Gasztronómia
Hír:
Borászportál.hu - 2018. februr 12. 14:19
Van jobb program, mint kedvesünkkel összebújni egy jó pohár bor mellett és élvezni egymás társaságát?  A kérdés már csak az, hogy milyen bort válasszunk egy ilyen meghitt estéhez… A Valentin nap apropóján ne csak arra figyelj, hogy az adott bor stílusa, ízvilága mindkét fél számára vonzó legyen, hanem próbáljatok olyan bort keresni, amelyhez érzelmileg közösen kötődtök.   A minőségi pillanatok mellé dukál a prémium bor is. A Kamocsay Prémium sorozatból most "Romantikus Trió" néven három olyan tételt is ajánlunk, ami valóban emlékezetessé teheti az estét - ráadásul most kedvezményes áron beszerezheted! Kamocsay Prémium Cserszegi fűszeres   A cserszegi, mint illatos fajta, kifejezetten alkalmas bájos, romantikus pillanatok hátterének megteremtéséhez. Intenzív florális és gyümölcsös karaktere szinte vérpezsdítő, de a pozitív hangulat megalapozására mindenképpen alkalmas. Sziporkázó karaktere, letisztult stílusa alkalmassá teszi, hogy remek csendestárs legyen egy összebújós estén.   Kamocsay Prémium Ihlet Cuvée Ha meglepetést szeretnél, jó döntés lehet egy elegáns, vibrálóan izgalmas bor, amely igazi örömforrássá válhat. A tiszta, intenzív és csábító gyümölcsös aromák és a zamatgazdag korty remek hátteret biztosíthat a meghitt együttléthez. A 2015-os prémium hárslevelű alapú házasítás kiváló választás lehet. Eleganciája, kecsessége és mindent elsöprő zamatossága illik a bensőséges pillanathoz.   Kamocsay Prémium Pinot Noir Rosé   Ha van szín, ami romantikus, akkor az a rozé színe! Illata a friss eper és málna zamatosságát idézi, amelytől azonnal beindul a fantáziánk… Telt és krémes a korty, amelyet a finom szerkezetű savak tesznek igazán üdévé és vibrálóvá. Annyira gyümölcsös, hogy szinte eper után kiált - halmozd hát az élvezeteket, s bátran kínálj hozzá friss epret is!  
Hrek percrl-percre
Hivatalos: jn a Burnout Paradise Remastered!
Isite.hu - 2018. februr 20. 20:04
Megrkezett a Metal Gear Survive utols kedvcsinlja
Isite.hu - 2018. februr 20. 20:04
Baleset az M5-s autplyn
Objektv hr - 2018. februr 20. 19:59
Itt a Metal Gear Survive utols elzetese
Isite.hu - 2018. februr 20. 19:57
Lebanov Barbara (DinnyeFarm): Ronald Reagan s a magnyos tmeg
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 20. 19:55
70 centis a h a Kkesen
Idkp.hu - 2018. februr 20. 19:45
KDNP (MTI-OS): Nem hagyhatjuk magra az shonos kisebbsgeket
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 20. 19:39
Harmath Kroly (Vajdasg Ma): Nagybjti templompts
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 20. 19:28
Tuzson Bence elmondta, hogyan neheztenk meg a bevndorls szervezst
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 20. 18:59
Elrajtolt az ASUS HC102 VR headset
Isite.hu - 2018. februr 20. 18:49
A hnap vgn rkezik a Elite Dangerous: Beyond
Isite.hu - 2018. februr 20. 18:41
me, a Games with Gold mrciusi knlata
Isite.hu - 2018. februr 20. 18:41
Bemutattk az Alfa Romeo Forma 1-es versenyautjt
Autblog.hu - 2018. februr 20. 18:30
Porosenko alrta a Donyec-medence visszacsatolsrl szl trvnyt
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 20. 18:11
30 centi is eshet pntekig
Idkp.hu - 2018. februr 20. 18:03
l: Pntekig is elhzdhat a havzs
Idkp.hu - 2018. februr 20. 18:01
vatosan az alacsonyabb alkoholtartalm borokkal s srkkel!
Borszportl.hu - 2018. februr 20. 17:56
Objektv hr - 2018. februr 20. 14:59
Teljes tlezrsra kell szmtania a kzlekedknek Flpszlls kzelben - tudatta az OBJEKTV Hrgynksggel a megyei RFK sajtszolglata.
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Plyzatihrek.eu - 2018. februr 16. 0:11
13 millirdos keretsszeg rhet el mrciustl a munkahelyi kpzsek tmogatsra, a mikro-, kis- s kzpvllalkozsok szmra, illetve 18,5 millirdos keret a nagyvllalatok rszre a Gazdasgfejlesztsi s Innovcis Operatv Program (GINOP) keretben. A mikro-, kis- s kzpvllalatok minimum 3 milli s maximum 50 milli forintra, a nagyvllalatok pedig minimum 10 milli, maximum 100 milli forint sszegben ignyelhetnek vissza nem trtend tmogatst. A tmogats intenzitsa a tmogathat tevkenysgtl s a vllalat mrettl fggen 50-100% kztti. 2018. mrcius 12.-tl, a nagyvllalatok, 2018. mrcius 13.-tl a mikro-, kis- s kzpvllalkozsok nyjthatnak be tmogatsi krelmet.   
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Idkp.hu - 2018. februr 20. 19:45
Az idei tl legvastagabb hrtege alakult ki az orszg legmagasabb pontjn.
Gasztronómia kategória további hírei
Borászportál.hu - 2018. februr 20. 17:56
Egy tudományos kutatás állítja, az alacsony alkoholtartalmú borok és sörök gyártóit nem éppen nemes célok vezérlik.
Borászportál.hu - 2018. februr 20. 13:40
Elkezdődtek a próbái Háy János március 23-án bemutatandó Utánképzés ittas vezetőknek című új darabjának. A „gyomor-keserű” komédiát a Magyar Színház tűzi műsorára.   A színház leírása szerint: „Az Utánképzés ugyanis olyan emberekről szól, akiknek ittas vezetésért elvették a jogosítványát, és háromnapos csoportterápián kell részt venniük. A mai magyar társadalom nagyon jellegzetes alakjai vonulnak fel a színen: intézetis férfi, olasz-magyar nem-is-annyira-menő csávó, közös képviselő, trendi műkörmös, projektmenedzser, újságíró, munka-alkoholista multis, vendéglátós és két pszichológusnő. Egyszerre hihetetlenül szórakoztató és elgondolkodtató kis remekmű ez a darab – abban a két korty ital közötti szünetben, amit úgy hívnak: az Élet.”   A darabot Lengyel Ferenc rendezi és játszik benne többek között Benkő Nóra, Csöre Gábor, Haumann Petra, Bede-Fazekas Anna.  
Borászportál.hu - 2018. februr 20. 12:27
A Magyar Sommelier Szövetség 2018-ban is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntője február 24-én, szombaton, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban  kerül megrendezésre. Az elődöntőből a három legtöbb pontszámot elért versenyző kerül a döntőbe, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2018. március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében. A döntőbe jutott versenyzők a nagyközönség előtt pezsgőfelszolgálásból (idegen nyelven), étel-ital párosításból, hibás borlap javításból, vörösbor dekantálásból, bor jellemzésből és párlatfelismerésből álló feladatokat oldanak meg, majd közös meglepetés feladaton vesznek részt.   A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A rendezvény a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítésére is lehetőséget biztosít.   Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.  
Borászportál.hu - 2018. februr 20. 11:17
Február 19-én ismét átadták a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját. A Várkert Bazárban megrendezett díjátadó gálán elismerésben részesült az ország legjobb street food helye és az év séfje is. Újítás idén, hogy életműdíjat is osztottak valamint a legjobb hazai cukrászdákat is listázták. Az előző évhez hasonlóan a legjobb étterem díjat idén is a Michelin-csillagos budapesti Costes kapta. Mint a Dining Guide írja róla, „a Costes nyitása óta vezető szerepet vállal a modern magyar gasztronómia megteremtésében. A Palágyi Eszter vezetésével működő fine dining konyha továbbra is stabilan és kiemelkedő színvonalon teljesít. A kompromisszumok nélkül dolgozó séf még inkább törekszik arra, hogy az eddiginél is magyarosabb konyhát vigyen, mindezt a Costes stílusához igazodó, haladó felfogásban.” Az élmenzőnyben végzett még a szintén budapesti Borkonyha, az Onyx, a Babel és a Costes Downtown. Az ország legjobb 12 éttermének listájára egyedüli vidékiként a Tokajban, Encs településen található Anyukám mondta fért be, amely ezzel értelemszerűen a legjobb vidéki étterem címet is kiérdemelte. Idén különdíjakat is osztottak ki. Az év cukrászdája díjat a váci Mihályi Patisserie kapta. Szintén újdonság volt, hogy idén az éttermek borlapját is vizsgálták, a különdíj ebben a kategóriában a Borkonyhának jutott. Az év legjobb street food helyének díját a Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérek által jegyzett miskolci Pizza, Kávé, Világbéke zsebelte be. Az év fiatal séftehetsége díjat Kovács Péter, a Tama séfje kapta, az év séfje pedig a St. Andrea Borbárban dolgozó Barna Ádám lett. A Dining Guide a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is külföldi szaktekintélyeket kért fel a tesztelésre. A zsűrit erősítette idén Enrico Cere három Michelin-csillagos séf, Fausto Arrighi az olasz Michelin Guide korábbi igazgatója és Nicola Portinari két Michelin-csillagos konyhafőnök. A díjazottak:    Az év étterme: Costes     Különdíjak:   Az év cukrászdája: Mihályi Patisserie Az év street food helye: Pizza, Kávé, Világbéke Az év borlapja: Borkonyha Az év ifjú séftehetsége: Kovács Péter – Tama Az év innovatív konyhája: Innio – Tóth Szilárd és Sajben Csaba séfpáros Az év legígéretesebb konyhája: Fáma – Huszár Krisztián séf Az év séfje: Barna Ádám – St. Andrea Borbár Életműdíj: Rosenstein Tibor     TOP 10+2 ÉTTEREM:   Anyukám Mondta – Dudás Szabolcs séf Arany Kaviár – Kanász László séf Babel – Veres István, séf Borkonyha – Sárközi Ákos, séf Costes – Palágyi Eszter, séf Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf Fáma – Huszár Krisztián, séf MÁK – Mizsei János, séf Olimpia – Ádám Csaba, Garai Ádám, séfek Onyx – Mészáros Ádám, séf St. Andrea Borbár – Barna Ádám, séf Stand25 – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros   A 10 LEGJOBB VIDÉKI ÉTTEREM:   Anyukám mondta Kistücsök Platán Sauska48 Sparhelt Tiszavirág Villa Medici Mild Macok Pajta Viator
Borászportál.hu - 2018. februr 19. 16:13
Elindult "Az aszú éve" kampány az Egyesült Államokban, ahol egy éven keresztül a magyar borokat, elsősorban az aszúféléket népszerűsítik majd.   A kampány a washingtoni magyar nagykövetségen február 17-én tartott borkóstolóval kezdődött meg. Az eseményen a közösségi bormarketinget szervező Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és az amerikai piacépítésért felelős Vinum Tokaj International (VTI) támogatásával hat tokaji borászat mutatkozott be: a Béres Szőlőbirtok, a Chateau Dereszla, a Grand Tokaj, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, a Patrícius Borház, valamint a Royal Tokaji.   Szabó László nagykövet a magyar borok országimázs-építésben, a magyar kultúra, a hagyományok és a gasztronómia "üzenetének" közvetítésében betöltött szerepét emelte ki. A nagykövet hangsúlyozta: az egy esztendeig tartó kampány célja, hogy különleges figyelmet irányítson a magyar borokra, kiemelten az aszúra és a tokaji édes borkülönlegességre, valamint különböző szakmai fórumokon, illetve folyamatos média megjelenésekkel segítse bejutásukat az észak-amerikai piacra.  
Borászportál.hu - 2018. februr 19. 15:00
Az újkori magyar borászat kezdetén, a 90-es évek végén, 2000-es évek elején Gál Tibor – most már id. Gál Tibor – volt a legenda. Ő volt az első „sztárborász”, aki nevét mindenki ismerte, a „labirintusos” címkét kerestük mindenhol, üzletben, étteremben. Talán id. Figula Mihály és Szeremley Huba örvendtek még hasonló ismertségnek, népszerűségnek. Sajnos már egyikük sem készít nekünk bort, de családjuk továbbvitte a hagyományokat, emlékük pedig velünk él, például a Gál Tibor Emlékdíjban.
Borászportál.hu - 2018. februr 19. 13:14
A www.etteremhet.hu weboldalon már lehet asztalt foglalni a március 5-11. között futó Országos Étterem Hétre. Az immár 8. éve megrendezésre kerülő gasztronómiai eseményen a korábbi évekhez hasonlóan 3.300 illetve 4.900 forintos áron ehetnek az érdeklődők 3 fogásos menüsorokat. A tavaszi programhoz idáig több mint 100 étterem csatlakozott országszerte.  
Borászportál.hu - 2018. februr 16. 15:00
Március első napján rendezik meg a Borjog és Bormarketing 2018 Konferenciát. A rendezvénysorozat idei részének mottója: „bor, kultúra, üzlet”.  
Borászportál.hu - 2018. februr 15. 16:30
Február 15-től március 15-ig lehet előjegyezni a borászat honlapján a villányi Gere Pincészet 2015-ös Kopar Cuvée borát. Rendelés csak bontatlan 12 palackos faládákra adható le. 24 palack rendelése esetén a vásárlók egy Kopar Magnumot kapnak ajándékba. A kiszállítás május 15-től indul.   A pincészet jellemzése szerint a 2015-ös Kopar egy gyümölcsös évjárat bora, hasonló karakterű a 2013-ashoz (ami például a fő fogást kíséri a február 24-i Magyar Borok Bálján). "Már most is szép, érett, és nagyon gyümölcsös, kellemes fűszerességgel a háttérben. Elegáns, nem robosztus bor, aminek a frissességét az élénk savak adják." A szőlőfajták aránya hasonló az előző évekhez: 50% cabernet franc, 40% merlot és 10% cabernet sauvignon. A bor érlelése nagy- és kishordókban vegyesen történt, a palackozásra 2017 elején került sor.  
Borászportál.hu - 2018. februr 15. 14:57
A dél-koreai Pjongcsangban javában zajló téli olimpia gasztronómiai tekintetben is számos – sportmentes – érdekességgel is szolgál. Tudod-e például, hogy milyen egzotikus húst lehet kapni a helyi éttermekben a külföldiek megrökönyödésére? És hogy melyik sportág versenyzői a legéhesebbek? Vagy hogy milyen gasztronómiai "világújdonság" bemutatásával próbálta Észak-Korea az olimpia helyett magára irányítani a világ figyelmét? Nem? Akkor kattints és figyelj!
Idkp.hu - 2018. februr 20. 19:45
Az idei tl legvastagabb hrtege alakult ki az orszg legmagasabb pontjn.
Idkp.hu - 2018. februr 20. 18:03
Vrhatan a nyugati hatrszlen eshet majd a legtbb h. Trkpen mutatjuk a vrhat hvastagsgot.
Idkp.hu - 2018. februr 20. 18:01
Megrkezett a mediterrn ciklon, mely a kvetkez napokban kiads mennyisg havat hoz a Dunntlra.
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2018. februr 20. 11:30
2017-ben a MV vonalain mintegy 21 ezer esetben jegyeztek fel ksst a vonatok kzlekedsben, a szemlyvonatok esetben tlagosan 2,8 perc volt a kss - szerepel a Vilggazdasg cikkben. A 2,8 perces kss a szemlyvonatoknl 90 szzalkos pontossgot jelent, ennl valamivel jobban teljestettek a regionlis s orszgos vonatok, amelyek 96, illetve 93 szzalkban rkeztek meg idben. A teher...
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Isite.hu - 2018. februr 20. 20:04
Igazak voltak a korbbi pletykk, melyek a Burnout Paradise feldolgozsrl szltak, az EA ugyanis nhny perccel ezeltt bejelentette, hogy rkezik a Burnout Paradise Remastered, avagy a n... tovbb