Internet
Internet kategória 2018 júliusi hírei
Lapok:   1   
HWSW.hu - 2018. július 4. 9:30
Egyelőre Amerikában és egy szolgáltatónál. Hibás lehet az üzenetküldő app RCS-t támogató kiadása.
PCforum.hu - 2018. július 4. 8:00
Miközben az Nvidia állítólag már a nyár végén be fogja mutatni következő generációs csúcs-videókártyáit, az AMD hasonló teljesítményű adaptereinek megjelenésére várhatóan jóval tovább kell majd várni. De még így is kevesebbet, mint eddig hittük - a legújabb szivárgások szerint ugyanis a piros-fekete gyártó már az év végén le fogja leplezni új Polaris 30 architektúrára épülő grafikus processzorait.
PCforum.hu - 2018. július 4. 7:00
A Sony Pictures a hét elején egy tőle igencsak meglepő lépéssel lepte meg a netezőket világszerte. A közismert nemzetközi kiadó ugyanis a YouTube-ra teljes terjedelmében feltöltötte egy, hamarosan az amerikai mozikba kerülő filmjét, amit így bárki már a premier előtt ingyen és teljesen legálisan megtekinthetett.
HWSW.hu - 2018. július 3. 16:49
Nagyjából négy évet követően ad tovább a SUSE-n a Micro Focus, amely egy magánbefektetői csoportnak értékesíti a szoftvercéget.
HWSW.hu - 2018. július 3. 14:48
Bő 5 évet követően visszakerülhet a tőzsdére a Dell Technologies. A 2013 óta magánkézben eltöltött idő alatt a nagyvállalati IT megoldások egyik nehézfiújává avanzsált cég benyújtotta az amerikai Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) a részvénykibocsátáshoz szükséges dokumentumokat, amennyiben pedig semmilyen akadály nem gördül a tervek elé, úgy még az év vége előtt megkezdődhet a Dell papírok kereskedése New York-i értéktőzsdén.
PCforum.hu - 2018. július 3. 14:30
[G Data] A Fortnite fejlesztői a nyárra ígérték az androidos verziót, de a hamis változatok már elkezdtek terjedni. A tanács: ne kerüljük meg a hivatalos áruházi letöltést, és ellenőrizzük, hogy a gyerek mit telepít a telefonjára.
HWSW.hu - 2018. július 3. 13:26
Idén már biztosan nem lát napvilágot a dupla kijelzős eszköz, és könnyen lehet, hogy a cég jelen formájában végleg eltemeti a projektet.
HWSW.hu - 2018. július 3. 12:04
A zuhanórepülésben lévő gyártó őszig 1500 alkalmazottját bocsátja el, hogy visszafogja kiadásait.
PCforum.hu - 2018. július 3. 11:00
Bár a Marvel eredetileg úgy tervezte, hogy egészen az idei év végéig nem árulja el, hogy mi lesz a következő Bosszúállók film címe, a napokban mégis kiszivárgott a dolog. A filmen dolgozó egyik munkatárs ugyanis véletlenül kikotyogta, hogy milyen címmel is fog érkezni a Thanos és a Földet védelmező hősök harcának folytatása.
HWSW.hu - 2018. július 3. 10:30
A japánok üzemeit a UMC vásárolja meg bő fél milliárd dollárért, amivel nagyjából 25-28 százalékkal nő a tajvani bérgyártó kapacitása.
HWSW.hu - 2018. július 3. 9:30
Az SD kártyák történelmének eddigi talán legnagyobb fejlesztését jelentette be a különféle Secure Digital termékeket szabványosító SD Association konzorcium. A 7.0-s specifikációval, illetve az annak szerves részét képző SD Expresszel (vagy SD EX) ugyanis megjelenik az egyre szélesebb körben elterjedt PCI Express busz, illetve az SSD-kből és tárolókból ismert NVMe támogatás.
PCforum.hu - 2018. július 3. 9:30
A napokban a GTA Online felhasználói közül minden bizonnyal sokan nagyon megörültek meg egy üzenetnek, ami elkezdett megjelenni nekik a játék használata során. Előbbi szerint ugyanis a Rockstar hamarosan kiadja a GTA VI-ot, a széria folytatását - annyira, hogy már most elő is lehet rendelni azt.
PCforum.hu - 2018. július 3. 8:00
Bár az Nvidia hivatalosan még mindig a két évvel ezelőtt bemutatott Pascal architektúrán alapuló kártyákat próbálja meg rátukmálni a felhasználókra, a színfalak mögött a cég már gőzerőkkel készíti elő következő generációs chipjeinek bemutatását. Annyira, hogy a cég a napokban már szét is küldte a sajtómeghívókat egy olyan eseményre, amin a várakozások szerint le is fogja leplezni első képviselőjüket, és a rá épülő, vélhetően GeForce GTX 1180 nevű kártyát.
PCforum.hu - 2018. július 3. 7:00
Nagyon durva adatvédelmi hibával rendelkezhetnek a Samsung egyes telefonjai a napokban felbukkant sajtóértesülések szerint. A dél-koreai gyártó készülékei ugyanis valamilyen okból kérés nélkül is elkezdik küldözgetni a felhasználó fotóit, gyakran vadidegeneknek is, ha azok szerepelnek a telefon tulajdonosának kapcsolati listáin.
HWSW.hu - 2018. július 2. 16:48
Hiába használják sokat a diákok a digitális eszközöket, de az internetes keresés és például az álhírek felismerése már nehezen megy számukra. Leginkább az online kommunikációs és tartalomlétrehozási képességei emelhetők ki a mai magyar fiataloknak.
HWSW.hu - 2018. július 2. 16:35
Iparági pletykák szerint a keresőóriás egy Yeti kódnevű játékstreaming szolgáltatáson dolgozik, sőt saját hardvert is fejleszt - mindeközben pedig gőzerővel gyűjti a szárnyai alá a játékfejlesztőket.
HWSW.hu - 2018. július 2. 14:33
Komoly dilemmát okoz a (mobil)távközlési szektornak az 5G bevezetése, a nem véletlenül evolúciónak nevezett folyamat ugyanis rendkívül komplex és költséges. Kérdéses a megtérülés, a verseny hatására viszont egymást hajszolják bele az iparági szereplők a még csak nem is teljes körűen szabványosított technológia implementálásába.
HWSW.hu - 2018. július 2. 13:50
Hamarosan a Google Mapsen is megjelennek a Waze népszerű, útlezárásokat és egyéb forgalmi korlátozásokat jelző figyelmeztetései mindenki számára.
HWSW.hu - 2018. július 2. 12:23
Az egyéb rendszerfrissítések pedig két évig járnak majd, egészen a OnePlus 3-ig visszamenőleg.
PCforum.hu - 2018. július 2. 12:00
Ha pár hónappal ezelőtt megkérdeztünk volna valakit, hogy szerinte mely munkák azok, amiket leginkább veszélyeztetnek a robotok, vélhetően elég sokadik helyen említette volna a kaszkadőrök munkáját. A jelek szerint azonban nagyot tévedett volna - a Disney ugyanis éppen a napokban mutatott be egy ilyen szerkezetet.
PCforum.hu - 2018. július 2. 11:00
A nyári szünet beköszönte a jelek szerint különösen jó hatással van minden idők legismertebb floppy-együttesének produktivitására. Ugyanis alig pár nappal az előző, az Airwolf című TV-sorozat főcímdalát érintő feldolgozás után máris újabb reinterpretációval jelentkezett a Floppotron - illetve a mögötte álló mérnök.
HWSW.hu - 2018. július 2. 11:00
Meglepetésre nincs még utódja Szentkuti Gabriellának.
PCforum.hu - 2018. július 2. 9:30
Az önegyensúlyozó közlekedési eszközeiről ismert Segway a múlt hét végén egy teljesen új termékkategóriát jelentett be. A cég ugyanis közölte, hogy Segway Drift W1 néven egy olyan szerkezetet fog kiadni, ami leginkább a görkorcsolyára hasonlít - de utóbbival szemben önmagát hajtja és tartja egyensúlyban.
HWSW.hu - 2018. július 2. 8:26
A DRAMeXchange szerint lassan helyreáll a piaci egyensúly, ezt követően pedig folytatódhat a NAND-ok árcsökkenése.
PCforum.hu - 2018. július 2. 8:00
Rendkívül súlyos biztonsági incidensre került sor a múlt héten az egyik legrégebbi és legismertebb Linux disztribúció háza táján. Egyelőre ismeretlen hackereknek ugyanis sikerült hozzáférést szerezniük a Gentoo Linux kódtárához, amiben egy kártevőt is elhelyeztek - ezt pedig mindenki megkaphatta, aki letöltötte az említett kódbázist.
PCforum.hu - 2018. július 2. 7:00
A Google, miután Android rendszerével egy évtized alatt gyakorlatilag teljesen letarolta az okostelefonok piacát, a jelek szerint a "butatelefonok" szeletkéjét is be akarja kebelezni. Erre utal, hogy a cég a napokban 22 millió dollárt (6.2 milliárd forintot) fektett egy, kifejezetten ilyen készülékekre szánt rendszerbe.
Lapok:   1   
Időkép.hu - 2018. július 4. 11:45
Heves zivatarok és sok felhőszakadás jellemezte a nyár első hónapját, többször frissítette hidegfront a levegőt, majd lassú melegedéssel tértek vissza a 30 fokok.
köpönyeg.hu - Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés, 15:15
Időkép.hu - 2018. július 3. 15:15
Aktuális időjárás:Budapest: 25°C, 9.36 km/hÉ/ÉNY-i szél, közepesen felhős Előrejelzés: Ma: Hőmérséklet: min 18°C, max 27°C Idő: gyengén felhős Holnap: Hőmérséklet: min 16°C, max 28°C Idő: közepesen felhős 15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!
Időkép.hu - 2018. július 3. 12:54
Visszatér a meleg nyár, azonban a megszokott záporok, zivatarok sem maradnak majd el a hét hátralévő részében.
Webbeteg.hu Betegségek - 2018. július 4. 9:41
A szívinfarktus gyakran nem jár olyan drámai tünetekkel, mint ahogy azt a tévében vagy a moziban láthatjuk. Sokaknál a tünetei kevésbé kifejezettek, sőt vannak olyanok, akiknél egyáltalán nincsenek észlelhető jelek!
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2018. július 4. 3:00
Varga Mihály pénzügyminisztert kérdezték az Inforádió Aréna című műsorban, többek között az 5%-os lakásáfa hosszabbításával kapcsolatban, amire elég egyenes, már-már egyértelmű választ adott. A hazai lakásszakma már régóta várja a döntést arról, hogy mi lesz a 2019. végéig szóló határidővel, amire a kormányzat szereplői már hónapok óta úgy reagálnak, hogy a határidő másfél év múlva lejár és a hoss...
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
PCforum.hu - 2018. július 4. 9:30
Bár az Intel hivatalosan még nem jelentette be őket, máris lebuktatta legelső kilencedik generációs Core processzorait. A chipgyártó ugyanis egy, a lapkáihoz készült mikrokód frissítésről szóló dokumentumban véletlenül megemlített párat a 9000-es modellszámmal érkező processzorokból is.