Gazdaság
Gazdaság kategória 2017 áprilisi hírei
Lapok:    
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 28. 19:40
Megjelent a Magyar Vidék kínálatát bemutató Top Vidékjáró Utazási Magazin, amely a piacon egyedülálló módon mutatja be a vidéki Magyarországot, a maga hagyományaival, kultúrájával, programjaival, sokszínűségével. A magazinban kiváló korábbi nyertes pályázatokból megvalósult beruházások is bemutatásra kerülnek, így a most pályázatot elĹ‘készítĹ‘k számára ideális gyakrolati példákat, ötleteket tud adni! Mivel több alkalommal jeleneik meg az évben kitűnĹ‘en alkalmas a már megvalósult beruházások kommunikációs céljaira is!
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 27. 11:40
A "Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára" és a "Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára" című felhívásokhoz kapcsolódóan számos ügyfélszolgálati megkeresés és észrevétel érkezett be, melynek hatására a beadás kezdetét május 3-ról az Irányító Hatóság elhalasztotta. Ez idĹ‘ alatt a felhívások felülvizsgálata és pontosítása fog történni, várhatóan több változás is lesz a pályázatokban. A két felhívás keretösszege összesen több, mint 21 milliárd forint.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 24. 12:41
A Portfolio értesülése szerint egy április 19-i parlamenti projektmenedzseri ülésen Dányi Gábor, a Miniszterelnökség Európai Uniós Fejlesztések Koordinációjáért FelelĹ‘s Helyettes Államtitkára jelezte, hogy az elkövetkezendĹ‘ hetekben számos régen várt pályázat eredményének meghirdetése várható. A benyújtott pályázatok közül eddig 11 ezret kellett értékelnie az állami projektértékelĹ‘knek, mely nagy részének, 10.700 pályázatnak már megkezdĹ‘dött az elbírálása, ebbĹ‘l 6000 projekt már lezárásra került. Az ülésen elhangzott, hogy elĹ‘reláthatólag május-június hónapban kiderülnek az egyik legnépszerűbb felhívás, a prototípus pályázat eredményei is. Az ülésen szó esett továbbá a Pest megyének szóló kompenzációs pályázatról és javaslat érkezett annak drasztikus megemelésére is.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 21. 15:03
Megjelent a GINOP-1.3.6-17 kódszámú Mikro-, kis- és középvállalkozások logisztikai szolgáltatás-igénybevételének támogatása című felhívás. A pályázat keretében logisztikai szolgáltatásokat vehetnek igénybe a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint támogathatóak az ehhez kapcsolódó egyéb költségek. Ilyen költségek például raktárbérlés, munkagépek bérlése (daru vagy targonca), vámügyintézés, informatikai rendszerek használata, hatósági eljárásokkal kapcsolatos szolgáltatások. A támogatás fordítható továbbá anyagmozgatási, szállítási, tárolási, raktározási költségekre. Az igényelhetĹ‘ vissza nem térítendĹ‘ támogatás 5 millió Ft és 25 millió Ft közötti összeg lehet. A támogatási kérelmeket 2017. június 1-tĹ‘l lehet benyújtani. BĹ‘vebb információ és ingyenes elĹ‘minĹ‘sítés alább!
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 21. 14:51
Április 24-én felfüggesztés miatt lezárul a támogatási kérelmek benyújtási lehetĹ‘sége az EFOP-1.3.7-17 A társadalmi kohézió erĹ‘sítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztĹ‘ tevékenységének bĹ‘vítésével című felhívásra. A civil szervezetek és az egyházak 100%-os támogatási intenzitás mellett 25 és 50 millió Ft közötti összegre pályázatnak.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 21. 10:15
Új lehetĹ‘ség azoknak a mezĹ‘gazdasági termelĹ‘knek, akik lemaradtak a 2016 Ĺ‘szi mikrovállalkozás indítását támogató pályázatról, hogy májustól nagyobb kerettel, nagyobb összegre is lehet pályázni 50-70% támogatással, új, nem mezĹ‘gazdasági tevékenységek elindítására. A nagyobb keret, nagyobb esélyeket is jelent a 2016 Ĺ‘szi 12 M Ft-os 100%-os támogatásnál. A "VP6-6.4.1-16 Nem mezĹ‘gazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása" pályázaton kizárólag mezĹ‘gazdasági termelĹ‘k indulhatnak, vagyis Ĺ‘stermelĹ‘k és mezĹ‘gazdasági vállalkozók (egyéni vállalkozás, Bt., Kft., stb.) Bár a felhívás egyik célterülete a falusi turizmus fejlesztése, a módosítás során rengeteg új tevékenység lett fejleszthetĹ‘ a másik fĹ‘ célterületen az akár 50 millió forintos támogatásból, így pl. bútorgyártás, gépjavítás, kútfúrás, ruházati termékek gyártása, ékszerek és dísztárgyak készítése, stb. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. május 8-tól 2017. június 8-ig biztosan lehetséges. (A keret kimerülésétĹ‘l függĹ‘en akár még ez követĹ‘en is) A kiemelten kedvezĹ‘ feltételek miatt már most rendkívül nagy a pályázat iránt érdeklĹ‘dĹ‘k száma, ezért érdemes mielĹ‘bb megkezdeni a pályázat benyújtásához szükséges elĹ‘készületeket, melyben nagy segítséget jelenthet szakembereink segítsége és az ingyenes elĹ‘minĹ‘sítés, melyre alább jelentkezhetnek.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 17. 15:31
Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Nem mezĹ‘gazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” című (VP6-6.4.1–16 kódszámú) felhívás benyújtási idĹ‘szaka.  A támogatási kérelmek benyújtására 2017. május 8. napjától 2019. május 14. napjáig van lehetĹ‘ség.  Az elsĹ‘ értékelési határnap 2017. június 8-a, vélhetĹ‘en a nagy igény miatt már akár az elsĹ‘ körben, tehát eddig a dátumig kimerülhet a támogatási keret, így a támogatási kérelmeket, érdemes június 8-ig benyújtani! A kiemelten kedvezĹ‘ feltételek miatt már most rendkívül nagy a pályázat iránt érdeklĹ‘dĹ‘k száma, ezért érdemes mielĹ‘bb megkezdeni a pályázat benyújtásához szükséges elĹ‘készületeket, melyben nagy segítséget jelenthet szakembereink segítsége és az ingyenes elĹ‘minĹ‘sítés, melyre alább jelentkezhetnek. További részletek itt
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 17. 15:00
Már lehet pályázni a 2017-es év tavaszi és nyári Erzsébet-táboraira. A „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt, valamint a nyári „ottalvós” és napközi-táborok pályázatai folyamatosan jelennek meg a www.erzsebettaborok.hu oldal PÁLYÁZATOK menüpontjában.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 11. 22:15
A VP3-4.2.2-16 Borászat termékfejlesztésének és erĹ‘forrás-hatékonyságának támogatása című felhívás keretében akár 200 millió forint vissza nem térítendĹ‘ támogatásra pályázhatnak a hazai mezĹ‘gazdasági termelĹ‘k, valamint mezĹ‘gazdasági termelĹ‘nek nem minĹ‘sülĹ‘ mikro- és kisvállalkozások. A támogatás a borászati üzemek számára borászati gépek, berendezések beszerzésére, meglévĹ‘ technológia korszerűsítésére, illetve építéssel járó fejlesztésekre fordítható. A beruházás célja lehet kifejezetten az energia-, és más erĹ‘forrás-felhasználás hatékonyságának növelése, illetve megújuló energiaforrás alkalmazása. A támogatási kérelmek benyújtására a 2016. szeptember 12.-tĹ‘l 2018. szeptember 11.-ig van lehetĹ‘ség, a következĹ‘ határnap 2017. június 12.  BĹ‘vebb információ és ingyenes elĹ‘minĹ‘sítés alább!
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 11. 1:30
A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent az „Innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházás támogatása” című felhívás. Jelen pályázatot a hazai mezĹ‘gazdasági termelĹ‘k, fiatal mezĹ‘gazdasági termelĹ‘k vagy termelĹ‘i csoportok agrárgazdasági innovációs tevékenységének fejlesztése, megvalósítása érdekében írták ki, melyet a kis- és középvállalkozások együttműködését erĹ‘sítĹ‘ Operatív Csoportok létrehozásával valósíthatnak meg. Az Agrár-Innovációs Operatív Csoportok az agrárgazdaság - beleértve a mezĹ‘gazdasági termelés, élelmiszer-feldolgozás, borászat, REL, erdĹ‘gazdálkodás - termelékenységének és környezeti hatékonyságának javítását szolgálják. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. május 30.-tól 2017. november 30.-ig van lehetĹ‘ség. BĹ‘vebb információ és ingyenes elĹ‘minĹ‘sítés alább!
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 7. 15:45
Március végéig megjelent az összes, Emberi ErĹ‘források Minisztériumának kezelésébe tartozó uniós, illetve EFOP-pályázati felhívás - közölte Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára. Schanda Tamás államtitkár közölte: több mint 1000 milliárd forintos keretrĹ‘l van szó.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 6. 2:35
Akár 50 millió forint vissza nem térítendĹ‘ támogatásra is pályázhatnak most a kereskedelmi üzletek az ország teljes területérĹ‘l A tavasszal megjelent pályázat keretein belül a már meglévĹ‘ üzletek energiahatékonyságát fejlesztĹ‘ beruházásokra lehet pályázni, így például hĹ‘szigetelésre, beleértve a teljes homlokzati felújítást, nyílászárók cseréjére, energiatakarékos épületgépészeti megoldások bevezetésére, megújuló energiák használatának bevezetésére.  Különösen a nagy energiafogyasztású üzleteknél (pl. élelmiszerboltok) jelentĹ‘sen csökkenthetĹ‘ek az üzemeltetési költségek! A vissza nem térítendĹ‘ támogatás 45%, ehhez egy kedvezményes, 2%-os kamatozású kölcsön társul a költségek 45%-ig, és a beruházás értékének 10 %-át szükséges csak önerĹ‘ként biztosítani. KitűnĹ‘ lehetĹ‘ség a jövedelmezĹ‘ség, versenyképesség javtására! BĹ‘vebb információ és elĹ‘minĹ‘sítés alább!
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 6. 0:52
Idén is 3,5 milliárd forintos központi költségvetési forrásra nyújthatnak be pályázatot a települési önkormányzatok óvodafejlesztési projektekre és gyermekétkeztetési infrastrukturális feltételek javítására - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az MTI-vel. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. május 9-ig van lehetĹ‘ség.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 5. 1:28
Akár 50 millió forint vissza nem térítendĹ‘ támogatásra is pályázhatnak most a szálláshelyek az ország teljes területérĹ‘l, akik eddig kiszorultak az egyéb pályázati lehetĹ‘ségekbĹ‘l! A pályázat keretein belül a már meglévĹ‘ szálláshelyek energiahatékonyságát fejlesztĹ‘ beruházásokra lehet pályázni, így például hĹ‘szigetelésre, beleértve a teljes homlokzati felújítást, nyílászárók cseréjére, energiatakarékos épületgépészeti megoldások bevezetésére, megújuló energiák használatának bevezetésére. A vissza nem térítendĹ‘ támogatás 45%, ehhez egy kedvezményes, 2%-os kamatozású kölcsön társul a költségek 45%-ig, ezeken kívül a projekt 10 %-át szükséges csak önerĹ‘ként biztosítani. BĹ‘vebb információ és elĹ‘minĹ‘sítés alább!
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 3. 23:48
A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (Vekop) teljes hét évre (2014-20) vonatkozó keretösszegét sikeresen meghirdette pályázatok formájában a Nemzetgazdasági Minisztérium a kormány által kitűzött március 31-i határidĹ‘re - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelĹ‘s államtitkára szombaton.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 3. 23:45
Megjelent a GINOP-5.1.7-17 Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése című felhívás, akár 250 millió forint elnyerhetĹ‘ támogatással. A felhívás keretein belül lehetséges a termékek és szolgáltatások fejlesztése, bĹ‘vítése, a szakmai működés fejlesztése, képzésekben való részvétel, rendezvények szervezése, honlapfejlesztés, valamint kötelezĹ‘ legalább 1 új munkavállaló foglalkoztatása. A támogatási kérelmeket nonprofit társaságok, szociális szövetkezetek, egyéb alapítványok és egyesületek nyújthatják be 2017. június 30-tól 2018. szeptember 3-ig. 
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 3. 0:20
Megjelent a VP6-16.9.1-17 Szolidáris gazdálkodás és közösség által támogatott mezĹ‘gazdaság című felhívás. A felhívás keretein belül két célterületre lehet pályázni; egyrészt lehetséges a szolidáris gazdálkodás támogatása, vagyis hátrányos helyzetű csoportok bevonása a mezĹ‘gazdasági termelésbe, másrészt a közösség által támogatott gazdálkodás, vagyis a termelĹ‘k és fogyasztók közti együttműködés támogatása. A támogatási kérelmeket legalább két tagból álló konzorciumként lehet benyújtani, melyben az egyik tag mezĹ‘gazdasági termelĹ‘. Az 1. célterület esetén a másik tag a hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkozó intézmény, a 2. célterület esetében pedig az ilyen tevékenységgel foglalkozó nonprofit szervezet is lehet. A pályázatok benyújtási határideje 2017. június 2-tĹ‘l 2017. július 4-ig tart, az elnyerhetĹ‘ támogatás akár 80.000 eurónak megfelelĹ‘ forintösszeg is lehet. 
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 1. 0:49
A Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program minden 2014-2020-ig szóló pályázati felhívását megjelentette március végével. A Vidékfejlesztési Program 2015. augusztusi megjelenése óta a Miniszterelnökség összesen 68 darab felhívást jelentetett meg.
PályázatihĂ­rek.eu - 2017. április 1. 0:39
A Miniszterelnökség meghirdette a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) utolsó két pályázati felhívását, mintegy 2,4 milliárd forint keretösszegben. Ezekkel együttesen 16,07 milliárd forint áll rendelkezésre a magyarországi halgazdálkodás fejlesztésére. A pályázatokkal kapcsolatos ingyenes elĹ‘minĹ‘sítésünkre a cikk alján található űrlap kitöltésével jelentkezhet.
Lapok:    
Időkép.hu - 2017. április 27. 16:09
A pénteki nagy mennyiségű csapadék után sem lesz hiány az öntözésből, legalábbis a Dunától keletre.
Időkép.hu - 2017. április 25. 19:46
Csütörtökön és pénteken egy hidegfront okoz jelentős hőmérséklet-különbséget kelet és nyugat közt.
Időkép.hu - 2017. április 25. 5:02
Fantasztikus hangulatú a tavaszi erdő a csillagoktól sziporkázó éj leple alatt - különleges felvételek következnek!
Webbeteg.hu Betegségek - 2017. április 30. 2:51
A kislányom nyolc éves és nagyon kemény a széklete. Kis vért is észleltem a toalettpapíron. A probléma az elmúlt félévben párszor már előfordult, mit lehetne tenni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Mandiner Autó aktuális - 2017. április 30. 1:52
A Magyar Kórházszövetség XXIX. Kongresszusa kapcsán dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral készült interjú olvasható a KÓRHÁZ szaklap tavaszi számában Államtitkári vizit címmel, melyet a Weborvos is idéz. [...] Bővebben!
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2017. április 28. 11:05
A CTP számos új szerződést írt alá 2017 első negyedévében Magyarországon, tovább erősítve pozícióját a hazai piacon. A hazánkban 2016 eleje óta jelen lévő ingatlanfejlesztő közel 300 ezer négyzetméter alapterületű ipari ingatlanportfólióval számol. Több új szerződés aláírásával hamarosan eléri a 300 ezer négyzetméteres ipari ingatlanportfóliót a CTP. A cégnek Győrben, Biatorbágyon, Tatabányán é...
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Isite.hu - 2017. április 29. 3:55
A Dishonored 2 után számítottunk rá, hogy az Arkane Studios és a Bethesda a Prey tekintetében is magasról tesz majd játékuk optimalizációjára, ez pedig nemrégiben be is igazolódott, his... tovább