GasztronĂłmia
GasztronĂłmia kategória 2017 júniusi hírei
Lapok:    2  
Borászportál.hu - 2017. június 29. 16:00
A minap Geszti Péter elĹ‘adását hallgattam. Természetesen kommunikációról is szó volt, és amikor ehhez a részhez érkezett, rögtön egy olyan mondattal kezdett, amitĹ‘l véglegesen eldĹ‘lt, hogy a rajongója leszek.
Borászportál.hu - 2017. június 28. 19:00
GyönyörködtetĹ‘ sokszínűség - a chardonnay ezen az etyeki estén is ezer arcát mutatta.
Borászportál.hu - 2017. június 28. 10:42
A 2017-es évre ismét sok meglepetést tartogat a St. Andrea. Ma például hivatalosan is megnyílik a St. Andrea Wine&Skybar, méghozzá a város egyik legforgalmasabb pontján, a Vörösmarty téren!   Az étterem 2015-ös nyitása utána 2017-ben újabb egységgel bĹ‘vül a St. Andrea brand. Az egri borászat és a budapesti étterem után egy merĹ‘ben új koncepcióval színesíti a cégcsoport a már meglévĹ‘ portfólióját. A St. Andrea Wine & Skybar a jelenlegi magyar piaci viszonyok mellett egyedülálló, prémium kategóriájú, évszaktól független étterem-bár lesz a belváros egyik legfrekventáltabb helyén, a Vörösmarty téren. A Skybar-nak otthont adó impozáns épületet - az Unesco által - a világörökség részeként tartják számon, emellett pedig számos nemzetközi építészeti díjjal is jutalmazták. Grandiózus mérete és páratlan megjelenése senkinek sem kerüli el a figyelmét, aki éppen a Váci utca-Vörösmarty tér környékén tartózkodik.    St. Andrea-tól megszokott minĹ‘séggel és profizmussal találkozhat majd az, aki ellátogat a Váci 1 tetĹ‘teraszára.    A St. Andrea Wine & Skybar kialakításának köszönhetĹ‘en egész évben várja vendégeit, hiszen a két  nyitott körterasz mellett teljesen zárható, üvegfalú bár és étterem rész került kialakításra! A bár teljes kapacitását tekintve 120 fĹ‘ befogadására képes, míg a teljesen zárható belsĹ‘ tér 65 ember kényelmes idĹ‘töltését teszi lehetĹ‘vé. A hangsúly természetesen a borokon és koktélokon lesz, emellett pedig Barna Ádám séf bar food fogásokkal készül majd. A csapat célja, hogy páratlan skybar élményt nyújtsanak Budapest belvárosában azoknak, akik igényes szórakozásra vágynak. 
Borászportál.hu - 2017. június 27. 16:06
181 versengĹ‘ tétel közül idén a fehérborok mezĹ‘nyében a badacsonyi Bajnóczy Pincészet 2016-os Szemenszedett Badacsonyi Olaszrizlingje, a vörösborok között pedig Günzer Zoltán Pincészetének 2012-es villányi Günzer Kékfrankosa diadalmaskodott, elnyerve a Takarékszövetkezetek Bora címet.
Borászportál.hu - 2017. június 27. 16:00
Egyedülálló baleset-megelĹ‘zési programot indított a Kecskeméti RendĹ‘rkapitányság a Duna Borrégió soros elnökével, Koch Csabával karöltve.
Borászportál.hu - 2017. június 27. 13:00
Az emberiség egyik legkellemesebb találmánya, hogy konzerválta az érett szĹ‘lĹ‘ zamatát, illatát, erényeit, a szüret örömét és dalos vígságát hónapokkal késĹ‘bbre, hosszú, hideg téli, vagy vidám tavaszi-nyári estékre is.
Borászportál.hu - 2017. június 23. 12:00
Jack Sparrow kapitány egyedi és megismételhetetlen. Mint ahogy Demeter Zoltán is az. Cseh Gábor rendhagyó interjúja a rendhagyó tokaji borásszal.
Borászportál.hu - 2017. június 22. 17:30
Plácido Domingo Classics Selection néven limitált kiadású vörösborral rukkolt elĹ‘ a villányi Bock Borászat. A világhírű operacsillag ízlése szerint készült cuvée Pécsett debütál a Plácido Domingo Classics fesztiválon, amelynek június 24-ei Traviata-elĹ‘adásán maga a Maestro is fellép.   A testes vörösborokért lelkesedĹ‘ művész 2008-ban ismerkedett meg a borvidék, így a Bock Pince boraival. A villányi borászat a Pécs–Plácido Domingo Classics által idén alapított új nemzetközi multikulturális rendezvénysorozat és a névadó művész tiszteletére készítette a limitált kiadású vörös házasítást. A bor méltán viseli a fesztivál nevét, ugyanis a Maestro választotta ki azt a 2012-es prémium cuvée-t, amely Plácido Domingo Classics Selection néven került a palackba.   A fesztivál látogatói elsĹ‘ként Pécsett, a június 22–25. között megrendezésre kerülĹ‘ komolyzenei fesztivál ideje alatt kóstolhatják meg a Domingo ízlését tükrözĹ‘ bort, amely a sorozat további állomásain is kísérni fogja az évenként jelentkezĹ‘ rendezvényt.
Borászportál.hu - 2017. június 22. 9:00
A VeszprémFest új helyszínre, az egykori érseki pihenĹ‘helyre, a História Kertbe költözik, ahol egy zöldebb, lazább környezetben két koncertet is láthatunk. A Veszprém Arénában tartott zárókoncentre pedig most páros belépĹ‘t nyerhetsz!
Borászportál.hu - 2017. június 21. 15:00
A Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Pálinkakiválóság Programjának, és a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyének eredményeit június 20-án hirdették ki a Parlamentben. Az idei országkóstolón minden idĹ‘k legnagyobb tételszámából, 382 féle pálinkából válogathattak a verseny bírálói. Magyarország legjobb pálinkája a Mályinkai PálinkafĹ‘zde Konkordi-Izabella szĹ‘lĹ‘ pálinkája lett   A legeredményesebb pálinkafĹ‘zdének járó elismerést a Brill Pálinkaház nyerte el - termékeik közül 6 fĹ‘zetük Champion díjat, 14 arany, 7 ezüst és 5 bronz minĹ‘sítést kapott. A Pálinka Nemzeti Tanács idén új díjat alapított: a legjobb 10.000 palack feletti pálinka a Villányi Pálinka – Magyarbólyi PálinkafĹ‘zde Válogatott Vörös törkölypálinkája.   A 43 pálinkaház által nevezett 382 tételbĹ‘l 115 nyerte el a Pálinkakiválóság címet, 46 tétel pedig TOP Pálinkakiválóság díjat kapott. Az Országos Versenyre nevezett fĹ‘zetek közül 24 tétel érdemelte ki a Champion, azaz kategória gyĹ‘ztes díját, de további 342 tétel kapott minĹ‘sítést, melybĹ‘l 110 arany, 144 ezüst és 88 bronz.   Koós Józsefné, a Konkordi-Izabella szĹ‘lĹ‘pálinka fĹ‘zĹ‘je az eseményen elmondta, hogy   a díjnyertes pálinka gyümölcse édesapja kedvenc szĹ‘lĹ‘fajtáiból készült. Hozzátette, hogy 40 éve foglalkozik pálinkafĹ‘zéssel és nagyon büszke, hogy Mályinka község régóta termesztett szĹ‘lĹ‘fajtáival nyerhette meg az év pálinkája elismerést.   A Konkordi-Izabella szĹ‘lĹ‘pálinka olyan ritkaság, amihez hasonló eddig még soha nem szerepelt a versenyen. Kevésbé ismert, nagyon harmonikus íz- és illatvilágot jelenít meg, és mind ízében, és illatában nagyon bársonyos, szokatlanul kedves. Az ember szeretné újra és újra elĹ‘ször megkóstolni. – hangsúlyozta a 2017-es év legjobbnak választott pálinkájáról Kovács András pálinkabíráló.    Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke arról számolt be, hogy az elĹ‘zĹ‘ évekhez képest sokkal több volt a magas vagy kimagasló minĹ‘ségű és ízletes pálinka. Kiemelte, hogy a nyertes fĹ‘zetek nem elsĹ‘sorban a szakértĹ‘khöz, bírákhoz, hanem az átlag hazai és külföldi fogyasztók ízléséhez igazodva, a piaci igényeknek megfelelĹ‘en készültek.  
Borászportál.hu - 2017. június 21. 11:00
A jelenleg 70 hektáros szekszárdi birtok fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte nemrégiben a Takler család. A bravúros vörösborok és pompás rozék készítése mellett elengedhetetlenné vált – az egyébként is kiterjedt – komplexum további bĹ‘vítése: újonnan épített wellness részleg gazdagítja tovább a Kúria szolgáltatásait. Az újítással kapcsolatban (is) faggattuk Takler Andrást, a Takler Kúria ügyvezetĹ‘jét. 
Borászportál.hu - 2017. június 20. 17:30
SzakértĹ‘k közreműködésével, 23 borásznĹ‘ 34 bora közül választotta ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) azt a tételt, amely a jövĹ‘ben az egyetem protokollborának szerepét tölti be.
Borászportál.hu - 2017. június 20. 14:45
A mai magyar borpiacon az elsĹ‘ olyan világtrend, amely idĹ‘ben gyűrűzött be, és mind a termelĹ‘k, mind a fogyasztók komolyan vették, az a „buborékos” borok fogyasztásának népszerűsége.
Borászportál.hu - 2017. június 19. 19:00
A kánikulában hűsítĹ‘ élményt nyújthat egy friss, fanyar whiskykoktél. Válaszd ki kedvencedet!
Borászportál.hu - 2017. június 19. 15:00
Jamasz - görögül azt jelenti, egészségünkre! A köszönéseken kívül ezzel ki is merült aktív görög nyelvtudásom.
Borászportál.hu - 2017. június 19. 11:04
Tippek következnek arra, hogy hogyan is válasszuk ki a számunkra legideálisabb automata kávégépet.
Borászportál.hu - 2017. június 16. 8:36
Idén is remek borokkal találkozhatunk a Szigeten, a Borháló a 2017-es szortimentet ezúttal a Kristinus Borbirtok boraiból állította össze, amely méltán képviselheti a magyar borkultúrát az idelátogató külföldiek elĹ‘tt is.
Borászportál.hu - 2017. június 15. 8:04
A hazai sörfogyasztásnál továbbra is az alacsony árfekvésű sörök viszik a prímet, tavaly például összesen 150 versenymedencényi sört értékesítettek a kiskereskedelemben. A sör magyarországi kiskereskedelmi forgalma értékben változatlan maradt 2015-rĹ‘l 2016-ra, mennyiségben pedig 1 százalékot csökkent. A jellemzĹ‘en július-augusztusra koncentrálódó, nagy szezonalitású kategóriából értékben 133 milliárd forint fogyott tavaly.   FĹ‘ként a sörkülönlegességek, kézműves sörök, valamint az alkoholmentes ízesített sörök „mentek nagyot”, forgalmuk 20 százalékot meghaladó mértékben nĹ‘tt - derül ki a Nielsen 90 élelmiszerkategóriát mérĹ‘ kiskereskedelmi indexébĹ‘l. Az itthon még mindig különlegességnek számító cider forgalma értékben 15 százalékkal, mennyiségben pedig 17 százalékkal emelkedett.   Szeretik a magyarok a sört: a feldolgozott hús után ebbĹ‘l fogy a legtöbb a kiskereskedelemben: éves mennyisége tavaly megközelítette a négymillió hektolitert. Ugyanakkor összfogyasztása erĹ‘teljesen idĹ‘járásfüggĹ‘; a tavalyi enyhébb nyár minimális értékbeli és mennyiségi csökkenést eredményezett éves szinten.   A 2016-os július-augusztusi fĹ‘szezonban az idĹ‘járás gyártókra kedvezĹ‘tlen alakulása miatt az értékbeli csökkenés több, mint 4 százalék volt, mennyiségben pedig közel 6 százalékkal kevesebb alkoholos és alkoholmentes sör csúszott le országos szinten - ez 43 000 hektoliterrel marad el a 2015-ös volumentĹ‘l.   A Nielsen adataiból az is kiviláglik, hogy bejöttek a gyártóknak a kézműves és különleges sörök. Értékben 25 százalékkal, mennyiségben 20 százalékkal nĹ‘tt a forgalmuk, és a teljes piacból hat százalékot hasítanak ki.  A sörmixek piacán pedig különösen az alkoholmentes szegmens népszerűsége szembeötlĹ‘: minden száz értékesített, ízesített sörbĹ‘l 48 alkolholmentes, ez 10 százalékkal haladja meg a 2015-ös adatokat.   Az ízesített, alkoholmentes sörök között a legnépszerűbb ízek a citrom, lime-menta, grapefruit, bodza-citrom és bodza, melyek ily módon a többi üdítĹ‘ital kategóriával veszik fel a versenyt.   A még mindig különlegességnek tekintett cider kiskereskedelmi forgalma is erĹ‘teljesen fejlĹ‘dik: közel hárommilliárd forint értékben fogyott belĹ‘le tavaly, mennyiségben ez 34 ezer hektoliter. Fogyasztásban vezet az alma, alma-piros gyümölcs és körte ízesítésű cider.
Borászportál.hu - 2017. június 14. 12:57
Két magyar bor, a Grand Tokaj 2013-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja és a somlói Tornai Pincészet 2015-ös Prémium Juhfarkja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.   A magyar termelĹ‘k a világ egyik legbefolyásosabb és legalaposabban bírált borversenye, az IWC által közzétett eredménylista szerint idén 8 aranyérmet, 11 ezüstöt és 11 bronzérmet nyertek el, további 15 magyar bor pedig elismerĹ‘ oklevélben részesült.   Az IWC-re évente több mint 15 ezer bort neveznek a világ több mint 50 országából, közülük mindössze 500 kap aranyérmet és kategóriánként egy érdemel Trófea díjat. Ezek a legjobbak közül is kiemelkedĹ‘ek, hiszen az aranyérmes borok újrakóstolásával választják ki Ĺ‘ket.  Aranyéremmel díjazták a következĹ‘ tételeket:  Bezerics Borház - Cserszegi Fűszeres késĹ‘i szüret 2015 Grand Tokaj - Aszú 2013 Oremus - Berry Bros. & Rudd Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2011 Royal Tokaji - Blue Label 5 Puttonyos Aszú 2013 Tornai Pincészet - Top Selection Furmint 2015 Tornai Pincészet - Premium Juhfark 2015 Zombori Pince - Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013
Borászportál.hu - 2017. június 14. 12:00
Nagypapájától kapott néhány sor szĹ‘lĹ‘vel kezdte a borászkodást negyedszázada Koch Csaba, akinek a munkáját rengeteg hazai és nemzetközi aranyérem mellett az Év Pincészete díjjal is elismerték. A Koch család 10 generáció óta foglalkozik szĹ‘lĹ‘termesztéssel és borkészítéssel. "SzĹ‘lĹ‘művelĹ‘, borkészítĹ‘, borkereskedĹ‘ felmenĹ‘imtĹ‘l a föld szeretetét, a munka becsületét, az érték tiszteletét tanultam." - vallja Koch Csaba a pincészet honlapján. A Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken egyaránt aktív borász - és ötgyermekes családapa - mindig is alázatos volt a borkészítésben, és az Ĺ‘ példája is jelzi, a kemény, kompromisszummentes munka a szĹ‘lĹ‘ben és a pincében meghozza a sikert.    Koch Csaba 2000 óta palackozza a borait, az elmúlt években 33 rezisztens szĹ‘lĹ‘fajtával kísérletezve igyekszik teljesen vegyszermentes borokat készíteni. ElsĹ‘ aranyérmét az 1990-es évek elején a jánoshalmai borversenyen kapta. A borászat termése nemzetközi elismerésekbĹ‘l is kimagasló volt az utóbbi tíz évben: borszakírói összesítés szerint világversenyeken 5 arany és 5 ezüst, nemzetközi versenyeken 53 arany és 19 ezüst, országos borversenyeken 104 arany és 18 ezüst, régiós borversenyeken 98 arany és 13 ezüst született.   Koch Csaba újabb prémium borsorozat piacra dobásával is megünnepelte a negyedszázados munkásságot. A Frisch márkanevű borcsaládba magas minĹ‘ségű, dűlĹ‘szelektált Irsai Olivér, cserszegi fűszeres, chardonnay, rozé és merlot borok tartoznak.   
Borászportál.hu - 2017. június 14. 12:00
Nem kell különleges alkalomra várni, a pezsgĹ‘ a mindennapokat is ünneppé varázsolhatja. 
Borászportál.hu - 2017. június 13. 12:17
Közös szakmai rendezvénysorozatot indít a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.   2017 júniusától új alapokra került a bor- és gasztromarketing irányítása a Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) annak érdekében, hogy a szakmával szorosabb együttműködés jöhessen létre olyan projektek kapcsán, mint amilyen a turisztikai országmárka kialakítása is. Az MTÜ a nyáron intenzív munkába kezd: mind a hat borrégióba ellátogat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen az ügynökség szakmai rendezvénysorozata, létrejön az új egységes borarculat, információs portál indul a magyar borról, de idén második alkalommal megrendezésre kerül a Budapesti Borbár Túra is.   „A most készülĹ‘, új turisztikai országmárka szerves részét képezi majd a magyar bor- és gasztrokultúra, hiszen Magyarország elképzelhetetlen a minĹ‘ségi borok és a sajátos magyar ízek nélkül” – fogalmazott Bánhegyi Zsófia, az MTÜ marketingkommunikációért felelĹ‘s vezérigazgató-helyettese. "A Magyar Turisztikai Ügynökségnek a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával együttműködve az a feladata, hogy az országmárkán keresztül a magyar bor értékeit megismertesse a világgal, és így lendületet kapjon a borturizmus is. A magyar borászatok megismerhetĹ‘k, bejárhatók és nem utolsó sorban, történetük is van, mindez pedig vonzóvá teszi a borainkat minden érdeklĹ‘dĹ‘ számára. Egy átfogó információs portált is indítunk hamarosan, amelyen keresztül mindenki megismerheti a magyar bor értékeit ” – tette hozzá Bánhegyi Zsófia.   Az MTÜ a bor- és gasztromarketing területén már az elsĹ‘ félévben is látványos eredményeket ért el: az ügynökség több nemzetközi kiállításon és szakmai rendezvényen is képviselte Magyarországot (így Düsseldorfban, New York-ban, San Francisco-ban és Londonban is), de fontos szakmai visszajelzés az is, hogy Budapest nyerte el az International Wine Tourism Conference (IWINETC) szervezési jogát 2018-ra, amely Európa legjelentĹ‘sebb nemzetközi borturisztikai konferenciája.   Folytatódik a tavaly nagy sikerrel útjára indult Budapesti Borbár Túra is, amelynek keretében a fĹ‘város borbárjaiban autentikus magyar borvidékek, kiemelkedĹ‘ boros települések és önszervezĹ‘dĹ‘ módon létrejött borászati körök, egyesületek mutatkoznak be az érdeklĹ‘dĹ‘knek. 
Borászportál.hu - 2017. június 12. 15:15
Mi kell egy jó fesztiválhoz? Jó zene és jó borok – ez pedig a VeszprémFest kísérĹ‘rendezvényeként 7 évvel ezelĹ‘tt létrejött Rozé, Rizling és Jazz Napokra mind jellemzĹ‘.
Borászportál.hu - 2017. június 9. 12:02
  A szekszárdi Fekete Borpince idén nyáron egy sebességgel feljebb kapcsol. A már eddig is bejáratott vidéki és fĹ‘városi fesztiválokon illetve borkóstolókon ez évben is találkozhatunk velük, de további új rendezvényeken is ott lesznek, az idén egyre csak szélesedĹ‘ szortimentükkel. Hogy pontosan hol kóstolhatjuk meg a Fekete Borpince borait a nyár elején? Most kiderül!   Sétatér Fesztivál 2017 (2017. június 8-18. Pécs, Belváros) A Sétatér Fesztivál Pécs legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója” a Székesegyház elĹ‘tt, a felsĹ‘ Sétatéren az árnyas gesztenyefák alatt. Idén négy színpadon váltják egymást helyi és országos hírű zenészek és zenekarok.   Egerszeg Fesztivál 2017 (2017. június 9-11. Zalaegerszeg, Belváros) A Kiváló MinĹ‘sítéssel rendelkezĹ‘ Egerszeg Fesztivál a régió legnagyobb és legszínvonalasabb összművészeti rendezvénye. Az eseményen kézműves sátrak, népi mesterség-bemutatók várják az érdeklĹ‘dĹ‘ket. Az esemény része a Kárpát-medencei Verbunkverseny és a Göcseji Prószafesztivál, ahol a híres göcseji ételt kóstolhatják meg a látogatók. Könnyű és komolyzenei koncertek, népi mesterségek udvara, vendéglĹ‘sök utcája, prószasütĹ‘ fesztivál és minĹ‘ségi borok kóstolója színesítik a programokat minden generáció számára.   Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 2017 (2017. június 20-25. Kecskemét, FĹ‘tér) Kecskeméten 2016-ban teljesen megújult a nyári bor és pálinkaünnep, melyet a Hírös Agóra Kulturális Központ szervez a város fĹ‘terén. A fesztiválon ott lesznek a minĹ‘ségi italokat készítĹ‘ pálinkafĹ‘zĹ‘k mellett a különbözĹ‘ történelmi bortermĹ‘ területek neves pincészetei is, valamint kézművesek, vásárosok, illetve ízletes ételeket árusítók.   Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál 2017 (2017. július 19-23. BükfürdĹ‘, Gyógy- és ÉlményfürdĹ‘ parkolója) 2017-ban immár tizenkettedik alkalommal várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit a Gyógy-bor napokra. Az 5 napos rendezvényen neves fellépĹ‘k, gyermekprogramok, valamint minĹ‘ségi borok, pálinkák és kézműves termékek vására várja az érdeklĹ‘dĹ‘ket. A rendezvény keretében kerül megrendezésre a Bük Város Bora verseny is.   Hungarikum Fesztivál Balatonalmádi 2017 (2017. július 21- augusztus 1. Balatonalmádi, Széchenyi sétány) Klasszikus magyar finomságok tányéron és pohárban! Népművészeti és kézműves remekek, magyar filmek és népmesék, retro diszkó vár mindenkit Balatonalmádiban 2017. júliusában. A hatalmas színpadon estérĹ‘l estére izgalmas és változatos, a közönség igényeinek sokszínűségét kiszolgáló programokkal várják a szórakozásra, kultúrára szomjazókat.
Borászportál.hu - 2017. június 9. 11:00
A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözĹ‘borokra és izgalmas pezsgĹ‘kre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a PezsgĹ‘ Június legmenĹ‘bb tételeivel!
Borászportál.hu - 2017. június 8. 15:30
“Biodinamika” - sokaknak földöntúli, megfoghatatlan, míg másoknak izgalmas tényeken és hiten alapuló vallás, filozófia, amely visszavezet a természethez és rámutat jelentéktelenségünkre és talán tehetlenségünkre a világmindenség erĹ‘ivel szemben.
Borászportál.hu - 2017. június 8. 9:46
  A szekszárdi Fekete Borpince már gĹ‘zerĹ‘vel készül a nyárra. Érkeznek a legfrissebb évjáratok, és egyéb újdonságokra is számíthatunk! Fehérborok Cserszegi cuvée 2013, amely könnyed és illatos Fehér kadarka 2016, egy igazi kuriózum Chardonnay barrique 2016, a testesebb fehérek kedvelĹ‘inek + 1: ettĹ‘l a héttĹ‘l a Cserszegi fűszeres 2016 is elérhetĹ‘! Rozék Rosé cuvée 2016, a legjobb fröccs-alap Kékfrankos rosé 2016, a klasszikus szekszárdi Néró rozé 2016, a megszelídített vadló Sillerek Kadarka siller 2014 Kékfrankos siller 2014 A Fekete Borpince nyári borcsomagjának kedvezményes ajánlatát megtekinthetik ITT, ahol egyúttal könnyedén meg is rendelhetik bármelyik tételt!
Borászportál.hu - 2017. június 7. 15:00
A keszeg a Balaton hala, a kéknyelű a Badacsony bora. Nem véletlen, hogy június második hétvégéjén a keszeg és a kéknyelű áll majd a figyelem középpontjában: a „Hetedhét Badacsony” rendezvénysorozat nyitó eseményeként 2017. június 9–10. között ad otthont Badacsonytomaj a Keszegfesztiválnak, amelyre a balatoni halak szerelmeseit várják változatos programokkal és ínycsiklandozó halételekkel a badacsonyi kikötĹ‘ben. A rendezvény legfĹ‘bb célja a hagyományĹ‘rzés, a halfogyasztás népszerűsítése, ezáltal az egészséges táplálkozás fontosságára való figyelemfelhívás.   Ugyanezen a hétvégén várják a vendégeket a Kéknyelű Virágzás Ünnepére is (2017. június 10–11.) a „Badacsony elsĹ‘ látásra” programsorozat keretében. A kéknyelű szĹ‘lĹ‘ a bazaltos-vulkanikus talajú Badacsony legĹ‘sibb és egyben legnemesebb fajtája;  jelenleg mintegy 40 hektár ültetvényfelületen terem. Nevét kékesvörös levél- és fürtnyelérĹ‘l kapta.  A badacsonyi szĹ‘lĹ‘gazdák és a borbarátok annyira büszkék rá, hogy minden évben megünneplik a virágzását - az idei eseményt még különlegesebbé teszi, hogy 2017 egyúttal a Badacsonyi SzĹ‘lĹ‘ és Bor Éve is. A fajta megbecsültségét jelzi az is, hogy már a hungarikumok sorát gyarapítja.   A tizenhárom pince részvételével zajló rendezvény a Bortriatlon második állomásaként a kéknyelű-kóstoló mellett kulturális programokkal, nyereményjátékokkal, extra kedvezményekkel is várja a látogatókat. 
Borászportál.hu - 2017. június 7. 8:00
A Winelovers csapata új, tematikus kóstolósorozatba kezdett, amelynek célja Magyarország 22 borvidékét bemutatni, minden alkalommal más helyszínen. Így 22 szerdánk biztosan foglalt lesz...
Borászportál.hu - 2017. június 6. 14:25
A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözĹ‘borokra és izgalmas pezsgĹ‘kre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a PezsgĹ‘ Június legmenĹ‘bb tételeivel!
Lapok:    2  
Időkép.hu - 2017. június 29. 13:44
Az erős, viharos szélhez szombaton egy hidegfront is társul.
Időkép.hu - 2017. június 29. 10:13
Az év eddigi legmelegebb napját követően, csütörtökön viharossá fokozódik a délnyugati szél.
köpönyeg.hu - Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés, 23:30
Időkép.hu - 2017. június 28. 23:30
Aktuális időjárás:Budapest: 20°C, 9.36 km/hDK-i szél, közepesen felhős Előrejelzés: Ma: Hőmérséklet: min 17°C, max 34°C Idő: zivatar záporesővel Holnap: Hőmérséklet: min 19°C, max 30°C Idő: zápor 15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!
Webbeteg.hu Betegségek - 2017. június 29. 14:55
Barázdák, megvastagodások, beszakadás, elszíneződések - sok különböző ok vezethet a köröm külső megjelenésének negatív irányú elváltozásához rövid időn belül. Nem minden esetben körömgomba áll a háttérben.
Mandiner Autó aktuális - 2017. június 29. 16:51
Nem képviselném a budapestieket? Ki más küszködik sokszor szinte egyedül a 3-as metróért? Ki szokott még megnyikkanni a kormányoldalról? Mint hallotta, most sem tettem popsitörlő nyilatkozatot. Interjú. [...] Bővebben!
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2017. június 29. 13:25
Munkaerőhiány, a kivitelezési költségek emelkedése és a kedvezményes lakásáfa körüli bizonytalanság közepette zajlik a vevőkért folytatott verseny az új építésű lakások piacán. Ha nem jön időben a döntés, akkor kipukkanhat a mostanában meredeken felfelé ívelő lakásépítési kedv, ami azonban az árakra inkább növelő hatással lehet, hiszen az eladó állomány folyamatosan csökkenhet, míg a vásárolni szá...
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Isite.hu - 2017. június 29. 14:45
Bár az első epizód klasszikus megközelítésétől alaposan eltávolodott már a Dragon Age-sorozat, azért a fantasy szerepjátékok kedvelői őszintén reménykednek abban, hogy folytatódhat ... tovább