GasztronĂłmia
GasztronĂłmia kategória 2018 júniusi hírei
Lapok:    2  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 30. 7:00
Júniusi legolvasottabb cikkeink ötös listáján két-két Neszmélyről illetve Tokajról szóló cikk is szerepel. És egy olyan is, amit az atomenergia hajtott az élbolyba.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 29. 7:40
Évek óta tombol a világon a prosecco-mánia, ennek megfelelően egyre többen hamisítják. Három egyszerĹą és gyors trükköt mutatunk be, hogy te olasz pezsgő helyett ne fuss bele mondjuk egy moldáv gyöngyözőborba.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 28. 13:47
Hamarosan itt az idő, hogy Erdőbényére látogassunk, s elvegyüljünk a Bor, mámor…Bénye! rendezvény színes forgatagában. 
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 28. 13:00
30 borászattal és 30 koncerttel kerül idén megrendezésre a VeszprémFest kísérőrendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 28. 12:00
Tegnap került sor a díjátadóra, ahol hárman vehették át az International A.S.I. Sommelier Diplomát. A Magyar Sommelier Club 2018. március 24-én a Continental Hotel Budapestben harmadik alkalommal rendezte meg a versenyt, amiről bővebben már ITT írtunk.    Soha nem tapasztalt elismerése a magyar sommelier szakmának, hogy két arany és egy ezüst diplomát kaptak a kiválóan felkészült versenyzők: Horváth Máté (Mák Bisztró) és Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl, Ausztria) arany, Rácz Imre (Mák Bisztró) ezüst diplomás. A tavalyi A.S.I. diplomással, Angerman Lászlóval együtt már négyen vannak idehaza, akik az „International A.S.I. Sommelier Diploma” büszke birtokosai, és mindegyikük a Magyar Sommelier Club tagja.   Jövőre Horváth Máté fogja képviselni Magyarországot Belgiumban a "Contest of the Best Sommelier of the World 2019" (március 10-15) nemzetközi versenyen. Kovács Norbert az ez év november 9-11-én Belgrádban megrendezésre kerülő "Balkan Sommelier's Challange 2018." versenyen képviseli hazánkat.   A nemzetközi diplomákat Kovács Gábor a Magyar Sommelier Club elnöke adja át a nagy tudásról számot adó szakembereknek.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 27. 18:00
Július 5-én indul Eger egyik legjobban várt nyári rendezvénye, az Egri Bikavér Ünnep. A borvidék legnagyobb borgasztronómiai fesztiválját már huszonkettedik alkalommal szervezi meg Eger Város Hegyközsége. Több tízezer látogatót vár a borvidék harminc borászata, és száznál is több féle Egri Bikavért, Egri Csillagot és rozét kínálnak majd. Tizenhárom étterem pedig a borokhoz párosított ételkülönlegességekkel készül. A borünnep mind a négy napján ingyenes koncertek várják az érdeklődőket; a fesztivál minden napján este hat és nyolc óra között kreatív foglalkozásokra hívjáka gyerekeket.  Szombaton délután traktorok és veterán jármĹąvek felvonulása szórakoztatja az érdeklődőket, és sor kerül az Egri Bikavér Lovagrend új tagjainak ünnepélyes avatására is. A Magyar Vöröskereszt a „bikavéradóknak” egy pohár egri borral köszöni meg életmentő hozzájárulásukat.    
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 27. 11:11
Teljes képet csak akkor kapunk Villányról, ha a helyiek mellett egy a borvidékre kívülről érkező szereplővel is elbeszélgetünk. A Bocor fogadó és pincénél tett látogatás Villány egy egészen új arcát mutatta meg. De vajon mit szólnak ehhez a tősgyökeres villányiak?  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 27. 11:07
A Cseh Sörfesztivált váltva a labdarúgó-VB utolsó két hetében a II. Német Sörfesztivál kerül megrendezésre a WestEnd bevásárlóközpont tetőkertjén. A június 30-tól július 15-ig tartó fesztiválon Németországból származó házi, kisüzemi, és nagyüzemi sörfőzdék mutatkoznak be. Számos olyan sort kóstolhatnak meg a kilátogatók, amivel Magyarországon egyébként ritkán vagy egyáltalán nem találkozni.   A rendezvényen standdal lesz jelen többek között a Bitburger, Büble, Dab, Eichbaum, Erdinger Urweisse, Fischer's, Fóti Sörfőzde, Hacker-Pschorr, Krombacher, Kösritzer, Maissel's Weisse, Paulaner, Radeberger, Rotburger, Scherdel, Schöfferhofer, Thurn und Taxis, Warsteiner, Weinheinstephan és a Wernesgrüner.   A sösök mellett az érdeklődők olyan ételeket fogyaszthatnak, amelyek kifejezetten a német gasztronómiához kapcsolódnak.  Amikor pedig nem a VB-meccsek mennek a kivetítőn, Katona Csaba, az MTA történésze tart előadást többek között a német sörök történetéről és az 502 éves német tisztasági törvényről. Tovább színesítik a rendezvényt sörkóstolók, sörivó versenyek és sramli zenét játszó zenekarok.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 26. 14:58
Ingyenes programsorozat és dunai hajójárat várja június 30-án szombaton a Várkert Bazárhoz és a MĹąvészetek Palotájához (MÜPA) látogatókat. A V4 Évadzáró Ünnep, vagyis A Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnökség záróeseménye mindkét helyszínen különleges koncertekkel fejeződik be, a Várkert Bazárnál utcabállal, a MÜPÁ-ban Operettgálával, amelyet mozikoncert és látványos fényeffektek kísérnek. A két helyszín között egész nap hajójárat közlekedik.   A Magyar Turisztikai Ügynökség változatos és színes programkínálattal készül gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt már délelőtt 10 órától kezdődően mindkét helyszínen. A bábelőadásoktól és a fimvetítésektől kezdve a hangszerkészítő workshopon, az utcabálon és a táncházon át a komoly- és könnyĹązenei koncertekig mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebb programot. A zenei élmények mellett mindkét helyszínen a négy tagország, azaz a cseh, lengyel, szlovák és magyar gasztro-különlegességeket is megízlelhetik a látogatók.   Az egész napos programsorozatot a Várkert Bazárnál Egri Péter és a Mystery Gang, valamint Heinz Gábor Biga koncertjei zárják, a MÜPA színpadán pedig 19 órától a négy ország sztárjai lépnek fel egy nagyszabású Operettgálán. A V4 gáláról azok sem maradnak le, akik nem jutnak be a MÜPÁ-ba. Ők az épület mellett óriáskivetítőn nézhetik végig Rost Andrea és a Nemzeti Filharmonikusok előadását.   „A magyar V4-elnökség alatt a nagyközönségnek szervezett rendezvények fő célja egyfelől az, hogy még jobban megismerjük a visegrádi négyek hagyományait, kultúráját, másfelől pedig az, hogy a családok minél több időt töltsenek el közösen, és minél maradandóbb élményekkel gazdagodjanak a főváros kiemelt turisztikai helyszínein” - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Hozzátette: „Egy ilyen rendezvény, mint a V4 Évadzáró Ünnep tökéletesen teljesíti ezt a célt, hiszen a két helyszínen szervezett kulturális programok hozzájárulnak a V4 nemzetek közösségének erősödéséhez is, közben pedig az egész családnak tartalmas szórakozást adnak.”  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 25. 16:02
Június 19-én rendhagyó borverseny eredményhírdetésére került sor. Az idén tizedik alkalommal megrendezett sárvári Nádasdy Történelmi Fesztiválhoz kapcsolódó borverseny különlegessége, hogy arra csak azon borvidékek bortermelői nevezhetnek, ahova elért az egykori Nádasdy uradalom. A várost körülölelő öt hazai borvidék (Sopron, Nagy-Somló, Badacsony, Balaton-felvidék, Zala) mellett két szomszédos ország határmenti területeiről, a szlovéniai Dráva-menti régióból illetve az ausztriai Burgenlandból is érkeztek tételek.   Az idei megmérettetés minden rekordot megdöntött. Öt év alatt közel ötszörösére emelkedett a minták száma (47 pincészet 151 borral vett részt), amit immár 4 bizottság 16 zsĹąritagja értékelt. Összesen 47 arany, 90 ezüst és 14 bronz minősítést osztottak ki. A legjobb minősítést a Badacsonyi borvidékhez tartozó Szent György-hegyről nevezett Szent György Pince Syrah 2011 tétele kapta, egy éven keresztül viselheti a „Nádasdy Fesztivál Bora 2018” címet   Az abszolút győztes mellett kiválasztásra kerültek a kategóriák legjobbjai is: Fehér: Weingut Arkadenhof Mandl-Brunner Sauvignon Blanc 2017 – Burgenland, Rohonc Rozé: Iváncsics Pincészet Merlot Rozé 2017 – Soproni borvidék Vörös: Iváncsics Pincészet Merlot 2015 – Soproni borvidék
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 25. 14:00
Mit tegyen az ember, ha zöldségízĹą a bora? A szakemberek már tudják.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 22. 10:00
Szombaton a Corinthia Hotel Budapestben rendezték meg az ország legnagyobb pezsgős rendezvényét, a Pezsgő Júniust, ahol közel fele-fele arányban kóstolhattunk hazai, illetve külföldi pezsgőket. Adott egy hotel több terme és 40 magyar pincészet, illetve 50 nemzetközi borászat pezsgője, sok borász – és egyformának, egyhangúnak egyáltalán nem mondható buborékos italok.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 21. 6:21
Furmint a T8/7575 klónból, az 1280-as támfalakról és egy különleges dĹąlőből. Három limitált szériás bor, amit már nem sokáig lehet kóstolni.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 20. 12:00
Az elmúlt időszak sok mindenről szólt a SanzonTokajnál, de elsősorban a borokról, amelyek szépen fejlődnek. Épül az új érlelőpince, fontos és mértékadó helyekre – Costes Downtown, Bábel, TAMA – kerültek be a 2,7 hektáros pince borai, s nem utolsó sorban izgalmas területtel is bővült a birtok.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 20. 6:40
Az elkövetkezendő 10 év, úgy tĹąnik, kiemelt fontosságú lesz Szekszárd életében. Érdemes megnézni a borvidék egyik ikonikus borászatán keresztül, hogyan készül a térség a jövőre. A Bodri pincészetnél jártunk.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 19. 12:09
A Neszmélyi borvidék távolról sem csak a jó borokról szól. A tatai Öreg-tó, a Duna, a táj, a helyi gasztronómiai specialitások kiváló témát szolgáltatnak a fesztiváloknak. Közelésge miatt ráadásul a budapestiek számára is ideális célpont. A nyári programokból szemezgettünk.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 18. 12:15
Hol tart a mádi Szent Tamás borászat egy évtizeddel az indulása után? Portfólió-kóstolón jártunk, hogy neked már könnyebb legyen választanod a boraik közül.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 16. 11:00
A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hĹątött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 16. 8:00
A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hĹątött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 15. 16:00
A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hĹątött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 15. 8:00
A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hĹątött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 15. 8:00
A Mumm francia pezsgőház bemutatta legújabb termékét. Kötelező tartozék a fogkefe és a váltás alsónadrág mellett a következő Ĺąrutazásodon! Videós beszámoló!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 14. 17:00
A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hĹątött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 14. 12:42
  2018. június 22-23-án rendezik a XIII. Miskolci Fröccsfesztivált a Kisavason. A Miskolc belvárosában található Kisavas egykori vigalmi negyedében megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy az újjáéledő avasi pincesor adottságait és hangulatát kihasználva, népszerĹąsítse a fröccsöt. A rendezvény különlegessége, hogy a szóda ingyenesen jár a fesztiválpoharakba, csak ki kell választani hozzá a kedvenc borokat. A balatoni, bükki, egri és tokaji borászok mellett gasztrovonalon jelen lesz a Keszegsütő, a Sárga Borház Vendéglő, a Bükki Sajt Manufaktúra, a Borsod Burger és a Leves, valamint a fesztiválutcában található DĹąlő és Aranykorona Étterem.   Az ingyenes 2 napos rendezvény mindkét napján élőzenei koncertek várják a fesztiválozókat, idén már 3 színpadon.  A fellépők között lesz az Agyagbanda Együttes, az Ildi Rider City Folk, a Jazz Inside, a Mizrab, a Mintha zenekar, Stefán Tamás akusztik és a KVHáz Együttes.  
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 14. 11:00
Egy hónapon át zajlik a világ egyik legnagyobb sporteseménye, a foci-VB. A 32 részt vevő ország többségének sörei itthon is kaphatók. Borra kalibrált nyelvĹą kolléganőkkel megkóstoltunk jó párat, hogy elmondjuk, ez alapján nálunk ki nyeri a VB-t.
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 14. 8:00
A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hĹątött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 13. 17:00
A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hĹątött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 13. 8:00
A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hĹątött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 12. 17:00
A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hĹątött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
BorĂĄszportĂĄl.hu - 2018. június 12. 11:48
Megérkezett a nyári meleg és ezzel a hĹąsítő és jókedvre derítő pezsgők kóstolásának ideje. A Prosecco az olaszok méltó válasza a champagne-ra. Itália híres pezsgője egyet jelent a pezsgőbe bújt életélvezettel.   A Prosecco vidékkel, a készítés rejtelmeivel személyesen ismertet meg bennünket a Budapest Bortársaság képviseletében Komoróczki Anna. 2018 július 13-án este 19 órától az Almásy Vendéglőben 5 fogásos vacsora keretében kerül bemutatásra 6 izgalmas tétel. Menü   Zardetto Col Fondó Rizolo - vino spumante   Bortolomiol Prosecco Motus Vitae Brut Nature - DOCG 2016 Tintahal, kovászos uborka, majonéz   Sorelle Bronca Modi Prosecco Brut DOC Rák mousseline, barack, burgonya chips   Zardetto Prosecco Porta Monticano Extra Dry – DOC Zardetto Prosecco Cavalier Organic Brut DOCG Kacsamell, cseresznye, sabayon   Sorelle Bronca Prosecco Particella 68 Brut – DOCG Sertés szĹąz, menta, padlizsán   Bortolomiol Prosecco Cartizze Dry – DOCG Kókusz, passiogyümölcs, túró     Helyszín: Almásy Vendéglő Időpont: 2018. július 13. péntek, 19 óra A menü ára:11.000,- Ft. (pezsgők nélkül: 7.000,- Ft.) Asztalfoglalás: telefonon (+36 1 315 1338) vagy E-mailben (info@almasyvendeglo.hu).  
Lapok:    2  
Időkép.hu - 2018. július 4. 11:45
Heves zivatarok és sok felhőszakadás jellemezte a nyár első hónapját, többször frissítette hidegfront a levegőt, majd lassú melegedéssel tértek vissza a 30 fokok.
köpönyeg.hu - Közép-Magyarországi időjárás-előrejelzés, 15:15
Időkép.hu - 2018. július 3. 15:15
Aktuális időjárás:Budapest: 25°C, 9.36 km/hÉ/ÉNY-i szél, közepesen felhős Előrejelzés: Ma: Hőmérséklet: min 18°C, max 27°C Idő: gyengén felhős Holnap: Hőmérséklet: min 16°C, max 28°C Idő: közepesen felhős 15 napos időjárás-előrejelzés a Köpönyeg.hu oldalon!
Időkép.hu - 2018. július 3. 12:54
Visszatér a meleg nyár, azonban a megszokott záporok, zivatarok sem maradnak majd el a hét hátralévő részében.
Webbeteg.hu Betegségek - 2018. július 4. 9:41
A szívinfarktus gyakran nem jár olyan drámai tünetekkel, mint ahogy azt a tévében vagy a moziban láthatjuk. Sokaknál a tünetei kevésbé kifejezettek, sőt vannak olyanok, akiknél egyáltalán nincsenek észlelhető jelek!
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2018. július 4. 3:00
Varga Mihály pénzügyminisztert kérdezték az Inforádió Aréna című műsorban, többek között az 5%-os lakásáfa hosszabbításával kapcsolatban, amire elég egyenes, már-már egyértelmű választ adott. A hazai lakásszakma már régóta várja a döntést arról, hogy mi lesz a 2019. végéig szóló határidővel, amire a kormányzat szereplői már hónapok óta úgy reagálnak, hogy a határidő másfél év múlva lejár és a hoss...
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. január 1. 1:00
PCforum.hu - 2018. július 4. 9:30
Bár az Intel hivatalosan még nem jelentette be őket, máris lebuktatta legelső kilencedik generációs Core processzorait. A chipgyártó ugyanis egy, a lapkáihoz készült mikrokód frissítésről szóló dokumentumban véletlenül megemlített párat a 9000-es modellszámmal érkező processzorokból is.