Gasztronómia
Hír:
Borászportál.hu - 2018. prilis 16. 11:25
Több mint 300 borturizmusban érdekelt cég és szakember; 29 különböző ország; 23 előadás, kerekasztalbeszélgetés és szeminárium; 860 üzleti tárgyalás: április 10-től öt napon keresztül Magyarország látta vendégül a világ borszakmai és borturisztikai szektorát a hazánkban megrendezett Nemzetközi Borturisztikai Konferencián és Kiállításon.  
Hrek percrl-percre
Petrin Lszl (Magyar Idk): Rszedett tntetk, bktlen szervezk
Mandiner Aut aktulis - 2018. prilis 25. 20:53
Toroczkai Lszl (Facebook): Habonyi eszkzkkel prblnak besrozni
Mandiner Aut aktulis - 2018. prilis 25. 20:48
Betegsget is jelezhet, ha beszl lmban
Webbeteg.hu Betegsgek - 2018. prilis 25. 20:09
Betiltottk a ,,legjobb bartsgot" egy massachusettsi vodban
Mandiner Aut aktulis - 2018. prilis 25. 19:58
Megjelent a Harry Potter: Hogwart Mystery!
Isite.hu - 2018. prilis 25. 19:56
1,7 millird csillagnl tart az eurpai rtrkp
SG.hu Tudomny - 2018. prilis 25. 19:17
100 milli letltsnl jr a Google Pay
SG.hu IT/Tech - 2018. prilis 25. 18:58
Kibervdelmi kzpontot hozott ltre a T-Systems
SG.hu IT/Tech - 2018. prilis 25. 18:56
llandan khgk s kapar a torkom, mi bajom? - Az orvos vlaszol
Webbeteg.hu Betegsgek - 2018. prilis 25. 18:56
Hivatalos: ezeket a parlamenti bizottsgokat viheti az ellenzk
Mandiner Aut aktulis - 2018. prilis 25. 18:54
Kt MAG-szris gamer hzat mutatott be az MSI
Isite.hu - 2018. prilis 25. 18:49
j technolgia oldhatja meg a dzelek problmjt
Autblog.hu - 2018. prilis 25. 18:40
Kitztk a Sense8 lezrsnak idpontjt
SG.hu Film - 2018. prilis 25. 18:30
Objektv hr - 2018. prilis 25. 9:23
Rekonstrult helyszni szemlt tartanak a rendrk - rteslt az OBJEKTV Hrgynksg a megyei RFK sajtszolglattl.
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Plyzatihrek.eu - 2018. prilis 19. 21:10
A magyar vllalkozsok kutatintzetekkel s nmet partnereikkel egyttmkdsben megvalsul innovcis projektjei is tmogatst nyerhetnek a 750 milli forint keretsszeg plyzati programbl, amirl 2018. prilis 17-n tartott informcis napot a Nemzeti Kutatsi, Fejlesztsi s Innovcis Hivatal s a nmet Oktatsi s Kutatsi Minisztrium. A nemzetkzi EUREKA program rszeknt megjelent felhvsra 2018. mjus 30-ig nyjthatk be plyzatok.
Mandiner Aut aktulis - 2018. prilis 25. 21:05
A francia kztrsasgi elnk az amerikai kongresszus eltt brlta a nacionalizmust, s rvilgtott: a liberlis vilgrendet meg kell rizni. Beszde utn a kpviselk percekig llva tapsoltak. [...] Bvebben!
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Gasztronómia kategória további hírei
Borászportál.hu - 2018. prilis 25. 8:00
Hétvégén rendezték meg a Kékfrankos Április Nagykóstolót, ahol a borászokkal beszélgetve több érdekességet is megtudtunk arról a kékszőlő fajtáról, ami hazánkban a legnépszerűbb és legelterjedtebb. A népszerűségnek több oka is van, például a következő 10 mondat. Ezek után ki ne szeretné a kékfrankost?
Borászportál.hu - 2018. prilis 24. 15:00
Májusban 12-én borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt. Családias hangulatban, megújult környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel Budapest szőlőskertjének értékeit ezen a napon, 10 és 19 óra között. A bor- és gasztronómiai kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramokat is kínálnak. A pezsgő igazi főszerepet kap ezen a napon: akár 10 etyeki pincészet palackban erjesztett pezsgője lesz kóstolható az Etyeki Borházban. Pezsgős villásreggelivel indul a nap az Anonym Pincében, majd folytatódik egy vertikális pezsgő- és chardonnay kóstolóval. Délután ia Körpincében pedig kiderül, mennyire ügyesek az etyeki borászok a pezsgő degorzsálásában. Pezsgős csülök is készül, ezúttal is a Kálna Pinczében, a Kecskegödörben. Aki szeretne a borban és a birtokokban is elmélyülni, annak érdemes lesz beborangolni az Öreghegyet és az Újhegyet is. Múltidézésre invitál az Etyeki Kúria romantikus Rózsakertjébe, a Rókusfalvy Birtokon pedig megismerhetjük a birtok filozófiáját, természetesen borok kíséretében. A borokon túl vizuális ízelítőt is kapunk a Nádas Borműhelyben, Nagy Gábor Munkácsy-díjas képzőművész és Nádas Alexandra, Barcsay díjas grafikusművészek munkáiból. A helyi sajtokon és sonkákon túl változatos kínálat várja a vendégeket a falusi vendégasztaltól a gasztronómiai különlegességekig. Ha valaki saját maga főzné meg bográcsban ebédjét, s már csak egy présház hiányzik hozzá, arra is lehetőség nyílik. A gyermekek ezúttal bonbont készíthetnek a Gingalló Csokoládéműhely workshopján, valamint kedvenc szörpjüket is elfogyaszthatják a Halmi Pincében. A kisebbek programját kézműves foglalkozások, parasztudvar látogatás színesíti.   A dallamok is hozzátartoznak az etyeki idillhez, gyermekek és gyermeklelkű felnőttek élvezhetik a Rutkai Bori Banda koncertjét, valamint Kézdy Luca & Tóth Evelin kápráztatnak el minket „HegedűÉnekkel” az „EtyekM DownTown”-ban.  
Borászportál.hu - 2018. prilis 24. 12:00
Az idei Szekszárdi Borvidéki Borverseny díjait a Szent György-napi Borünnepen, április 21-én hirdették ki és adták át. A borversenyre 47 termelő összesen 232 mintával nevezett. A nemzetközi normáknak megfelelően a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen is mindössze a minták 30 százaléka kaphat érmet: a zsűri végül 4 nagy aranyérmet, 45 aranyérmet és 21 ezüstérmet osztott ki.   Szekszárd Város Bora a Mészáros Borház és Pince 2015-ös Bodzási Kékfrankosa lett. Ez a bor már korábban is elnyerte a szakma tetszését: a februárban megrendezett Magyar Borok Bálja menüsorának egyik fő fogását is ez a bor kísérte.   Nevét a Bodzási Dűlőről kapta, amely Szekszárd egyik legszebb déli dűlője. A dűlő jellegzetessége az idős 35 éves szőlőtőkék illetve a vörös agyagos talaj (terra rosa),mely különleges ásványosságot ad ennek a bornak. Színe sötét rubinvörös; illatát szilva és szilvelekvár uralja. A korty kifogástalan egyensúlyt mutat; érett tanninnal és lekerekedett savaival komplex ízhatású bor, melyet aszalt szilva, szeder díszít.   A különdíjas borokat a húsz legjobb tételből választotta ki a zsűri.    Szekszárd Város Bora:  Mészáros Borház és Pince, 2015-ös Bodzási Kékfrankos Legjobb Vörösbor: Bodri Pincészet, No. 1 2012 Legjobb Fehérbor: Prantner Pince, Rajnai Rizling 2017 Legjobb Rosébor: Márkvárt Szekszárdi Rosé, 2017 Legjobb Bikavér:  Bodri Pincészet, Szekszárdi Faluhely Bikavér 2015 Legjobb Kadarka: Prantner Pince, Kadarka 2017  Legjobb Kékfrankos: Takler Borbirtok, Takler Kékfrankos Reserve 2015    
Borászportál.hu - 2018. prilis 24. 10:42
A Lajvér Borbirtok, olyan látványborászat, amely már első ránézésre is jól tükrözi a modern technológia és a hagyományos borkészítés tökéletes egyensúlyát.
Borászportál.hu - 2018. prilis 24. 8:55
Április 23-án tartották a négy hét múlva a Millenárison megrendezésre kerülő OTP Gourmet Fesztivál sajtótájékoztatóját, ahol a hazai sztárséfek bemutatták, mivel készülnek a májusi rendezvényre.  
Borászportál.hu - 2018. prilis 23. 15:00
A Nagy Tokaji Borárverés a borvidék legjavát mutatja be; a legkülönlegesebb, legkiemelkedőbb tételeket felvonultatva. Az idei évben új pincészetek és új területek is képviselték magukat, a termelők minden eddiginél szélesebb körétől érkezett be a korábbi árverésekhez képest nagyobb számú és mind egyedi, csak itt elérhető tétel. Friss hordómintákra és palackozott tételekre is lehetett licitálni, a borok között pedig száraz furmintok és hárslevelűk, késői szüretek, édes illetve száraz szamorodnik, 5 és 6 puttonyos aszúk voltak fellelhetők.   Az idei esemény több szempontból is különleges volt: a 2017-es évjárat kiemelkedő minőségű borokat eredményezett, a tételek száma pedig rekordot döntött, 24 termelő összesen 33 borára lehetett licitálni - hangsúlyozta Szepsy István, a Tokaji Borlovagrend elnöke. Laurent Comas, a Tokaji Borlovagrend tanács tagja elmondta: az árverés célja, hogy  megismertesse a világgal a tokaji borvidéket, a kiemelkedő minőségű tokaji aszút és Magyarországot.     Az idén hatodik alkalommal megrendezett Nagy Tokaji Borárverésen 19 millió forintot fizetettek az aukció résztvevői a borkülönlegességekért. A licitbe a világhírű londoni 67 Pall Mall Klub tagjai is beszálltak és közel 6 millió forint értékben vásároltak. Londonba került a legmagasabb leütési árú tétel, a Disznókő 2015-ös Dorgó-dűlő 6 puttonyos aszúja (2,2 millió forintért kelt el a 180 palack), és szintén innen érkezett a licit az aukció legkülönlegesebb tételére, az 1963-as évjáratú Grand Tokaj (korábban Tokaj Kereskedőház) ötputtonyos tokaji aszúra, amelyért rekordösszeget, palackonként 140 ezer forintot fizettek.    „Az árverésen általában hazai és külföldi gyűjtők, borkereskedők, étteremtulajdonosok egyaránt licitálnak, ez most is így történt. Szeretnénk folyamatosan növelni a külföldi résztvevők létszámát, ezért is örülünk nagyon a londoni 67 Pall Mall klub csatlakozásának. Reméljük, hogy a jövő évi aukción már az USA-ban is megvalósul az élő kapcsolat” – emelte ki Laurent Comas.   Az árverés bevételét olyan – például a turizmus fellendülését szolgáló – projektek megvalósítására fordítják, amelyek a borvidék fejlődését szolgálják.       
Borászportál.hu - 2018. prilis 23. 14:54
  Tavasz- és szőlővirágköszöntő tállyai bormustrán vehetnek részt a tokaji borvidéken kirándulók a hosszú hétvége során, ahol a tállyai családi pincészetek borait lehet végigkóstolni, egy helyszínen. A nagyobb boros kiállítások és kóstoló események mintájára a tállyai pincék közössége sétáló kóstolót tart a gyönyörű egykori nemesi kiskastélyban, a Maillot kastélyban, ahova a pincészetek a legkiválóbb tételeiket viszik el: furmintok, muskotályok, hárslevelűk, szamorodnik és aszúk kerülnek a poharakba, így minden látogató az ízlésének leginkább megfelelő tételekből válogathat. A borok mellé friss hegyaljai sajtokat is lehet kóstolni környékbeli sajtkészítők jóvoltából. A kora délutántól estig tartó kóstolót egy vacsora követi az Oroszlános Borhotelben, a séf egy különleges menüvel készül, amelynek fogásait a kiállítók boraihoz párosították. Az Oroszlános ezen kívül az egész hosszú hétvége során a la carte étlappal és BBQ Szendvicsbárral is várja a látogatókat, így a délutánokat remekül el lehet tölteni a napfényes teraszon egy klasszikusabb fogás mellett borozgatva, vagy kirándulás előtt-után egy szaftos pulled pork szendviccsel és hűsítő fröccsel feltöltekezve. A napot egy zenés-táncos esemény zárja az Oroszlános pincetermében, hangulatos DJ szettekkel, régi és új zenékkel. PROGRAM   Április 28. szombat   Egész nap           BBQ Szendvicsbár az Oroszlánosban                             Szaftos BBQ szendvicsek tállyai babérossal, oldalassal, grillsajttal, csirkével   14:00- 21:00       Sétáló kóstoló a Maillot kastélyban   Akik kóstoltatnak: Szalóczi Pincészet, Hollókői József Pincészete, Rózsa Pincészet, Dudovics Pincészet, Zsadányi Szőlőbirtok, Szűcs Pincészet, Barta Pince, Homoky Pincészet, Szent Benedek Pincészet   Kiállítók: Szóráth Pálinka - szőlőpálinka kóstolás, Furmint Pohár, Pásztor Sajt Jegyek: 1.900 Ft / fő, a Riedel kóstolópoharak bérleti díja 2.500 Ft, ami visszajár a pohár visszavételekor.   19:00 – 21:30     Vacsora az Oroszlánosban                            Tatár falatkák / Idei karalábé krémleves szárnyasgombóccal / Furmintos szarvas / tokány tócsnival / eperparfé   A menü ára: 5.990 Ft / fő, folyamatos érkezéssel lehet fogyasztani Asztalfoglalás: info@oroszlanos.hu   21:30- 24:00       DJ a pinceteremben   Információ és jegyvásárlás: info@oroszlanos.hu címen vagy a +36 70 323 9592 és +36 47 598 888 telefonszámon.
Borászportál.hu - 2018. prilis 23. 14:32
Több korábbi hazai és nemzetközi siker után március végén úabb elismerést kapott a neszmélyi Kamocsay Ákos 2015-ös Ihlet Cuvée-je. Ezúttal a német bormarketing ügynökség, a Deutche Wein Marketing GmbH 2018-ban már 22. alkalommal megrendezett a Berliner Wine Trophy nemzetközi borversenyén ért el aranyérmes minősítést. A Berliner Wine Trophy Németország legnagyobb és legrangosabb borversenye, 2018-ban közel 12 ezer tételt neveztek a világ minden részéről, a bírálást egy 150 főből álló szakmai zsűri végezte.    Álljon itt az Ihlet Cuvée 2015 teljes eddigi dicsőséglistája: Berliner Wein Trophy 2018 - Aranyérem "Super 12" Magyar Bor Nagydíj 2018 - 12 legjobb magyar fehérbor VinAgora nemzetközi borverseny 2017 - Aranyérem MTA bora 2017 - Legjobb fehérbor Semmelweis Egyetem 2017 - Legjobb presztízs fehérbor 37. Magyar Bormustra 2016 - Ezüst minősítés Prestige Reserve verseny 2016 - Vinum Bonum díj   A bor a Winelovers Top 100 magyar bor tavalyi versenyén a legjobb illatos fehérbor kategóriában is győzni tudott. Ekkor beszélgettünk Kamocsay Ákos borásszal, aki elárulta a siker receptjét, vagyis hogy hogyan álmodta meg ezt a tételt.       
Borászportál.hu - 2018. prilis 23. 11:00
Mi is az a vulkanikus bor, amiért manapság az egész világ rajong? Csak egy ügyes sztori, netán egy csipetnyi só a borban? Erről beszélgettünk John Szaboval, aki 5 évig gyűjtötte az anyagot a vulkanikus borokról szóló 2016-ban megjelent könyvéhez. A válasza: mindkettő és egyik sem.
Borászportál.hu - 2018. prilis 23. 10:00
Április 20-án 12. alkalommal adták át a kárpát-medencei borászok legrangosabb szakmai kitűntetését, a Borászok Borásza díjat. A győztes a tavaly elhunyt Konyári János lett.    "Konyári János, többször volt már döntős nálunk. Több mint 15 éven át dolgozott a Balatonboglári Állami Gazdaságnál. Nagyüzemi borászati tapasztalatait, széleskörű szakmai tudását a rendszerváltás után Garamvári Vencellel megalapított St. Donatus Pincészetnél kamatoztatta, amelynek 2004-ig főborásza, ügyvezető igazgatója volt. A nevét viselő családi pincészetet 2000-ben alapította meg, majd az Ikon pincészetet is elindította. Jánost minden barátja és kollégája a legjobbak között tartotta számon. Sajnos már nincs velünk, de mindig büszkék leszünk rá, hogy a Borászok Borásza közösségéhez tartozott."   Olvasd el a Borászportál helyszíni, fényképes beszámolóját a gálavacsorával egybekötött díjátadóról IDE kattintva!  
Idkp.hu - 2018. prilis 25. 13:07
Naphalk, mellknapok s ltvnyos vek jelentek meg dleltt a ftyolfelhs gbolton.
Idkp.hu - 2018. prilis 25. 13:05
Eurpa nagy rszn nyrias id ksznttt be mlt hten, ezzel szemben az USA-ban mg hideg s havazs volt jellemz.
Idkp.hu - 2018. prilis 25. 11:54
Ritka hullmz felhk jelentek meg kedden dleltt a dlkeleti tjak felett.
Webbeteg.hu Betegsgek - 2018. prilis 25. 20:09
Gyermekkorban, fknt 3 s 10 v kztt fordul el gyakran, de a felnttek 5 szzalka is beszl rendszeresen, vagy alkalmanknt lmban. A jelensg lehet szrakoztat, vagy zavar, de bizonyos esetekben orvosi kezels is ignyl.
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2018. prilis 25. 13:50
Tbb fejlesztst is tervez a FTV Zrt. a kvetkez vekben, amelyek clja, hogy mg szlesebb krben alkalmazott ftsi mdd vlhasson a tvh, radsul a jv mr nem csak a ftsrl szl majd a cgnl, hanem a htst is eltrbe kvnjk helyezni. A tvh npszersge az elmlt vekben nvekedett, szmos irodakomplexum, vagy laksprojekt vlasztotta ftsi mdknt. Dr Mitnyan Gyrgy, a FTV Z...
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Isite.hu - 2018. prilis 25. 20:04
A Bandai Namco ma dlutn lerntotta a leplet a Dragon Ball FighterZ soron kvetkez DLC karakterrl, gy kiderlt, hogy hamarosan Zamasu is csatlakozik a nagy bunykhoz, mghozz egy s... tovbb