhetĹ‘en a KifizetĹ‘ Ügynökség jóváhagyása esetén a közjogi szervek is mentesülhetnek a biztosítéknyújtási kötelezettség alól.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 14. 15:18
A Portfolio értesülése szerint egyelĹ‘re nem teljesül a kormány vállalása, miszerint az összes EU-pályázat 60%-a gazdaságfejlesztési célt fog szolgálni. Az utóbbi 7 éves keretre nézve 48,1-55,8% ez az arány.   További problémát jelent, hogy túlságosan magas az úgynevezett kiemelt eljárásrendben meghirdetett pályázatok aránya. Ezek az olyan pályázatok, melyekben elĹ‘re rögzítve van, hogy mely állami intézmények indulhatnak a támogatásért, így ilyen esetben nincs verseny a forrásokért. A Portfolio számítása szerint a 7 éves keret 43,2%-a jelent meg ilyen módon.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 11. 18:58
{youtube}3EJHJqVlYU4{/youtube} Piacok létrehozására, fejlesztésére és már meglévĹ‘ közétkeztetési szolgáltatás fejlesztésére lehet pályázni "Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése" című felhívás keretein belül. Helyi piacok létrehozására maximum 50 millió forint, közétkeztetés fejlesztésére pedig maximum 20 millió forint a vissza nem térítendĹ‘ támogatás, melyre önkormányzatok és társulásaik, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek pályázhatnak. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. május 22-tĹ‘l 2017. június 22-ig lehetséges elsĹ‘ körben, a beérkezett pályázatok számától függĹ‘en akár tovább is. A felhívásra kizárólag a Vidékfejlesztési Programban meghatározott vidéki térségekbĹ‘l lehetséges a támogatási kérelmek benyújtása! BĹ‘vebb információ és ingyenes elĹ‘minĹ‘sítésre való jelentkezés alább!
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 10. 14:13
2017. augusztus 7. és 28. között nyújthatók be támogatási kérelmek az Otthon Melege Program keretein belül a háztartási nagygépek cseréjére. A programon magyarországi lakóhellyel rendelkezĹ‘, nagykorú természetes személyek vehetnek részt, pályázhatnak hűtĹ‘gép, fagyasztó készülék, mosógép vagy mosó-szárítógép beszerzésére. A gépeket kizárólag újan lehet beszerezni, a bolti árnak 25-45 ezer forintos részét lehet vissza nem térítendĹ‘ támogatásként igényelni. 
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 9. 23:15
A Portfolionak adott interjúban Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke azt nyilatkozta, hogy évi 50-60 millió forintnyi támogatást kaphatnak 5 éven keresztül azok a kutatók, akik kiemelkedĹ‘ szaktudásokat Magyarországon kamatoztatják. Pálinkás szerint ezt a támogatás a külföldön dolgozó magyar kutatók számára is vonzó lehet, de nem lesz könnyű elnyerni, ahogy a 80 milliárd forintos keretbĹ‘l gazdálkodó hazai Innovációs Alap támogatásainál is további szigorításra, elĹ‘zetes helyszíni ellenĹ‘rzésre lehet számítani. Pálinkás szerint sikerülhet évi 7 milliárd forintnyi kockázati tĹ‘két kihelyezni a gazdaságba a Hivatal szakmai felügyeletével felállított alapból.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 5. 23:27
A Belügyminisztrérium nyílt pályázatot hirdetett meg a Nemzeti BűnmegelĹ‘zési Stratégiában megjelölt célok megvalósítását szolgáló projektek támogatására. A támogatási kérelmet önkormányzatok, költségvetési szervek, egyesületek, alapítványok és egyházak nyújthatják be. 4 fĹ‘ prioritással kapcsolatban lehetséges a pályázás, ezek a településbiztonság, a gyermek- és ifjúságvédelem, a bűncselekmény áldozatainak segítése és az áldozattá válás megelĹ‘zése, valamint a bűnismétlés megelĹ‘zése. Az elnyerhetĹ‘ támogatás akár 20 millió forint is lehet, a kérelmek benyújtási határideje 2017. május 31.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. május 3. 16:31
Május 2-ától 3 kategóriában, 90 millió forintos keretösszegbĹ‘l, vissza nem térítendĹ‘ támogatásra pályázhatnak a magyar élelmiszer gazdaság termékeit népszerűsítĹ‘, agrárágazatunkat bemutató egyesületek, alapítványok és szakmaközi szervezetek.
Lapok:    
Időkép.hu - 2017. május 22. 21:04
A Budapest felett kialakult cella szinte mozdulatlanul ontotta magából a csapadékot.
Időkép.hu - 2017. május 22. 20:45
A Budapest felett kialakult cella szinte mozdulatlanul ontotta magából a csapadékot.
Időkép.hu - 2017. május 21. 17:12
A jövőhét is záporokkal, zivatarokkal indul, és a szél sem tágít egyhamar.
Webbeteg.hu Betegségek - 2017. május 22. 21:41
A cukorbetegség időben történő felismerése és megfelelő terápiája alapvető szerepet játszik a szövődmények megelőzésében. Az inzulinkezelés beállítása időigényes folyamat, mely fegyelmet és korrekt együttműködést igényel a beteg részéről.
Mandiner Autó aktuális - 2017. május 22. 23:57
A versailles-i Nagy-Trianon palotában fogadja Emmanuel Macron francia elnök Vlagyimir Putyin orosz államfőt - írja a Heti Válasz. [...] Bővebben!
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2017. május 22. 15:45
A válság és az azóta eltelt évek jelentős változásokat hoztak az ingatlanüzemeltetési szakmában. Komoly munkaerőhiánnyal és nem mindig tudatos fejlesztőkkel kell szembesülnie a piac szereplőinek. Az aktuális kihívásokról beszélt Vágó László, a Strabag Property and Facility Services Zrt. vezérigazgatója. Ez az interjú a Portfolio Ingatlamagazin legújabb számában jelenik meg, mely a Portfolio FM ...
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Isite.hu - 2017. május 22. 23:58
A Microsoft bejelentette, hogy bár csak korlátozott ideig ugyan - az időtartam hosszát nem ismerjük, tehát érdemes sietni -, de ingyen letölthetővé tették az Ori and the Blind Forest: Defi... tovább