Egészség
Eg√©szs√©g kategůria 2017 Šprilisi hŪrei
Lapok:    2  3  4  5  6  7  8  9  >>
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 16:35
A prosztata daganatos megbeteged√©se sokszor egy√°ltal√°n nem okoz panaszokat, vagy nehezen k√ľl√∂nb√∂ztethetŇĎ meg annak j√≥indulat√ļ megnagyobbod√°s√°t√≥l. Vegyen r√©szt a szŇĪrŇĎvizsg√°latokon, hogy idŇĎben felismerj√©k a bajt, vagy - a legt√∂bb esetben - hogy megnyugtassa mag√°t!
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 15:45
Golflabda-kamp√°ny indult a l√°gyr√©szdaganatok korai felismer√©s√©√©rt, ugyanis ortop√©d szakorvosok szerint a betegek t√∂bbs√©ge csak akkor ker√ľl szakorvoshoz, amikor m√°r a megfelelŇĎ, kombin√°lt onkol√≥giai √©s seb√©szi ell√°t√°s ut√°n sem gy√≥gy√≠that√≥ hat√©konyan a daganat.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 14:50
Ne v√°rja meg, m√≠g f√ľggŇĎv√© v√°lik az orrcseppektŇĎl! A k√∂vetkezŇĎkben h√°rom gyakori f√ľl-orr-g√©g√©szeti elv√°ltoz√°st mutatunk be, amelyek tart√≥s orrdugul√°st okozhatnak, √©s kezel√©s√ľkh√∂z mŇĪt√©tre is sz√ľks√©g lehet.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 14:00
Megalakult a Primus Mag√°n Eg√©szs√©g√ľgyi Szolg√°ltat√≥k Egyes√ľlete.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 13:11
Az elh√≠z√°s-j√°rv√°ny nemcsak a felnŇĎtteket √©rinti, hanem nagy sz√°mban a gyerekeket √©s kamaszokat is. A World Obesity Federation adatai szerint napjainkban vil√°gszerte t√∂bb mint 223 milli√≥ iskol√°s elh√≠zott vagy t√ļls√ļlyos, √©s ez a sz√°m 2025-re v√°rhat√≥an 268 milli√≥ra emelkedik, hacsak nem cseleksz√ľnk azonnal.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 11:25
A 2016. √©vi Ipari Innov√°ci√≥s D√≠jban r√©szes√ľlt az Innomed Medical Zrt. alacsony r√∂ntgend√≥zis√ļ r√©tegfelv√©teli radiol√≥giai k√©palkot√≥ eszk√∂z kifejleszt√©s√©√©rt √©s forgalmaz√°s√°√©rt. D√©vai Endre eln√∂k√∂t k√©rdezt√ľk.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 10:26
A buda√∂rsi rakt√°rtŇĪz kapcs√°n kialakult helyzetre tekintettel az Orsz√°gos Gy√≥gyszer√©szeti √©s √Člelmez√©s-eg√©szs√©g√ľgyi Int√©zet (OGY√ČI) egyeztet az √©rintett c√©gekkel, √©s amennyiben sz√ľks√©ges, a gy√°rt√≥k √©s forgalmaz√≥k sz√°m√°ra biztos√≠tja az esetleges hi√°ny p√≥tl√°s√°hoz sz√ľks√©ges enged√©lyek soron k√≠v√ľli kiad√°s√°t.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 7:38
Kr√≥nikus veseel√©gtelens√©gnek nevezz√ľk a vesefunkci√≥ visszaford√≠thatatlan k√°rosod√°s√°t, amelynek k√∂vetkezt√©ben a vese √°ltal norm√°lisan kiv√°lasztott salakanyagok felhalmoz√≥dnak a v√©rben.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 5:21
Az idegrendszer fejlŇĎd√©s√©nek egyik m√©rf√∂ldk√∂ve a szobatiszt√°v√° v√°l√°s. Ez eg√©szs√©ges k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt legk√©sŇĎbb 6 √©ves korra bek√∂vetkezik, n√©ha azonban k√©sŇĎbb is megmarad. Ilyen esetekben a nappali √≥r√°kban a betegek j√≥l tudj√°k kontroll√°lni a vizelet√ľr√≠t√©st, √©jszaka viszont gyakran akaratukt√≥l f√ľggetlen√ľl bevizelnek.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 3:21
Ma Magyarorsz√°gon hi√°ba √≠rja elŇĎ jogszab√°ly, hogy minden sz√ľlŇĎnek joga van a gyermeke mellett tart√≥zkodnia a k√≥rh√°zi kezel√©s ideje alatt, m√©g sincs erre mindenhol lehetŇĎs√©g. Az eg√©szs√©g√ľgyi int√©zm√©nyek nem tudj√°k megoldani a sz√ľlŇĎk elsz√°ll√°sol√°s√°t a gy√≥gyul√°si idŇĎ alatt, √©ppen ez√©rt szeretne az SCA Hygiene Products Kft. a Bethesda K√≥rh√°z Alap√≠tv√°ny √©s a Magyar Gyermekorvosok T√°rsas√°g√°nak t√°mogat√°s√°ban p√°ly√°zat √ļtj√°n lehetŇĎs√©get k√≠n√°lni a helyzet orvosl√°s√°ra.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 26. 2:51
A keratitis a szaruh√°rtya (cornea) k√ľl√∂nb√∂zŇĎ eredetŇĪ gyullad√°sos folyamat√°t jelenti. A szaruh√°rty√°nak 5 r√©tege van. Mivel a gyullad√°s b√°rmely r√©tegben kialakulhat, ez√©rt t√∂bb elt√©rŇĎ t√≠pus√ļ szaruh√°rtya-gyullad√°st is megk√ľl√∂nb√∂ztethet√ľnk.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 23:25
A hetente t√∂bbsz√∂r v√©gzett m√©rs√©kelt testmozg√°s a legjobb m√≥dja annak, hogy az ember megŇĎrizze agya frissess√©g√©t √∂tven √©ves kor felett is - √°llap√≠tott√°k meg ausztr√°l kutat√≥k.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 21:55
A cukorbetegs√©g sz√∂vŇĎdm√©nyei k√∂z√ľl az egyik legs√ļlyosabb a szemek √°llapot√°t √©rinti. Az elv√°ltoz√°sok hossz√ļ ideig t√ľnetmentesek maradhatnak, gyakran m√°r visszaford√≠thatatlan st√°diumban ker√ľlnek felismer√©sre.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 20:01
Minden √©g√©s eset√©n a legfontosabb teendŇĎ a foly√≥, hideg v√≠zzel t√∂rt√©nŇĎ hŇĪt√©s 8-10 percen kereszt√ľl, amely a f√°jdalmat is csillap√≠tja √©s a m√©lyebben fekvŇĎ sz√∂vetek tov√°bbi k√°rosod√°s√°t is megg√°tolja.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 18:30
A vil√°g rohamos t√°rsadalmi-gazdas√°gi v√°ltoz√°s√°nak egyik mell√©kterm√©kek√©nt m√≥dosulnak a lelki betegs√©gek, pszich√©s t√ľnetek is. Egyesek, - melyeket m√°r 100 √©vvel ezelŇĎtt le√≠rtak, - mindennaposs√° v√°lnak, m√°sok pedig √ļjonnan jelennek meg, jelezve a v√°ltoz√≥ vil√°ghoz t√∂rt√©nŇĎ alkalmazkod√°s el√©gtelen volt√°t.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 16:31
Ingyenes jogi tan√°csad√°st ind√≠t a munkav√°llal√≥knak a Munk√°stan√°csok Orsz√°gos Sz√∂vets√©ge, munkahelyi baleset √©s foglalkoztat√°ssal √∂sszef√ľggŇĎ betegs√©g t√©m√°ban szem√©lyesen hetente egyszer, illetve elektronikusan folyamatosan lehet a sz√∂vets√©ghez fordulni - jelentette be Palkovics Imre, a Munk√°stan√°csok Orsz√°gos Sz√∂vets√©ge (MOSZ) eln√∂ke h√©tfŇĎn sajt√≥t√°j√©koztat√≥n, Budapesten.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 15:00
Anyagi probl√©m√°kkal k√ľzdŇĎ, harminc√©vesn√©l idŇĎsebb f√©rfiakn√°l fokozza a depresszi√≥ kock√°zat√°t egy g√©n - olvashat√≥ a Magyar Tudom√°nyos Akad√©mia (MTA) MTI-nek k√ľld√∂tt k√∂zlem√©ny√©ben.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 13:11
Az elsŇĎ sz√°m√ļ hal√°lok az ipari orsz√°gokban az arteriosclerosis (atherosclerosis), azaz az √©relmeszesed√©s.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 11:21
Ezekben a h√≥napokban a legakt√≠vabbak a kullancsok. A k√∂z√∂ns√©ges kullancs sz√°mos k√≥rokoz√≥t hordozhat √©s terjeszthet, amelyekkel v√©rsz√≠v√°sa sor√°n az embert is megfertŇĎzheti. E betegs√©gek k√∂z√ľl Magyarorsz√°gon elsŇĎsorban a Lyme-k√≥r √©s a kullancs terjesztette v√≠rusos agyvelŇĎgyullad√°s fordul elŇĎ. Fontos tudni, hogy kis odafigyel√©ssel a betegs√©gek megelŇĎzhetŇĎk, illetve az agyvelŇĎgyullad√°s eset√©ben v√©dŇĎolt√°s is rendelkez√©sre √°ll.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 9:41
Az egyszerŇĪ der√©kf√°jdalom legt√∂bbsz√∂r otthoni kezel√©ssel is javul, bizonyos esetekben azonban nem szabad halogatni az orvoshoz fordul√°st, mivel a der√©kf√°j√°s komolyabb betegs√©gek t√ľnete is lehet.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 7:38
A haspuffad√°s egy gyakran elŇĎfordul√≥ em√©sztŇĎrendszeri √°llapot, amelyet okozhatnak bizonyos betegs√©gek, a helytelen √©letm√≥d vagy egyszerŇĪen csak a nem megfelelŇĎ m√≥d√ļ vagy √∂sszet√©telŇĪ t√°pl√°lkoz√°s. T√ľnetei k√∂nnyen felismerhetŇĎek. Ezek √°ltal√°ban a telts√©g√©rzet, felf√ļv√≥d√°s, hasf√°j√°s, fesz√ľlŇĎ √©rz√©s a hasban, b√∂f√∂g√©s. Mindezen t√ľneteket a felgy√ľlemlŇĎ √©s nehezen t√°voz√≥ b√©lg√°zok okozz√°k. Milyen t√≠pus√ļ gy√≥gyszerekkel enyh√≠thetŇĎ a haspuffad√°s?
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 25. 2:51
A n√∂vekvŇĎ polipok k√∂nnyen elz√°rhatj√°k az orrmell√©k√ľregek ny√≠l√°sait, a termelŇĎdŇĎ v√°lad√©k nem tud azokb√≥l ki√ľr√ľlni, √≠gy pedig elŇĎbb-ut√≥bb elfertŇĎzŇĎdik.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 24. 20:11
A vulva (szem√©remtest) j√≥- √©s rosszindulat√ļ daganatai szerencs√©re egyar√°nt ritk√°n fordulnak elŇĎ. A j√≥indulat√ļ elv√°ltoz√°sok (lipoma, fibroma, hemangioma) elt√°vol√≠t√°sa az√©rt fontos, mert mikroszk√≥pos sz√∂vettani vizsg√°lattal lehet csak bizony√≠tani azt, hogy a daganat nem rosszindulat√ļ.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 24. 18:38
Mondt√°k m√°r √Ėnnek, hogy hangosan horkol? ElŇĎfordul, hogy az √©jszakai alv√°s ut√°n is f√°radtan √©bred fel? √Ālmos napk√∂zben? Hogyha igen, lehet, hogy √Ėnnek alv√°si apnoe-ja van.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 24. 16:59
A t√ľdŇĎr√°kos megbeteged√©s k√∂zel 90 sz√°zal√©k√°√©rt a doh√°nyz√°s felelŇĎs, r√°ad√°sul a t√ľdŇĎr√°k kialakul√°s√°nak a kock√°zata egyenes ar√°nyban √°ll az elsz√≠vott cigarett√°k sz√°m√°val √©s a doh√°nyz√°s idŇĎtartam√°val. Teh√°t fokozottan hangs√ļlyozni kell a doh√°nyz√°sr√≥l val√≥ leszok√°s szerep√©t a t√ľdŇĎr√°k kialakul√°s√°nak a cs√∂kkent√©s√©ben.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 24. 15:05
A liszt√©rz√©kenys√©g vagy glut√©n√©rz√©kenys√©g (c√∂li√°kia) hossz√ļ idŇĎn √°t lappanghat, k√©sei felismer√©se azonban s√ļlyos felsz√≠v√≥d√°si zavarhoz √©s t√°panyaghi√°nyhoz vezethet.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 24. 13:11
A magas v√©rnyom√°s fokozza a sz√≠v- √©s √©rrendszeri betegs√©gek kialakul√°s√°nak kock√°zat√°t. Fokozott terhel√©st r√≥ a sz√≠vre, k√°ros√≠tja az¬†√©rbelh√°rtya funkci√≥j√°t √©s az erek t√°gul√©konys√°g√°t, elŇĎseg√≠ti az √©rfalban a v√©rzs√≠rok lerak√≥d√°s√°t √©s gyors√≠tja az √©relmeszesed√©s folyamat√°t.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 24. 9:41
A sz√≠vs√∂v√©nyek hi√°nyai lehetnek kis, k√∂zepes √©s nagym√©retŇĪek is, illetve meghat√°roz√≥ az is, hogy a sz√≠v mely ter√ľlet√©n fordulnak elŇĎ, a pitvarban vagy a kamr√°ban.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 24. 7:38
A sz√°raz bŇĎr komoly vesz√©lyforr√°st jelenthet, hiszen a h√°mr√©teg fontos v√©dŇĎfunkci√≥t l√°t el a fertŇĎz√©sek megelŇĎzŇĎs√©vel kapcsolatosan, √≠gy ennek s√©r√ľl√©se, ak√°r apr√≥ s√©r√ľl√©sek form√°j√°ban is behatol√°si kaput jelent a k√≥rokoz√≥knak.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2017. Šprilis 24. 2:51
Galandf√©reg fertŇĎz√©s akkor alakul ki, amikor bizonyos √©telekkel - esetleg v√≠zzel - a galandf√©reg pet√©i vagy l√°rv√°i bejutnak a szervezet√ľnkbe. A pet√©kbŇĎl kikelŇĎ l√°rv√°k megtelepedhetnek a szervekben, ezt nevezz√ľk invaz√≠v fertŇĎz√©snek. A lenyelt l√°rv√°b√≥l kifejlŇĎdŇĎ f√©reg a b√©lrendszerben tapad meg.
Lapok:    2  3  4  5  6  7  8  9  >>
Idűkťp.hu - 2017. Šprilis 25. 19:46
CsŁtŲrtŲkŲn ťs pťnteken egy hidegfront okoz jelentűs hűmťrsťklet-kŁlŲnbsťget kelet ťs nyugat kŲzt.
Idűkťp.hu - 2017. Šprilis 25. 5:02
Fantasztikus hangulatķ a tavaszi erdű a csillagoktůl sziporkŠzů ťj leple alatt - kŁlŲnleges felvťtelek kŲvetkeznek!
Idűkťp.hu - 2017. Šprilis 24. 14:40
Fedezd fel ťs mutasd meg! Fotůzd le ťs jelŲld meg a Facebookon vagy Instagrammon #felfedezoknapja2017 hashtaggel kťped.
Webbeteg.hu Betegsťgek - 2017. Šprilis 26. 16:35
A prosztata daganatos megbetegedťse sokszor egyŠltalŠn nem okoz panaszokat, vagy nehezen kŁlŲnbŲztethetű meg annak jůindulatķ megnagyobbodŠsŠtůl. Vegyen rťszt a szŻrűvizsgŠlatokon, hogy idűben felismerjťk a bajt, vagy - a legtŲbb esetben - hogy megnyugtassa magŠt!
HVG.hu itthon - 1970. januŠr 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2017. Šprilis 25. 12:07
A VŠci Greens "B" ťpŁletťnek akvizŪciůjŠt kŲvetűen lezŠrta a mŠsodik adŠsvťteli szerzűdťsťt az OTP Ingatlan Befektetťsi Alapkezelű Zrt. A tŲbb mint 25 ezer nťgyzetmťter alapterŁletŻ Corvin Skypark irodahŠzzal bűvŪtette a Prime Alap portfoliůjŠt a cťg. A tranzakciůval az alap portfoliůja egy ķjabb 25 171 nťgyzetmťteres "A" kategůriŠs ingatlannal, 226 nťgyzetmťter raktŠrhelyisťggel ťs egy 460 gťpko...
HVG.hu itthon - 1970. januŠr 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. januŠr 1. 1:00