Egészség
Eg√©szs√©g kategůria 2018 Šprilisi hŪrei
Lapok:    2  3  4  5  6  
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 22. 20:09
A l√©gzŇĎszervi betegs√©gek kialakul√°s√°ban egyr√©szt a k√∂rnyezeti t√©nyezŇĎknek, m√°sr√©szt a szervezet √©rz√©kenys√©g√©nek, a csal√°di hajlamnak van kiemelkedŇĎ szerepe. Mit tegy√ľnk eg√©szs√©g√ľnk megŇĎrz√©se √©s a betegs√©gek lek√ľzd√©s√©nek √©rdek√©ben?
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 22. 18:56
A Marfan-szindr√≥ma nagyon ritka k√≥rk√©p, t√≠zezer ember k√∂z√ľl mind√∂ssze egyet √©rint. Genetikai eredetŇĪ, velesz√ľletett kromosz√≥mahib√°n alapul. A le√≠r√°sok szerint t√∂bb h√≠res emberrŇĎl is felt√©telezik, hogy ebben a betegs√©gben szenvedett, √≠gy PaganinirŇĎl vagy Lincoln eln√∂krŇĎl is vannak ilyen feljegyz√©sek.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 22. 16:04
A k√∂szv√©ny √°ltal okozott f√°jdalmakra milyen f√°jdalomcsillap√≠t√°si m√≥d alkalmazhat√≥ hat√°sosan? Milyen √©trend javasolt? - V√°logat√°s a WEBBeteg Orvos v√°laszol rovat√°nak k√©rd√©seibŇĎl.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 22. 13:11
A narancsbŇĎr (cellulit) legfŇĎbb oka a v√©r- √©s nyirokkering√©s funkcion√°lis zavara, a hajsz√°lerek fal√°n kereszt√ľl t√∂bb folyad√©k jut ki a sejtek k√∂zz√©, lassul a visszasz√≠v√≥d√°s √©s elsz√°ll√≠t√°s, ami √∂d√©m√°hoz vezet. M√°r egy eg√©sz sereg c√©g pr√≥b√°l seg√≠teni a nŇĎk milli√≥it √©rintŇĎ probl√©m√°n, a narancsbŇĎr elt√ľntet√©s√©n. A narancsbŇĎr cs√∂kkent√©s√©re √©s megelŇĎz√©s√©re m√°r nagyon sokfajta strat√©gia l√©tezik.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 22. 11:25
Az √©jszakai fejf√°j√°snak t√∂bb oka is lehet. ElŇĎfordulhat, hogy migr√©n vagy cluster fejf√°j√°s √©breszti fel az alv√°sb√≥l. M√°s esetekben az √©jszakai fejf√°j√°st a hypnic fejf√°j√°s vagy m√°s n√©ven √©bresztŇĎ√≥ra fejf√°j√°s okozza.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 22. 9:41
A reflux betegs√©gre jellemzŇĎ t√ľnetek - gyomor√©g√©s, rekedts√©g, k√∂h√∂g√©s, fejf√°j√°s - gyakran k√∂zvetlen√ľl √©tkez√©s ut√°n vagy lefekv√©skor jelentkeznek, s√ļlyosbodnak. A betegs√©g legtipikusabb velej√°r√≥ja a szinte folyamatosan jelentkezŇĎ savas vagy ep√©s felb√∂f√∂g√©s. Speci√°lis t√°pl√°lkoz√°ssal, n√©h√°ny √©tkez√©si szab√°ly betart√°s√°val enyh√≠thetŇĎk a panaszok.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 22. 5:21
Vannak olyan esetek, amikor a hagyom√°nyos terhel√©ses EKG-vizsg√°lat sor√°n nem d√∂nthetŇĎ el egy√©rtelmŇĪen, hogy az EKG-v√°ltoz√°s v√©rell√°t√°si zavart jelez-e.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 21. 20:09
B√°r a legelterjedtebb daganatfajt√°k k√∂z√© tartozik, a kor√°n felismert prosztatar√°k j√≥ es√©llyel gy√≥gy√≠that√≥. Dr. SzŇĪcs L√°szl√≥, urol√≥gus szakorvos a rendszeres szŇĪr√©s √©s az eg√©szs√©ges √©letm√≥d jelentŇĎs√©g√©rŇĎl besz√©lt.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 21. 17:25
Mind a mai napig, amikor valaki azt mondja, hogy hipert√≥ni√°ban, azaz tart√≥san fenn√°ll√≥ magasv√©rnyom√°s-betegs√©gben szenved, a legt√∂bben csak legyintenek r√°. Hiszen kinek ne lett volna m√°r egy kicsit magasabb az √©rt√©ke, mint a megszokott, √©s h√°t az sem lehet nagy gond, ha t√∂bbsz√∂r is elŇĎfordul. Pedig nem szabad f√©lv√°llr√≥l venni, mert a magas v√©rnyom√°s vesz√©lyes betegs√©g!
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 21. 16:04
Sok√°ig azt mondta a fogorvosunk, hogy rosszul mosunk fogat, amiben lehet is n√©mi igazs√°g, hiszen sokan megr√∂gz√∂tten sik√°lunk. De nem csak ez lehet a probl√©ma forr√°sa. √Člet√ľnk tele van stresszel, ak√°r a munkahely√ľnkre, ak√°r a mag√°n√©let√ľnkre gondolunk. Ezt valahogy le kell vezetni. De mikor √©s hogyan?
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 21. 14:55
Pajzsmirigybetegs√©gek k√ľl√∂n√∂s gyakoris√°ggal fordulnak elŇĎ serd√ľlŇĎkorban, a v√°ltoz√≥kor √©s a terhess√©g idej√©n, illetve az azt k√∂vetŇĎ idŇĎszakban. Ismerje meg a pajzsmirigybetegs√©gek kivizsg√°l√°sa sor√°n elv√©gzett fŇĎbb laborvizsg√°latok √©rt√©keit!
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 21. 13:11
A hat h√≥napn√°l tov√°bb tart√≥ f√°jdalom eset√©ben kr√≥nikus f√°jdalomr√≥l besz√©lhet√ľnk, amely az √∂rd√∂gi k√∂r kezdŇĎ elemek√©nt beind√≠that egy egyre roml√≥ folyamatot. Dr. Arnold D√©nes Arnold MSc, a F√°jdalomk√∂zpont seb√©sze, f√°jdalomspecialista szerint azonban lehets√©ges megszak√≠tani a lefel√© tart√≥ spir√°lt.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 21. 11:25
M√°ra m√°r bizony√≠tott t√©ny, hogy stressz hat√°s√°ra idŇĎ elŇĎtt megjelenhet a cukorbetegs√©g. Ez nyilv√°n nem azt jelenti, hogy minden stresszel √©lŇĎ ember elŇĎbb-ut√≥bb diab√©teszes lesz, csup√°n azt, hogy ha megvan a genetikai hajlam √©s esetleg m√°s kock√°zati t√©nyezŇĎk is jelen vannak az √©let√ľnkben, a stressz felgyors√≠thatja a folyamatot.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 21. 9:41
A sz√°j√ľregi daganat az egyik leggyakoribb tumoros megbeteged√©s ma Magyarorsz√°gon. Ez a t√©ny az√©rt meglepŇĎ, mert a betegs√©g korai jelei hamar √©szrevehetŇĎek, √©s a korai diagn√≥zist k√∂vetŇĎ, idŇĎben elkezdett ter√°pia l√©nyegesen kevesebb szenved√©ssel j√°r √©s sokkal eredm√©nyesebb, mint a k√©sŇĎn elkezdett kezel√©s.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 21. 5:21
Harminc√∂t √©ves kor√°t k√∂vetŇĎen szinte mindenki szervezete t√∂bb csontot bont le, mint amennyit k√©pez. A csontritkul√°s kock√°zata fŇĎleg att√≥l f√ľgg, hogy mekkora csontt√∂megre tett addig szert az egy√©n √©s milyen gyorsan kezdi el a csontt√∂meget vesz√≠teni.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 20. 20:09
Csom√≥, duzzanat, piros foltok, v√°lad√©k, gyullad√°s, kiv√∂r√∂s√∂d√©s a p√©niszen. Sok f√©rfi tal√°lkozik √©lete sor√°n hasonl√≥ t√ľnetekkel, √°m sajnos csak kevesen fordulnak szak√©rtŇĎh√∂z. V√°logat√°s az Orvos v√°laszol rovat k√©rd√©sei k√∂z√ľl.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 20. 18:56
Lila, k√©k, majd z√∂ld-s√°rga foltok l√°that√≥k a bŇĎr√ľnk√∂n kisebb-nagyobb s√©r√ľl√©sek, √ľt√©sek nyom√°n.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 20. 16:04
A sz√ľrkeh√°lyog mŇĪt√©t nagyon gyakori elj√°r√°s, √©s b√°r biztons√°gosnak tartott, nem kock√°zatmentes. Az √°ltal√°nos mŇĪt√©ti kock√°zatok mellett a sz√ľrkeh√°lyog mŇĪt√©t egyedi komplik√°ci√≥kkal j√°rhat. A sz√∂vŇĎdm√©nyek kock√°zata az idŇĎsekn√©l magasabb.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 20. 14:55
A m√°j a szervezet nagyon fontos szerve, melynek k√∂zponti szerepe van az anyagcser√©ben √©s a m√©regtelen√≠t√©sben is, valamint az em√©szt√©s egyik szinte n√©lk√ľl√∂zhetetlen nedv√©t, az ep√©t v√°lasztja ki.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 20. 13:11
Sokf√©le migr√©n t√≠pust √≠rtak m√°r le, ezek k√∂z√∂tt ismert √©s kev√©sb√© ismert form√°k is szerepelnek. J√≥ tudni, hogy nem mindegyik migr√©nes fejf√°j√°s egyforma: egyeseknek a t√ľnetei t√©rnek el, m√≠g m√°sok teljesen m√°s koroszt√°lyn√°l fordulnak elŇĎ.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 20. 11:25
Egyre gyakoribb a toj√°sallergia kialakul√°sa, Magyarorsz√°gon nagyj√°b√≥l a lakoss√°g 1 sz√°zal√©ka allergi√°s a ty√ļktoj√°s valamely √∂sszetevŇĎj√©re. A diagn√≥zis legt√∂bbsz√∂r gyermekkorban sz√ľletik meg, hiszen az elsŇĎ t√ľnetek akkor v√°lnak nyilv√°nval√≥v√°, mikor a hozz√°t√°pl√°l√°s megkezdŇĎdik.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 20. 9:41
Vannak olyanok, akik biztosak voltak abban, hogy a kullancsukat 1-2 √≥r√°n bel√ľl elt√°vol√≠tott√°k, m√©gis megfertŇĎzŇĎdtek. Ez√©rt igyekezni kell √ļgy t√°vol√≠tani el a kullancsot, hogy ne nyomjuk √∂ssze a test√©t, √©s persze t√∂rekedni kell, hogy az elt√°vol√≠t√°s min√©l hamarabb megt√∂rt√©njen.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 20. 5:21
Nem csak a csontsov√°ny tinik k√ľzdenek √©letvesz√©lyes √©tkez√©si zavarral - figyelmeztetnek a szakemberek. A kamaszkori drasztikus s√ļlycs√∂kken√©s komoly figyelmeztetŇĎ jele az anorexia nervos√°nak, abban az esetben is, ha a beteg nem alult√°pl√°lt.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 19. 20:09
Sz√°mos olyan beteget √©rint a vizelet inkontinencia probl√©m√°ja, akik fizikai √°llapotuk, √©letm√≥djuk miatt tov√°bbra is akt√≠van √©lik az √©let√ľket. Sz√°mukra lelkileg tal√°n m√©g ink√°bb megterhelŇĎ az a tudat, hogy a mobilit√°suknak hat√°rt szabhat a vizeletcsepeg√©s √©s a vele j√°r√≥ esetleges kellemetlens√©gek. Ma m√°r azonban rendelkez√©sre √°llnak olyan term√©kt√≠pusok az inkontinenci√°val k√ľzdŇĎk sz√°m√°ra, amelyekkel nem sz√ľks√©ges a kor√°bbi tev√©kenys√©geknek h√°tat ford√≠tani.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 19. 18:56
√Āram√ľt√©s eset√©n az elektromos √©g√©s a bŇĎr√∂n minim√°lis t√ľnetek form√°j√°ban, illetve gyakorlatilag bŇĎrt√ľnetek n√©lk√ľl is megjelenhet, de emellett m√©ly sz√∂veti k√°rosod√°s is elŇĎfordulhat.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 19. 16:04
A mitralis prolapsus egy k√∂tŇĎsz√∂veti rendelleness√©g, teh√°t a billentyŇĪ sz√∂veti fel√©p√≠t√©s√©nek norm√°list√≥l val√≥ elt√©r√©se, mely sz√ľlet√©stŇĎl fenn√°ll.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 19. 14:55
A kommunik√°ci√≥ √©let√ľnk szerves r√©sz√©t k√©pezi, √©s a 21. sz√°zadban szinte lehetetlens√©g az √©bren t√∂lt√∂tt idŇĎnkben nem kommunik√°lni m√°sokkal. M√©gis, ha van egy f√©lre√©rt√©s, ezeket a h√©tk√∂znapok sor√°n legt√∂bbsz√∂r k√∂nnyed√©n kezelj√ľk, azonban az orvos-beteg kapcsolatban egy f√©lre√©rt√©s ak√°r ember√©leteket is k√∂vetelhet. Hogyan kommunik√°ljunk j√≥l az orvosainkkal?
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 19. 11:25
Hab√°r az allergi√°sok sz√°ma folyamatosan emelkedik, a betegs√©ggel kapcsolatban m√©g mindig sok t√©vhit kering a k√∂ztudatban. A leggyakoribb t√©ved√©seket tiszt√°zzuk dr. Potecz Gy√∂rgyi t√ľdŇĎgy√≥gy√°sz, allergol√≥gussal, a Budai Allergiak√∂zpont fŇĎorvos√°val.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 19. 10:46
A 13 √©ves Dorka ciszt√°s fibr√≥zisban szenvedett, igen leromlott eg√©szs√©gi √°llapotban ker√ľlt fel m√ļlt √©v december√©ben a transzplant√°ci√≥s list√°ra. A mŇĪt√©tet a Semmelweis Egyetem √©s az Orsz√°gos Onkol√≥giai Int√©zet egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©ben m√°rcius v√©g√©n v√©gezt√©k el, a gyerek jelenleg rehabilit√°ci√≥j√°t t√∂lti, m√°r nincs steril k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt. Merkely B√©la, a SE klinikai rektorhelyettese a mŇĪt√©t kapcs√°n arr√≥l besz√©lt, hogy ezzel a beavatkoz√°ssal ism√©t l√©pett elŇĎre egyet a magyar szervtranszplant√°ci√≥.
Webbeteg.hu Betegs√©gek - 2018. Šprilis 19. 9:41
Az autoimmun betegs√©gek l√©nyege, hogy immunrendszer√ľnk a szervezet saj√°t sejtjeit nem ismeri fel, a felismerŇĎ rendszer mŇĪk√∂d√©s√©ben keletkezett zavar pedig mŇĪk√∂d√©sbe hozza a v√©dekezŇĎ mechanizmusokat. A szerte√°gaz√≥ t√ľnetek miatt igen neh√©z az autoimmun betegs√©gek felismer√©se, √°m a v√°ltoz√≥ √≠z√ľleti panaszok, a l√°z, fogy√°s, f√°rad√©konys√°g gyakran ezen betegs√©gek t√ľnete.
Lapok:    2  3  4  5  6  
Idűkťp.hu - 2018. Šprilis 21. 21:01
Nyugat felűl vťkony fŠtyolfelhűk sodrůdtak fŲlťnk, ennek kŲszŲnhetűen sokfelť ismťt lŠtvŠnyos fťnyoszlop koronŠzta meg a naplementťt.
Idűkťp.hu - 2018. Šprilis 21. 11:23
Hťtfűn mŠr tŲbb helyen kialakulhatnak zŠporok, zivatarok, majd keddre egy hidegfront hoz pŠr fokos lehŻlťst.
Idűkťp.hu - 2018. Šprilis 21. 9:03
Figyelmeztetťs ugyan mťg nincs ťrvťnyben, de az erűs UV sugŠrzŠsban akŠr 20-30 perc alatt leťghetŁnk.
Webbeteg.hu Betegsťgek - 2018. Šprilis 22. 20:09
A lťgzűszervi betegsťgek kialakulŠsŠban egyrťszt a kŲrnyezeti tťnyezűknek, mŠsrťszt a szervezet ťrzťkenysťgťnek, a csalŠdi hajlamnak van kiemelkedű szerepe. Mit tegyŁnk egťszsťgŁnk megűrzťse ťs a betegsťgek lekŁzdťsťnek ťrdekťben?
HVG.hu itthon - 1970. januŠr 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2018. Šprilis 22. 8:03
Idťn az elsű hŠrom hůnapban a fűvŠrosban a lakŠsok Štlagos havi bťrleti dŪja valamivel tŲbb mint 122 ezer forint, a nťgyzetmťterre vetŪtett Štlagos havi bťrleti dŪj 2824 forint volt - derŁl ki a Rentingo.com lakŠs- ťs lakůtŠrskeresű online portŠl legfrissebb elemzťsťbűl. A nagyobb vagy kedvezűtlen beosztŠsķ lakŠsoknŠl elűfordul, hogy a nťgyzetmťterre vetŪtett bťrleti dŪj a 2000 forintot sem ťri e...
HVG.hu itthon - 1970. januŠr 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. januŠr 1. 1:00
Isite.hu - 2018. Šprilis 22. 16:30
Az Acer Predator csalŠd nem ismeretlen a Game Channel olvasůk elűtt, hiszen szinte minden, a sorozatban megjelent eszkŲzt teszteltŁnk mŠr, ťs alapvetűen igen jů vťlemťnnyel is voltunk růl... tovŠbb