GasztronĂłmia
GasztronĂłmia kategória 2017 áprilisi hírei
Lapok:    2  3  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 26. 16:15
A Kékfrankos Áprilison ezúttal mesterkurzusok helyett a Pop-up School kapta az edukatív főszerepet. A dolog nagyon bejött, hiszen annyira népszerĹą volt, hogy teljes teltházzal üzemelt, jómagam is még épphogy találtam üres helyet.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 26. 7:00
Április utolsó hétvégéjén Ausztriában is megkezdődik a bortavasz -  a közeli Burgenlandban egymást érik majd a rendezvények.   Elsőként a burgenlandi vörösborok fővárosának számító, Fertő-tó közeli Gálosban (Gols) tárulnak ki pinceajtók. Itt pénteken délután három órakor kezdődik a program, amelynek keretében több mint nyolcvan borászatba várják a borkedvelőket. Április 29-én, szombaton 13 órától 20 óráig, április 30-án, vasárnap pedig 13 órától 18 óráig várják az érdeklődőket. Ezzel párhuzamosan a közösségi házban prezentációkat és kóstolókat is szerveznek. Az egyes helyszínek között kisbuszok szállítják a borbarátokat. Akiknek pedig arra van igényük, azok vezetett túrán is részt vehetnek.   A Vas megyével határos Dél-Burgenlandban ötödször rendezik meg a Bortavaszt. A Rohonctól (Schnitzler) Csejkén (Eisenberg), Németlövőn (Deutsch Schützen), Csatér-hegyen (Csaterberg), a winteni hegyen (Pinkatótfalu), Pinkakertesen (Gaas), Nagysároslakon (Moschendorf) át Ókörtvélyesig (Eltendorf) 60 kilométer hosszan húzódó terület legjobb borászatai április 29-én és 30-án tárják ki pincéik ajtaját. Mintegy 70 borász összesen több mint 350 féle borral várja a vendégeket. A bor mellett mindenhol gondoskodnak némi tipikus helyi harapnivalóról is. A hagyományos sós stangli és a tökmagos különlegességek mellett lesz néhány igazi „kulináris gasztro-állomás“  is, ahol helyi alapanyagokból készült remekeket kóstolhatnak a borbarátok. Az eseményre Szombathelyről, Kőszegről és Körmendről autóbusz különjáratokat indítanak. Az egyes helyszínek között is buszokkal közlekedhetnek a látogatók.   A fehérborok kedvelőinek sem kell sokat várniuk, a Duna menti Wachauba ugyan egy héttel később, de ugyancsak beköszönt a bortavasz. Itt május 6-án és 7-én, 10 és 18 óra között több mint száz pincében fogadják a vendégeket.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 25. 17:05
A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 2016-os Irsai Olivér bora ezüstérmet nyert a rangos strasbourgi Les Grands Concours de Monde nemzetközi borversenyen, amelyre április második hetében került sor.   A Franciaország híres borvidékén, Elzászban megrendezett Les Grands Concours du Monde hat nemzetközi szinten is elismert borversenyt foglal magában. A versenyen minden évben a világ 20 országából közel 1000 bor közül választják ki a legjobbakat.   Idén először került megrendezésre a VINS BLANCS de Cépages et d’Assemblages du Monde, amelyen ezüstérmet kapott a Dubicz 2016-os Irsai Olivér bora. A mátrai borászat "1014" nevet viselő prémium márkacsaládjának bora különlegesen karakteres - illatában finom körtét és leheletnyi mentát mutat, ízében érett őszibarack, sárgadinnye és bodza izgalmas elegye jelenik meg.    A verseny magas szakmai színvonalát garantálja többek között, hogy tagja a legrangosabb borversenyeket tömörítő nemzetközi szervezetnek, a VinoFed-nek, illetve védnöke a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV). A borok értékelését egy 80 fős szakmai zsĹąri végzi, köztük számos elismert francia és nemzetközi sommelier részvételével.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 25. 14:03
A Csopaki Kódex, a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és az Északipart Magazin egész éven át tartó beszélgetés- és vitasorozatot indít a Balaton veszélyeztetett értékeinek védelmében. A résztvevők az érintettek - borászok, vendéglátók, szakmai szervezetek és önkormányzatok képviselői, jogalkotók. A szervezők szerint itt az idő cselekedni, mert stratégia és ennek megfelelő szabályozás híján az egyre erősödő érdeklődés súlyos károkat okozhat a tónál. Évről évre egyre több látogatót érdekel a Balaton, és egyre többet szeretnének belőle kapni. Ez a vidék az elmúlt másfél-két évtizedben a szocialista rendszer nyaralógyárából európai színvonalú pihenőhellyé vált, A gyönyörĹą tájhoz minőségben felzárkóztak a borok és a gasztronómia, nemzetközi színvonalú szállásokat, tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket és kulturális programokat kínál a tó.   Már 2015-ben is több mint 5 millió vendégéjszakát töltöttek itt a vendégek, ebben az évben 8-10%-os növekedés várható. Ez persze jó, de az idelátogatók számával és a bevétellel együtt a megoldandó problémák is gyĹąlnek, miközben sok lehetőség ma még kihasználatlan. A tóért és környékéért felelősséget érző helyiek és az itt mĹąködő vállalkozások vezetői azt szeretnék, hogy mindenkinek úgy jusson a legjobb ebből a vidékből, hogy ez nem okoz jóvátehetetlen károkat – ehhez pedig stratégia és ennek megfelelő szabályozás kell. Ezért 2017. tavaszától a legszebb balatoni helyszíneken megvitatják a legfontosabb témákat – azokkal, akik a leginkább érintettek: borászokkal, vendéglátókkal, polgármesterekkel, szakértőkkel, és a vidék rajongóival. Csak pár példa: a táj és az épített örökség védelme, a tó jobb kihasználása, a közlekedés és kerékpáros turizmus fejlesztése, a szőlők védelme, a fenntartható fejlődés biztosítása gazdasági és ökológiai értelemben is, a megfelelő munkaerő biztosítása. „Nyilvános eseményeket szervezünk, ahová várjuk azokat is, akiket érdekel a Balaton sorsa, és tudásukkal, ötleteikkel akár hozzá is tudnak tenni a beszélgetéshez. Közben meg is ismerkedhetnek azokkal a borászokkal és vendéglátókkal, akik élére álltak a kezdeményezésnek” – írja a szervezők nevében az Északipart Magazin szerkesztősége a most induló rendezvénysorozatról. Első alkalommal a május elsejei hosszú hétvége vasárnapján lesz Balaton Konzílium, Csopakon, a Jásdi Pincénél, „Szőlők vs. villák (eltĹąnhet a balatoni szőlő)” címmel, Jásdi, Laposa és Szt. Donát borokkal. Borászok szerint a villaépítési láz ma legalább akkora veszélyt jelent a tájra, mint az előző rendszer nyaralóépítései, amikor a part menti sávban minden zsebkendőnyi helyre víkendház került. Ha nem történik semmi, pár év alatt eltĹąnhet az itteni szőlő. És ez nem csak azért lenne baj, mert nem lennének borok, hanem azért is, mert ha a szőlőhegyek is beépülnek, akkor a táj is eltĹąnik, amiért ma érdemes idejönni. A részletes program itt http://eszakipart.hu/program/szolok-vs-villak/ található.   A beszélgetés résztvevői: Jásdi István borász, Csopak Kovács Tamás borász (Csopaki Kódex) Laposa Bence borász (Balatoni Kör) Ambrus Tibor, Csopak polgármestere Andréka Tamás jogalkotási főosztályvezető (FöldmĹąvelésügyi Minisztérium) Balassa Balázs, Szigliget polgármestere (Balatoni Szövetség) Kardos Gábor (Balatoni Kör)   Időpont: 2017. április 30. vasárnap 16.30 Helyszín: Jásdi Birtok (Csopak, Arany János u. 2.) (Esőhelyszín: Csopaki Galéria és Kultúrház, Csopak, Kossuth L. u. 53.)   Regisztráció: info@eszakipart.com
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 25. 13:53
A Tokaj Generation Y egyik célja, az új tokaj-hegyaljai borászgeneráció tagjaként, hogy a borvidéki élet szerves része legyen és a borvidéki összefogásokba bekapcsolódjon, ezzel erősítve is azokat. Ezt az elhatározást követve döntött úgy a Tokaj Y, hogy együtt vesz részt a 2017-es Nagy Tokaji Borárverésen, amely immár ötödik alkalommal került megrendezésre.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 24. 10:31
Ötödik alkalommal rendezte meg a Pécsi Borozó szerkesztősége és kiadója a portugieser-borok világversenyét. Az április 21-i versenyen  2 kontinens 9 országából 101 bor szállt ringbe a négy champion címért és az aranyérmekért.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 24. 10:00
Vezető hazai portál(ok)hoz keresünk tapasztalt, lelkes, a borok és a gasztronómia terén jártas szerkesztő-újságírót.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 21. 16:06
A Pannon Vinersitas idén első alkalommal kerül megrendezésre. Olyan hiánypótló esemény ez, amelyben az országhatáron belüli, és a határon túli fiatal magyar borászok is ingyenes továbbképzési lehetőséghez jutnak. Hernyák Tamás, a Junibor elnöke ezúttal élőben mesél.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 21. 11:02
Egy héttagú, komoly kóstolási és bírálati tapasztalattal rendelkező, szakemberekből álló zsĹąri nemrégiben olyan kékfrankost választott a mezőny legjobbjának, amely – mint utólag kiderült – tulajdonképpen kísérleti tételnek indult. 
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 20. 19:54
Elindult a nevezés az Országos Borversenyre. A 38. alkalommal megrendezett hazai megmérettetés nemcsak a minőségi borok termelőinek kíván pozitív visszajelzést adni, hanem egyedülálló lehetőséget is nyújt a díjnyertes tételeknek a szereplésre itthon és külföldön egyaránt. Az egész ágazatot megmozgató esemény Magyarország borkínálatából a legnagyobb merítést kínálva, többszörös szĹąrővel dolgozva objektív mércéje kíván lenni a magyar boroknak. Nevezni olyan tétellel lehet, amelyből legalább 600 palack, édes nemes borok esetén legalább 300 palack készült és rendelkezik érvényes forgalomba hozatali engedéllyel. A minták a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) irodájában és hat belföldi gyĹąjtőponton adhatók le. Nevezni a www.orszagosborverseny.hu oldalon keresztül lehet, itt találhatók a tudnivalók, valamint a borverseny részletes szabályzata is. A nevezés határideje 2017. május 15.   Az Országos Borversenyre nevezett tételek már átestek egy hegyközségi és borvidéki borversenyen, tehát ez a harmadik megmérettetés. Az alulról épülő kiválasztási rendszer és a többszöri válogatás az ágazat minden szereplője számára biztosítja az egyenlő feltételeket. Célunk egy olyan „elit borszalon” létrehozása, amely a hazai és nemzetközi mezőnyben egyaránt megállja a helyét. Ezzel együtt borversenyünktől azt is reméljük, hogy a lehető legalaposabb válogatás eredményeképpen létrejött döntés iránymutató lesz a minőségi kritériumokat illetően – mondta el Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.   A szőlő- és borágazati stratégia kulcsfontosságúként határozza meg a magyar bor hazai és nemzetközi presztízsének növelését és a termelők piacra jutási lehetőségeinek javítását. Ennek záloga a minőségi borkínálat gyarapítása. A HNT küldetésének érzi, hogy a lehető legtöbb magyar bortermelő bemutatkozását segítse az ország legrangosabb borkóstolóján: ha a versenyre nevezett tétel idei borvidéki borversenyen aranyérmet nyert, a szervezet támogatásaként 50 %-os engedményt kap a nevezési díjból. A tavalyi borversenyre minden eddiginél több, 467 tétellel nevezett 19 borvidék 147 pincészete. Annak érdekében, hogy még több pincészet nevezését segítsék, a HNT csökkentette a minimális tételnagyságot is.   A nyertes borok termelői nemcsak egy elismeréssel lesznek gazdagabbak: amellett, hogy használják az Országos Borverseny ezüst-, arany- és nagy aranyérmes matricáit, részesei lesznek annak a borválogatásnak, amelynek segítségével a magyar borokat külföldön népszerĹąsíti a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Turisztikai Ügynökség. A vártnál is sikeresebbek lettek a tavalyi aranyérmes borok: a krakkói EnoExpo-n 26 hazai termelő díjnyertes borai mutatkoztak be a lengyel közönségnek. A Prowine China szakkiállításon ugyancsak nagy sikert arattak a győztes borok, mint ahogyan kiemelkedő figyelmet kaptak a neves spanyolországi San Sebastian Gastronomika csúcstalálkozón is. A berlini Internationale Grüne Woche kiállítás magyar pavilonjában a HNT standján szintén népes látogatótábor kóstolta a borverseny nyertes tételeit. A madridi magyar nagykövetség segítségével a Vinoselección a tavalyi nyertes borok közül választotta ki a magyar kínálatát.   A helyszínválasztásban a szervezők visszatérnek a hagyományokhoz: az ország borversenyét évente más borvidék látja vendégül. Ebben az évben a házigazda az Egri borvidék lesz.   Az 2017-es Országos Borverseny kategóriái: illatos fehérborok, elsősorban hazai nemesítésĹą fajtákból nagy száraz fehérborok, elsősorban kárpát-medencei fajtákból kékfrankos, valamint az arra alapozott házasítások természetes édes fehérborok rozék   Emlékdíjak: Gál Tibor Emlékdíj a legjobb Bikavér termelőjének Figula Mihály Emlékdíj a legjobb magyar eredetĹą száraz fehér bor termelőjének
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 20. 19:19
Az ETAP-ban tartotta második portfólió-bemutatóját a DemiJohn pinceképviselet, amely tíz ígéretes és feltörekvő pincészetet karol fel jelenleg. Voltam már sok borkóstolón, de ezen az estén valami egészen furcsa érzés kerített hatalmába... valahogy azt vettem észre, hogy nagyon hasonló dolgokat hallottam minden asztalnál.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 19. 13:16
Tegnap délután a budapesti DiVino Gozsduban megtartott évjárat-premieren nem csak a 2016-os BalatonBor mutatkozott be, hanem egy olyan (szinte már ismerős) egységes és fiatalos márka is, amely talán az ország legeladhatóbb boros brandje lesz – idén nyáron is.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 18. 14:39
A Duna Borrégió pályázat útján keresi három szőlőfajta borának új, a magyar piacon és a világpiacon is jól kommunikálható, frappáns nevét.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 18. 13:00
Magyar és szerb kutatók, valamint a Koch Borászat együttmĹąködésének köszönhetően április elején új, vegyszermentesen mĹąvelhető szőlőfajtákból álló mintaültetvény létesült a Hajós-Bajai pincészet borotai birtokán. A fajtagyĹąjtemény, amely génbank és bemutató kert is egyben, lehetővé teszi az új, rezisztens fajták megismerését és megfigyelését az Alföld agroökológiai körülményei között.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 17. 5:02
A 2016-os évjárat nagyon lendületes, szép kimondottan hosszan érlelhető borokat adott. Több a furmint, kevesebb a hárslevelĹą, de így is úgy gondolom, hogy kimondottan szép és izgalams kínálat lesz a Tokaji Nagy Borárverésen. - mondta dr. Mészáros Gabriella az MR1 Kossuth Rádiónak adott interjújában.    A 2017 évi árverési tételek kikiáltási árait ITT lehet megnézni.     Tudtad? Szepsy István eddig csak szárazborokat indított az árverésen. Ez az első alkalom, hogy aszúval jelenik meg.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 16. 14:13
Szent György napján, április 24-én rajzolják be a szőlőhajtásokat több évszázados hagyományokat követve a Szőlő Jövésnek Könyvébe Kőszegen - mondta el az MTI-nek Pócza Zoltán, a Jurisics-vár MĹąvelődési Központ és Várszínház igazgatója.   Kőszegen 1740 óta mutatják be a borosgazdák a város elöljáróinak a szőlőhajtásokat, amelyeket szabad kézzel rajzolnak be a Szőlő Jövésnek Könyvébe. Az eredeti könyv azonban már régen betelt, ezért Kőszeg 1991-ben testvérvárosától, a német Vahiningen an der Enz tanácsától kapott egy díszes, a kódexekhez hasonlító könyvet, azóta ebben örökítetik meg a hajtásokat. A határszéli kisvárosban már április hatodikán megkezdődtek a szőlőmĹąveléssel, bortermeléssel kapcsolatos rendezvények. A meghirdetett Vas megyei és nemzetközi borversenyre összesen 208 bort neveztek be, melyeknek bírálatát 30 borász végezte. A borverseny eredményét a Szent György napi ünnepségen hirdetik ki. Április 8-án rendezték meg második alkalommal a Kőszegi Bor-Korzót, amelyen a város és környékének pincészetei kínálhatták boraikat, a vendéglátásról pedig a Kőrszegi Borbarát Hölgyek Egyesületének tagjai gondoskodtak.   A szakmai program április 22-én a Szőlő és Klíma konferenciával folytatódik, amelyre klímaszakértőket és neves borászokat várnak. MTI    
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 15. 14:01
Mély szomorúsággal gondolok vissza, a Borkollégium Kóstolósorozatának édes boros órája. Messze nem azért, ami a kóstolón történt, hanem pont azért, ami nem történt. Ugyanis, ami nem történt meg, az az érdeklődés volt.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 15. 13:03
Húsz éves a Kopar. A legfrissebb, 2013-as évjárat az eleganciát helyezi előtérbe, kifinomult, fineszes bor, amiben a gyümölcsösség hangsúlyos. Április 15-étől május 15-éig jegyezhető elő az évjárat, a gyĹąjtői érték emelése érdekében kizárólag tizenkét palackot tartalmazó, egyedi kivitelezésĹą faládában.   Mi történt húsz évvel ezelőtt?   Ekkor ismerte meg a világ Dollyt, a klónozott birkát, a Titanic alatt sok papír zsebkendőt sírtak tele a mozikban, a Kemény Dénes vezette pólócsapat pedig első komoly eredményeként Európa-bajnok lett… És ez az évjárat adta az első, azóta ikonikusnak számító Kopar Cuvée-t is. A bor aktuális évjáratának előjegyzése most indul.   Ez a bor sok szempontból úttörőnek számított a magyar piacon: az egyik első bor, amely fantázianévvel került forgalomba, ráadásul mára olyan sikeres márkává vált, hogy sok borkedvelőnek elsőként a Kopar neve ugrik be, ha villányi vörösborokról esik szó. A bordeaux-i en primeur rendszer mintájára létrehozott előjegyzés is újdonságnak számított hazánkban, ennek köszönhetően minden évjárat piacra lépése előtt a borkedvelők kedvezőbb áron foglalhatják le maguknak a kívánt mennyiséget.   A ‘90-es években a villányi borászok figyelme a bordeaux-i fajtákból készült házasítások felé fordult, hiszen ekkor már ezek a szőlőfajták, a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot igazán népszerĹąnek számítottak a borvidéken. Villány természeti adottságai is azt támasztották alá, hogy érdemes ezekkel a fajtákkal komolyan foglalkozni.   2000 az évszázad legjobb évjárataként vonult be a bortörténelemkönyvekbe, ami a Kopar életében is mérföldkőnek számít, sokan ekkor jegyezték meg maguknak Gere Attila borát. A 2000-es Kopar ma is nagy megbecsülésnek örvend a gyĹąjtők körében, nem kis részben azért, mert napjainkban is hatalmas élmény kóstolni. Az elmúlt 20 évben az alapkoncepció nem változott, kisebb finomításokra ugyanakkor sor került a magasabb minőség érdekében.   ITT lehet előjegyezni.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 15. 11:02
Ha még nem láttátok a Szeretet, mint tőke címĹą filmet, akkor épp itt az ideje, hogy szánjatok rá 50 percet.    A szőlőtőkék adják e film keretét, melynek négy szegletében a változó arcú évszakok, aranymetszésében pedig a természettel együtt lélegző, gondolkodó hívő áll. Az inspirációt, a világon egyedülálló tokaji táj szépségéből és talajának utánozhatatlanságából meríti, az Istennel való folytonos összekapcsolódottságra törekedve. Szepsy István megkerülhetetlen alakja a Tokaji Borvidéknek.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 14. 16:27
Fekete Mihály a családi hagyományokat követve, szülei munkáját folytatva kezdett el borokat készíteni. Kezdetben saját maga és családja részére állította elő a borokat, ezért is különleges gondossággal és odafigyeléssel végezte és végzi mind a mai napig a feladatát.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 14. 14:27
A szilvapálinkák többsége megfelelt az élelmiszerbiztonsági előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálata alapján - közölte a Nébih kedden az MTI-vel. A szakemberek a piaci kínálatból 30 terméket választottak ki, amelyek között érlelt és prémium termékek egyaránt szerepeltek. A vizsgált italok - egy kivételével - megfeleltek az élelmiszerbiztonsági paramétereknek , az ajánlott határértéknél magasabb etil-karbamát tartalmú pálinka forgalmazását pedig a hatóság megtiltotta. A vizsgált pálinkák az előállítók részéről minden esetben nyomon követhetőek voltak, és a gyümölcseredetre vonatkozó izotópvizsgálatok is megfelelőnek bizonyultak. Mindazonáltal a forgalmazók 14 esetben nem tudták a jogszabályban előírt módon, a nyomon követésnek megfelelő egyedi jelöléssel ellátott termékkísérő okmányokat bemutatni. Emiatt a kereskedelmi üzletláncok élelmiszerlánc felügyeleti bírságra számíthatnak, várhatóan 700 ezer forint értékben.    A Nébih vizsgálatainak eredménye, valamint a laikusok bírálata által összeállított lista megtalálható a Nébih szupermenta honlapján.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 13. 20:17
Tavaszi szünet, négynapos ünnep, sonka, tojás, torma, kalács, báránysült és persze bor. Ezek nem hiányozhatnak a húsvéti asztalról. Node az otthoni asztalon kívül nézzétek meg, milyen terített asztalokkal várnak benneteket országszerte. Útra fel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 13. 16:18
Bár az egyik legkisebb borvidékünk, mégis egyre nagyobb a nyüzsgés Móron. Turistacsoportok jönnek-mennek, éttermek nyílnak és a móri borok is egyre többet ígérnek. A borvidék legnagyobb borászata, a Molnár Borház is folyamatosan fejlődik és számos újdonságot kínál.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 13. 10:11
Idén a World’s 50 Best Restaurants listáján a New York-i Eleven Madison Park végzett első helyen, melyet Daniel Humm séf és üzlettársa, Will Guidara üzemeltet. Massimo Bottura Osteria Francescanája a második helyre került.    Az Ausztráliában rendezett díjátadón Humm és Guidara elérzékenyülve osztották meg az étterem történetét a közönséggel, és azt kérték a stábtól a távolból, hogy lehetőség szerint ne csapják szét az éttermet egy hatalmas bulival. – Majd szétcsapjuk együtt, ha mi is otthon leszünk – tette hozzá Guidara.   A második helyen tehát a modenai Osteria Francescana áll, Massimo Bottura vezetésével, a harmadik pedig a Roca fivérek legendás étterme, az El Celler de Can Roca lett.   A csapat:     Íme a teljes ötvenes lista:   Eleven Madison Park, New York (USA) Osteria Francescana, Modena (Olaszország) El Celler de Can Roca, Girona (Spanyolország) Mirazur, Menton (Franciaország) Central, Lima (Peru) Asador Etxebarri, Atxondo (Spanyolország) Gaggan, Bangkok (Thaiföld) Maido, Lima (Peru) Mugaritz, San Sebastian (Spanyolország) Steirereck, Bécs (Ausztria) Blue Hill at Stone Barns, Tarrytown (USA) Arpège, Párizs (Franciaország) Alain Ducasse au Plaza Athénée, Párizs (Franciaország) Restaurant André, Szingapúr (Singapúr) Piazza Duomo, Alba (Olaszország) D.O.M. , Sao Paulo (Brazilia) Le Bernardin, New York (USA) Narisawa, Tokyo (Japán) Geranium, Koppenhága (Dánia) Pujol, Mexico City (Mexico) Alinea, Chicago (USA) Quintonil, Mexico City (Mexico) White Rabbit, Moszkva (Oroszország) Amber, Hong Kong (Hong Kong) Tickets, Barcelona (Spanyolország) The Clove Club, London (UK) The Ledbury, London (UK) Nahm, Bangkok (Thaiföld) Le Calandre, Rubano (Olaszország) Arzak, San Sebastian (Spanyolország) Alléno Paris at Pavillon Ledoyen, Párizs (Franciaország) – Legjobb Új Nyitás díja Attica, Melbourne (Ausztrália) Astrid Y Gastón, Lima (Peru) De Librije, Zwolle (Hollandia) Septime, Párizs (Franciaország) – (Fenntarthatósági Fődíj) Dinner by Heston Blumenthal, London (UK) Saison, San Francisco (USA) Azurmendi, Larrabetzu (Spanyolország) Relae, Koppenhága (Dánia) Cosme, New York (USA) Ultraviolet, Shanghai (Kína) Boragò, Santiago (Chile) Reale, Castel di Sangro (Olaszország) Brae, Birregurra (Ausztrália) Den, Tokyo (Japán) L’Astrance, Párizs (Franciaország) Vendôme, Bergisch Gladbach (Németország) Restaurant Tim Raue, Berlin (Németország) Tegui, Buenos Aires (Argentína) Hof Van Cleve, Kruishoutem (Belgium) www.finedininglovers.com www.diningguide.hu
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 12. 18:36
A Kamocsai Prémium márka Ihlet Cuvée-je nyerte a Magyar Tudományos Akadémián kiírt borverseny középkategóriájának első helyét a száraz/félszáraz fehérborok között. A csavarzáras, reduktív érlelésĹą Ihlet 13 magyar és 1 határon túli pincészet 126 bora között versengett.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 12. 10:12
Peljesac-félszigetén, Ston és Orepic között megnyílt Horvátország első víz alatti pincészete, amely a tenger mélyén 700 napig érlelt borokat kínál a vendégeknek. A lenyĹągöző tengeri kilátással rendelkező Edivo borászat ezer négyzetméteren terül el a szárazföldön és a tenger alatt egyaránt, tulajdonosainak pedig az egész szigeten vannak szőlőültetvényei.   A pincészet megnyitása előtt már világszerte ismertek voltak az amforákban érlelt, szabadalmi oltalom alatt álló horvát tengeri borok. Ivo és Anto Segovic, valamint Edi Bajurin tulajdonosok viszont azt szerették volna, ha az érdeklődök teljes egészében láthatják ezen borok elkészítésének és tárolásnak folyamatát.    Azok a turisták, akik a víz alatti rejtett világra is kíváncsiak, tapasztalt búvárok vezetésével alá is merülhetnek és saját szemükkel nézhetik meg a "víz alatti pincét". A Mali Soton-i öböl mélyén egy rég elsüllyedt hajóroncs található, amely jelenleg a borok tárolására és érlelésére szolgál. Az amforákba zárt borokon kívül palackos borok is fellehetők a roncs körül, ezeket a búvárkodó turisták maguk is felhozhatják a felszínre.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 11. 17:49
„Tokaj Fair”  - Borvidéki szakkiállítás, portfólió bemutató és vásár    A Tokaji Borlovagrend tisztelettel meghívja Önt a Tokaji Tavasz és az 5. Nagy Tokaji Borárverés keretein belül megrendezendő I. „Tokaj Fair” Borvidéki szakkiállításra.   Az eseményről: 2017-ben első alkalommal szeretnénk hagyományteremtő szándékkal megrendezni a szakkiállítást. A zártkörĹą, kizárólag meghívóval látogatható eseményre Tokajban, a Paulay Ede Színházban 2017. április 21-én 15:30 kezdettel kerül sor. A kiállítás standjai sétáló kóstoló jelleggel állnak fel, melyen a borvidék közel 50 top borászata saját standdal mutatkozik be.   A kiállításra olyan nemzetközi szakmai kört invitálunk, amely hírét viszi a Hegyaljai borok egyediségének és népszerĹąsíti azokat.  A meghívottak körében üzletemberek, importőrök, nagykereskedők, szállodák, éttermek, szupermarketek, üzletek, élelmiszerhálózatok beszerzői és borszakírók állnak. Vendégeinknek lehetőségük lesz a jelen lévő borászoktól első kézből informálódni az éppen piacot kereső, legfrissebb bortételekről, azok elérhetőségéről és reményeink szerint minél több szakmai együttmĹąködés valósul meg a helyszínen.   A kiállítás ideje alatti szakmai programok: Riedel Furmint Pohár Masterclass Tokaj Reneszánsz: Aszú Nagykóstoló a 2013-as tételekre hangolva /Ronn Wiegand MS/MW, angol és magyar nyelvĹą kurzus/ Nagy Tokaji Borárverés mesterkurzus: a korábbi évek tételeinek nagykóstolója /Mészáros Gabriella AIWS, igény szerint angol és magyar nyelven/   Kérjük részvételi szándékát feltétlenül jelezze április 17-ig, az info@tokajiborlovagrend.hu email címen.   A kiállítókat és bővebb informáiót megtalálja: ITT
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 11. 16:25
Magyar képviselőként kaptunk meghívást a burgenlandi Esterházy pincészet en primeur kóstolójára. Bár a rendezvénynek Eisenstadt adott helyet, a pincészetek közötti együttmĹąködést kiválóan példázza, hogy több burgenlandi, wachau-i, sőt francia, német és magyar borászat is részt vett az eseményen.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 11. 14:09
Egy álom vált valóra Egerben, megnyitotta kapuit a város és környékének egyetlen   4*-os kategóriájú, újonnan kialakított borhoteljét, a Hotel Korona Eger****. 
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2017. április 11. 0:03
Egyszer azt javasolták: ha felszabadultan szeretnék írni, igyak meg előtte egy kis bort. Élénkebb lesz a fantáziám, az igaz, viszont könnyebben elrugaszkodom a valóságtól, amely egy olyan cikk esetén, amely tényadatokat kell, hogy tartalmazzon, nem feltétlenül szerencsés. 
Lapok:    2  3  
Időkép.hu - 2017. április 25. 19:46
Csütörtökön és pénteken egy hidegfront okoz jelentős hőmérséklet-különbséget kelet és nyugat közt.
Időkép.hu - 2017. április 25. 5:02
Fantasztikus hangulatú a tavaszi erdő a csillagoktól sziporkázó éj leple alatt - különleges felvételek következnek!
Időkép.hu - 2017. április 24. 14:40
Fedezd fel és mutasd meg! Fotózd le és jelöld meg a Facebookon vagy Instagrammon #felfedezoknapja2017 hashtaggel képed.
Webbeteg.hu Betegségek - 2017. április 26. 16:35
A prosztata daganatos megbetegedése sokszor egyáltalán nem okoz panaszokat, vagy nehezen különböztethető meg annak jóindulatú megnagyobbodásától. Vegyen részt a szűrővizsgálatokon, hogy időben felismerjék a bajt, vagy - a legtöbb esetben - hogy megnyugtassa magát!
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2017. április 25. 12:07
A Váci Greens "B" épületének akvizícióját követően lezárta a második adásvételi szerződését az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. A több mint 25 ezer négyzetméter alapterületű Corvin Skypark irodaházzal bővítette a Prime Alap portfolióját a cég. A tranzakcióval az alap portfoliója egy újabb 25 171 négyzetméteres "A" kategóriás ingatlannal, 226 négyzetméter raktárhelyiséggel és egy 460 gépko...
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00