GasztronĂłmia
GasztronĂłmia kategória 2018 februári hírei
Lapok:    2  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 23. 8:44
Jelenleg is zajlik Egerben a 19. alkalommal megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencia második napja. A hazai szakma színe-java mellett Master of Wine-ok is elmondják gondolataikat a magyar borokról és az előrelépés lehetőségeiről. Kövesd élőben a Borászportál helyszíni hírfolyamát!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 22. 15:34
A szombaton érkező 13. Magyar Borok Bálján a borok mellé felszolgált ásványvíznek is kiemelt szerep jut: hiszen a neutrálisság ilyenkor az egyik legfontosabb szempont.    A Szigetköz Friss Víz története régmúlt időkre nyúlik vissza; több millió éve alakította és formálta az ősi Duna és a Pannon tenger. Ezek a vad vízek lelassultak az idők folyamán és hordalékukat kis szigetekként, zátonyokként rakták le erre a vidékre. Ezek a természetes kőzet, hordalék rétegek szĹąrik azt a természetes ivóvizet, ami az év legrangosabb borgasztronómiai eseményén a borok mellé kerül.    „A Szigetközi Friss Víz pont azt a finoman neutrális ízkörnyezetet teremti meg borkóstolás közben a szánkban, ami nélkül igazi borélvezetről nem beszélhetünk. Sima, selymesen puha textúrája a komoly, ismeretszerző borkóstolásoknál is elengedhetetlen.” – nyilatkozta korábban Dr. Mészáros Gabriella.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 22. 8:38
Jelenleg is zajlik Egerben a 19. alkalommal megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencia. A hazai szakma színe-java mellett Master of Wine-ok is elmondják gondolataikat a magyar borokról és az előrelépés lehetőségeiről. Kövesd élőben a Borászportál helyszíni hírfolyamát!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 21. 16:42
Nyilvánosságra hozták a Borászok Borásza 2018 jelöltjeinek névsorát. A győztes borászt április 20-án hirdetik ki.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 20. 17:56
Egy tudományos kutatás állítja, az alacsony alkoholtartalmú borok és sörök gyártóit nem éppen nemes célok vezérlik.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 20. 13:40
Elkezdődtek a próbái Háy János március 23-án bemutatandó Utánképzés ittas vezetőknek címĹą új darabjának. A „gyomor-keserĹą” komédiát a Magyar Színház tĹązi mĹąsorára.   A színház leírása szerint: „Az Utánképzés ugyanis olyan emberekről szól, akiknek ittas vezetésért elvették a jogosítványát, és háromnapos csoportterápián kell részt venniük. A mai magyar társadalom nagyon jellegzetes alakjai vonulnak fel a színen: intézetis férfi, olasz-magyar nem-is-annyira-menő csávó, közös képviselő, trendi mĹąkörmös, projektmenedzser, újságíró, munka-alkoholista multis, vendéglátós és két pszichológusnő. Egyszerre hihetetlenül szórakoztató és elgondolkodtató kis remekmĹą ez a darab – abban a két korty ital közötti szünetben, amit úgy hívnak: az Élet.”   A darabot Lengyel Ferenc rendezi és játszik benne többek között Benkő Nóra, Csöre Gábor, Haumann Petra, Bede-Fazekas Anna.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 20. 12:27
A Magyar Sommelier Szövetség 2018-ban is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntője február 24-én, szombaton, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban  kerül megrendezésre. Az elődöntőből a három legtöbb pontszámot elért versenyző kerül a döntőbe, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2018. március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében. A döntőbe jutott versenyzők a nagyközönség előtt pezsgőfelszolgálásból (idegen nyelven), étel-ital párosításból, hibás borlap javításból, vörösbor dekantálásból, bor jellemzésből és párlatfelismerésből álló feladatokat oldanak meg, majd közös meglepetés feladaton vesznek részt.   A bajnokság célja, hogy magas szintĹą megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A rendezvény a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerĹąsítésére is lehetőséget biztosít.   Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 20. 11:17
Február 19-én ismét átadták a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját. A Várkert Bazárban megrendezett díjátadó gálán elismerésben részesült az ország legjobb street food helye és az év séfje is. Újítás idén, hogy életmĹądíjat is osztottak valamint a legjobb hazai cukrászdákat is listázták. Az előző évhez hasonlóan a legjobb étterem díjat idén is a Michelin-csillagos budapesti Costes kapta. Mint a Dining Guide írja róla, „a Costes nyitása óta vezető szerepet vállal a modern magyar gasztronómia megteremtésében. A Palágyi Eszter vezetésével mĹąködő fine dining konyha továbbra is stabilan és kiemelkedő színvonalon teljesít. A kompromisszumok nélkül dolgozó séf még inkább törekszik arra, hogy az eddiginél is magyarosabb konyhát vigyen, mindezt a Costes stílusához igazodó, haladó felfogásban.” Az élmenzőnyben végzett még a szintén budapesti Borkonyha, az Onyx, a Babel és a Costes Downtown. Az ország legjobb 12 éttermének listájára egyedüli vidékiként a Tokajban, Encs településen található Anyukám mondta fért be, amely ezzel értelemszerĹąen a legjobb vidéki étterem címet is kiérdemelte. Idén különdíjakat is osztottak ki. Az év cukrászdája díjat a váci Mihályi Patisserie kapta. Szintén újdonság volt, hogy idén az éttermek borlapját is vizsgálták, a különdíj ebben a kategóriában a Borkonyhának jutott. Az év legjobb street food helyének díját a Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérek által jegyzett miskolci Pizza, Kávé, Világbéke zsebelte be. Az év fiatal séftehetsége díjat Kovács Péter, a Tama séfje kapta, az év séfje pedig a St. Andrea Borbárban dolgozó Barna Ádám lett. A Dining Guide a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is külföldi szaktekintélyeket kért fel a tesztelésre. A zsĹąrit erősítette idén Enrico Cere három Michelin-csillagos séf, Fausto Arrighi az olasz Michelin Guide korábbi igazgatója és Nicola Portinari két Michelin-csillagos konyhafőnök. A díjazottak:    Az év étterme: Costes     Különdíjak:   Az év cukrászdája: Mihályi Patisserie Az év street food helye: Pizza, Kávé, Világbéke Az év borlapja: Borkonyha Az év ifjú séftehetsége: Kovács Péter – Tama Az év innovatív konyhája: Innio – Tóth Szilárd és Sajben Csaba séfpáros Az év legígéretesebb konyhája: Fáma – Huszár Krisztián séf Az év séfje: Barna Ádám – St. Andrea Borbár ÉletmĹądíj: Rosenstein Tibor     TOP 10+2 ÉTTEREM:   Anyukám Mondta – Dudás Szabolcs séf Arany Kaviár – Kanász László séf Babel – Veres István, séf Borkonyha – Sárközi Ákos, séf Costes – Palágyi Eszter, séf Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf Fáma – Huszár Krisztián, séf MÁK – Mizsei János, séf Olimpia – Ádám Csaba, Garai Ádám, séfek Onyx – Mészáros Ádám, séf St. Andrea Borbár – Barna Ádám, séf Stand25 – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros   A 10 LEGJOBB VIDÉKI ÉTTEREM:   Anyukám mondta Kistücsök Platán Sauska48 Sparhelt Tiszavirág Villa Medici Mild Macok Pajta Viator
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 19. 16:13
Elindult "Az aszú éve" kampány az Egyesült Államokban, ahol egy éven keresztül a magyar borokat, elsősorban az aszúféléket népszerĹąsítik majd.   A kampány a washingtoni magyar nagykövetségen február 17-én tartott borkóstolóval kezdődött meg. Az eseményen a közösségi bormarketinget szervező Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és az amerikai piacépítésért felelős Vinum Tokaj International (VTI) támogatásával hat tokaji borászat mutatkozott be: a Béres Szőlőbirtok, a Chateau Dereszla, a Grand Tokaj, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, a Patrícius Borház, valamint a Royal Tokaji.   Szabó László nagykövet a magyar borok országimázs-építésben, a magyar kultúra, a hagyományok és a gasztronómia "üzenetének" közvetítésében betöltött szerepét emelte ki. A nagykövet hangsúlyozta: az egy esztendeig tartó kampány célja, hogy különleges figyelmet irányítson a magyar borokra, kiemelten az aszúra és a tokaji édes borkülönlegességre, valamint különböző szakmai fórumokon, illetve folyamatos média megjelenésekkel segítse bejutásukat az észak-amerikai piacra.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 19. 15:00
Az újkori magyar borászat kezdetén, a 90-es évek végén, 2000-es évek elején Gál Tibor – most már id. Gál Tibor – volt a legenda. Ő volt az első „sztárborász”, aki nevét mindenki ismerte, a „labirintusos” címkét kerestük mindenhol, üzletben, étteremben. Talán id. Figula Mihály és Szeremley Huba örvendtek még hasonló ismertségnek, népszerĹąségnek. Sajnos már egyikük sem készít nekünk bort, de családjuk továbbvitte a hagyományokat, emlékük pedig velünk él, például a Gál Tibor Emlékdíjban.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 19. 13:14
A www.etteremhet.hu weboldalon már lehet asztalt foglalni a március 5-11. között futó Országos Étterem Hétre. Az immár 8. éve megrendezésre kerülő gasztronómiai eseményen a korábbi évekhez hasonlóan 3.300 illetve 4.900 forintos áron ehetnek az érdeklődők 3 fogásos menüsorokat. A tavaszi programhoz idáig több mint 100 étterem csatlakozott országszerte.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 16. 15:00
Március első napján rendezik meg a Borjog és Bormarketing 2018 Konferenciát. A rendezvénysorozat idei részének mottója: „bor, kultúra, üzlet”.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 15. 16:30
Február 15-től március 15-ig lehet előjegyezni a borászat honlapján a villányi Gere Pincészet 2015-ös Kopar Cuvée borát. Rendelés csak bontatlan 12 palackos faládákra adható le. 24 palack rendelése esetén a vásárlók egy Kopar Magnumot kapnak ajándékba. A kiszállítás május 15-től indul.   A pincészet jellemzése szerint a 2015-ös Kopar egy gyümölcsös évjárat bora, hasonló karakterĹą a 2013-ashoz (ami például a fő fogást kíséri a február 24-i Magyar Borok Bálján). "Már most is szép, érett, és nagyon gyümölcsös, kellemes fĹąszerességgel a háttérben. Elegáns, nem robosztus bor, aminek a frissességét az élénk savak adják." A szőlőfajták aránya hasonló az előző évekhez: 50% cabernet franc, 40% merlot és 10% cabernet sauvignon. A bor érlelése nagy- és kishordókban vegyesen történt, a palackozásra 2017 elején került sor.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 15. 14:57
A dél-koreai Pjongcsangban javában zajló téli olimpia gasztronómiai tekintetben is számos – sportmentes – érdekességgel is szolgál. Tudod-e például, hogy milyen egzotikus húst lehet kapni a helyi éttermekben a külföldiek megrökönyödésére? És hogy melyik sportág versenyzői a legéhesebbek? Vagy hogy milyen gasztronómiai "világújdonság" bemutatásával próbálta Észak-Korea az olimpia helyett magára irányítani a világ figyelmét? Nem? Akkor kattints és figyelj!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 15. 11:56
Fotó: Bencze-Kovács György   Az OrszággyĹąlés elnöke idén második alkalommal hirdetett borkiválasztást az „Az Országház Bora” cím elnyerésére. Az „Országház Bora 2018” versenyen palackozott, kereskedelmi forgalomban megtalálható boraival indulhat minden olyan borászat, amely a történelmi magyar borvidékeken mĹąködik.   2018-ban olaszrizling (száraz), furmint és furmint alapú házasítás (száraz), egyéb fehérbor (száraz – hárslevelĹą, juhfark, kéknyelĹą, ezerjó fajtákból), kékfrankos (száraz), bikavér (száraz), cabernet franc (száraz), kadarka (száraz) és tokaji aszú kategóriában lehet borokat nevezni. A nyolc meghirdetett kategória mindegyikének győztese jogosult viselni „Az Országház Bora 2018” címet.   A borkiválasztás lebonyolítását 3 tagú elnökség felügyeli. Ebben helyet kapott Dr. Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke, Niszkács Miklós, a Magyar Bor Akadémia alelnöke és szaktanácsadóként Sánta Zoltán borakadémikus, a Borkollégium vezető oktatója.   Nevezni legkésőbb 2018. március 18-ig lehet a kitöltött nevezési lap megküldésével illetve a nevezési díj befizetésével. A minták beküldésére 2018. március 27-28-29-én 9:00-től 15:00 óráig van lehetőség. A pályázat részletes feltételei a parlament.hu weboldalon megtalálhatók.   A tavaly első alkalommal meghirdetett versenyre 150 bor érkezett, ezek közül került ki a 8 győztes.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 14. 16:25
A közelgő 13. Magyar Borok Bálja fellépői között idén Tóth Vera is szerepel, aki – mint köztudott – szintén szorosan kötődik a borhoz. Nem csak hogy konkrétan a szőlőben nőtt fel, hanem a Villányi Borrend tagjává is választották, úgyhogy amivel biztosan boldoggá lehet tenni, az egy üveg magyar bor. 
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 13. 11:28
Február 9-én jelentette be a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a 2018-as „Magyarország Tortája” verseny döntőseit. A hagyományoknak megfelelően agusztus elején választja ki a döntősök közül a szakmai zsĹąri az „ország tortáját” és az „ország cukormentes tortáját”. A győztes sütiket a nagyközönség először augusztus 20-án, Szent István ünnepén kóstolhatja meg, ezt követően pedig az ország számos cukrászdájában megvásárolhatók lesznek.   Idén 28 torta közül választották ki az alábbi 6 döntőst:   Aranyalma torta - Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred Szimpla - Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár Komáromi kisleány - Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom Hunyadi gesztenyés - Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom Velemi vaníliás gesztenye - Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös Hamvas szilva torta - Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 12. 16:48
A társasjáték divat a borokat is elérte – és fordítva. Készítsd el a verseny legjobb borát; gyĹąjtsd össze a borvidék legismertebb szőlőfajtáit vagy egyszerĹąen csak mutasd meg, hogy feneketlen a bendőd! 5 boros társasjáték barátoknak, családoknak, teljesítményhajhászoknak.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 12. 16:21
Csaknem megduplázódott 6 év alatt a mangalica tenyészállomány Magyarországon: Bottom of Forma 2011-ben még hatezres mangalica tenyészkoca-állaomány tavalyra tízezresre gyarapodott, a tenyészetek száma pedig 136-ról 222-re nőtt. Ezekről számolt be Czerván György, a FöldmĹąvelésügyi Minisztérium államtitkára a február 9-11. között lezajlott XI. Mangalica Fesztiválon. Ma Magyarországon évente 60-70 ezer mangalica hízót nevelnek. Ezek kétharmadát házaknál, egyharmadát pedig üzemi körülmények között, vágóhidakon vágják le. Az ágazat éves árbevétele 11-12 milliárd forint körül van.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 12. 14:19
Van jobb program, mint kedvesünkkel összebújni egy jó pohár bor mellett és élvezni egymás társaságát?  A kérdés már csak az, hogy milyen bort válasszunk egy ilyen meghitt estéhez… A Valentin nap apropóján ne csak arra figyelj, hogy az adott bor stílusa, ízvilága mindkét fél számára vonzó legyen, hanem próbáljatok olyan bort keresni, amelyhez érzelmileg közösen kötődtök.   A minőségi pillanatok mellé dukál a prémium bor is. A Kamocsay Prémium sorozatból most "Romantikus Trió" néven három olyan tételt is ajánlunk, ami valóban emlékezetessé teheti az estét - ráadásul most kedvezményes áron beszerezheted! Kamocsay Prémium Cserszegi fĹąszeres   A cserszegi, mint illatos fajta, kifejezetten alkalmas bájos, romantikus pillanatok hátterének megteremtéséhez. Intenzív florális és gyümölcsös karaktere szinte vérpezsdítő, de a pozitív hangulat megalapozására mindenképpen alkalmas. Sziporkázó karaktere, letisztult stílusa alkalmassá teszi, hogy remek csendestárs legyen egy összebújós estén.   Kamocsay Prémium Ihlet Cuvée Ha meglepetést szeretnél, jó döntés lehet egy elegáns, vibrálóan izgalmas bor, amely igazi örömforrássá válhat. A tiszta, intenzív és csábító gyümölcsös aromák és a zamatgazdag korty remek hátteret biztosíthat a meghitt együttléthez. A 2015-os prémium hárslevelĹą alapú házasítás kiváló választás lehet. Eleganciája, kecsessége és mindent elsöprő zamatossága illik a bensőséges pillanathoz.   Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé   Ha van szín, ami romantikus, akkor az a rozé színe! Illata a friss eper és málna zamatosságát idézi, amelytől azonnal beindul a fantáziánk… Telt és krémes a korty, amelyet a finom szerkezetĹą savak tesznek igazán üdévé és vibrálóvá. Annyira gyümölcsös, hogy szinte eper után kiált - halmozd hát az élvezeteket, s bátran kínálj hozzá friss epret is!  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 11. 9:21
Kérelmet nyújtottak be a „Balatoni hal” uniós oltalmának bejegyzéséhez – derül ki FöldmĹąvelésügyi Minisztérium január 26-i értesítőjéből. Szintén védelmet kaphat a „Szilvásváradi pisztráng”, a „Jászsági nyári szarvasgomba” és a „Homokháti őszibarack pálinka” megnevezés is.   A kezdeményezés lényege, hogy a földrajzi árujelző bejegyzésével a „Balatoni hal” uniós oltalmat szerezne. A „Balatoni hal” megkülönböztető elnevezés a továbbiakban csak a Balatonban élő vagy a Balaton vízgyĹąjtőterületén szaporított és nevelt, élő, hĹątött illetve fagyasztott formában kereskedelmi forgalomba hozott fogassüllőre és pontyra vonatkozhatna. A Balatoni hal Konzorcium által benyújtott kérelem alapján ezután „Balatoni hal” néven étkezési célra csak 0,5 kilogrammnál nagyobb fogassüllőket, illetve 1,5 kilogrammnál nagyobb pontyokat lehetne forgalmazni. A „Balatoni hal” termelési területe a Balaton vízgyĹąjtőjének meghatározott vízterületeire terjedne ki. A megnevezés az élőhal-előállításnál vonatkozna halastavakra és más vízterületekre is, mivel a Balatonban 2013. december 5. óta nincs nyíltvízi kereskedelmi célú halászat, hanem csak az ökológiai (szelektív) és a bemutató halászat engedélyezett. A földrajzi árujelző uniós bejegyzése érdekében hasonló kérelmet nyújtottak be a „Szilvásváradi pisztrángra”, a „Jászsági nyári szarvasgombára”, illetve a „Homokháti őszibarack pálinkára”. A kérelmekről szóló közlemények megjelenése után kéthónapos úgynevezett „kifogásolási időszak” következik. Ez azt jelenti, hogy két hónapon belül írásban kifogást nyújthatnak be azok a magyar személyek vagy cégek, akik bizonyítani tudják, hogy az elnevezést jogszerĹąen, elismerten és gazdaságilag jelentős módon használják.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 9. 12:29
2018. április 30-ig a sertéshús-fogyasztás népszerĹąsítése zajlik az országban. Áruházi kóstoltatások, televíziós és rádiós megjelenések valamint egyéb belföldi rendezvények szerepelnek az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) által elindított kampányban.   Hét héten át, országszerte összesen 23 áruházban és üzletben népszerĹąsíti a sertéshús fogyasztást az AMC és a VHT a FöldmĹąvelésügyi Minisztérium támogatásával. A tavaszi kóstoltató- és médiakampányt szervező Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Daróczi László elmondta: „A kóstoltató kampányok két kiskereskedelmi áruházlánc (Auchan és Spar) áruházaiban, valamint kisebb vidéki húsüzletekben zajlanak majd. Ezen kívül Budapesten a Fehérvári úti, a Rákóczi téri valamint a Fővám téri Vásárcsarnokban is ízlelhetnek kiváló minőségĹą sertéstermékeket a vásárlók. Ezen kívül különböző belföldi rendezvényeken kóstolhatnak kiváló magyar sertéshúst a látogatók, többek között a Kevi Böllértalálkozón, a Tiszator fesztiválon, és a Magyar Ízek Tavaszi Vásárán.”   A szaktárca és a szakmai szervezetek nem titkolt célja, hogy a tavaszi kampánnyal hozzájáruljanak az ágazat stabilitásához, a bel- és külpiaci értékesítés növeléséhez, a minőségi termék előállítás feltételeinek megteremtéséhez, valamint a versenyképesség növeléséhez.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 9. 11:58
Budapesten 2017-ben 7,3%-kal nőtt a vendégforgalom, ezzel a fővárosban a vendégéjszakák száma tavaly átlépte a 10 milliót – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal tavalyi évről frissen megjelent tájékoztatójából. Az egész országban számottevően (6,7%-kal) nőtt tavaly 2016-hoz képest a kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakák száma és elérte a 29,5 milliót. A szálláshelyek árbevételének növekedése még ennél is nagyobb, 16 százalék körüli volt, összesen 466 milliárd forintra rúgott. A külföldi vendégéjszakák Magyarországon mért tavalyi, az elmúlt évekhez képest is kimagasló, 7,9%-os emelkedésében nagy szerepe volt a nagyszabású sportrendezvényeknek, köztük a FINA vizes vb-nek köszönhetően megnövekedett külpiaci érdeklődésnek. A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 célkitĹązése, hogy a vendégéjszaka számok és a turisztikai költések 2030-ra megduplázódjanak.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 9. 11:32
Lezajlott a 2018-as Bocuse d’Or Magyarország szakácsverseny döntője, a győztes léphet Széll Tamás örökébe és képviselheti hazánkat a júniusi európai döntőn. Ott voltunk versenyen, betekintettünk a kulisszák mögé és felültünk a szurkolók közé is a tribünre.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 9. 6:30
BĂĄr a mĂĄsodik legnagyobb hazai, egyĂşttal a legnagyobb hegyvidĂŠki borvidĂŠkĂźnk fĂŠl ĂŠvezredes mĂşlttal, egyedi klĂ­mĂĄval ĂŠs sajĂĄtos talajadottsĂĄgokkal bĂ­r, az ĂĄtlagos fogyasztĂł szĂĄmĂĄra kissĂŠ homĂĄlyban marad a tĂśbbiekhez kĂŠpest. A Winelovers 14 borĂĄsz-kiĂĄllĂ­tĂłt felvonultatĂł mĂĄtrai kĂłstolĂłjĂĄn jĂĄrtam.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 8. 9:21
Jelenleg is zajlik a Bocuse d'Or magyarországi versenyének a döntője. A győztes indulhat az európai versenyen. Kövesd velünk élőben a mai eseményeket! 
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 7. 12:43
Egy új kutatás az alkoholfogyasztás és az agy „tisztán tartása” között mutatott ki kapcsolatot. A kulcs a mennyiség. A túl sok bor elhomályosítja az elmét, a kevés azonban serkentőleg hat az agyra – legalábbis ezt állítja a Science Daily minap megjelent cikke egy kutatásra hivatkozva.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 6. 16:44
Újabb kiemelkedő borászat került be a természethĹą gazdálkodásra és autentikus borkészítésre fókuszáló Terra Hungarica közösségébe. A tokaj-hegyaljai Szóló Borászat felvételéről a nemrégiben döntöttek a tagok.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 6. 12:49
Ropi, chips, sajtos tallér, nachos, pilótakeksz… klasszikus nassolnivalók, amelyek nem hiányozhatnak a kamrából, és jó szolgálatot tesznek, ha váratlanul érkező látogatóidat szeretnéd megkínálni, vagy ha átugranak a barátok és kell valami gyors harapnivaló a bor mellé. 
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. február 6. 10:24
A Neszmélyi borvidék idén is megszervezi a Tavaszi Kvaterka nevĹą rendezvényét. Az eseményre Tatán az Esterházy Pezsgőgyárban kerül sor március 17-én délután 5 órától. Az érdeklődők a borvidék 25 pincészetének több mint 100 tételét kóstolhatják és jelentkezhetnek vezetett épületbejárásra is. Jegyárak: 2018.02.10 éjfélig: 4500 Ft/fő  2018.03.09 éjfélig: 5500 Ft/fő  Helyszínen: 6500 Ft/fő  A Budapest Déli pályaudvarról és Kelenföldről érkező vonattal a Tóvároskert állomáson leszállva a helyszín 5 perces sétával elérhető.  
Lapok:    2  
Időkép.hu - 2018. február 25. 17:10
Több mint 30 éves rekordot döntött meg a Kékestetőn mért -11,1 fokos legalacsonyabb maximum-hőmérséklet.
Időkép.hu - 2018. február 25. 16:52
A Dunántúl legmagasabb pontján, a fagyos, napos időjárás még káprázatosabbá tette a havas tájat.
Időkép.hu - 2018. február 25. 15:32
Kedden havazás érkezik dél felől, de a mínuszok is röpködni fognak a hét közepén.
Webbeteg.hu Betegségek - 2018. február 25. 20:07
A légcső gyulladása leggyakrabban a felső légúti fertőzések szövődményeként jelentkezik, felnőttkorban gyakrabban vírusos, gyermekkorban többször bakteriális eredetű.
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2018. február 25. 13:15
A válság jelentősen megtépázta a szállodaépítési kedvet hazánkban, de úgy tűnik, hogy a javuló turisztikai látogatási és szállodai bevétel számok végül az építkezéseket is beindították. Bár a kivitelezési fázisba lépő projektek összértéke még így is messze elmarad a korábbi jó évek szintjeitől, az utóbbi időben évente 40 milliárd forint körüli értékben indulnak el szállodaépítési munkálatok. Te...
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Isite.hu - 2018. február 25. 20:05
A Bandai Namco bemutatta a Sword Art Online: Fatal Bullet utolsó hivatalos kedvcsinálóját, aminek köszönhetően még egyszer és utoljára vethetünk egy pillantást a szerepjátékokat az inte... tovább