Gasztronómia
Hír:
Borászportál.hu - 2017. december 6. 10:58
A hazai food truck mozgalom továbbra is felivelőben van, idén március és szeptember között 250 millió Ft-os forgalmat bonyolított le a Food Truck Show Hungary kft. – olvasható a cég minap megjelent közleményében. Március és szeptember között a food truckok a 110 rendezvénynap alatt 166 ezer terméküket értékesítettek összesen, ez a szervező cég becslése szerint még tovább nőhet.   A saját rendezvények mellett egyre népszerűbb a catering szolgáltatás is. Az ebben rejlő lehetőséget már olyan nagy cégek is felismerték, mint a Telenor, az Opel, a Ford vagy éppen a Raiffeisen Bank, de egyre többen veszik igénybe a szolgáltatást 50 fő körüli esküvőkön, születésnapokon.   
Hrek percrl-percre
jabb ellenzki csillag jelent meg az gen
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 23. 21:30
A migrnsok befogadshoz ktn az unis tmogatsokat Tajani
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 23. 20:23
Egyre biztosabb a Cscsformban 4
SG.hu Film - 2018. februr 23. 20:20
Szijjrt: A V4-ek tmogatjk Nyugat-Balkn euroatlanti integrcijt
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 23. 20:15
Kpeken a Liget legjabb plete
Ebroker - Ingatlan - 2018. februr 23. 19:59
Dikok tntetnek a Parlament eltt
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 23. 19:27
Mr mjusban Jeruzslembe kltztetik az amerikai nagykvetsget
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 23. 19:12
Az anyatejes tplls jelentsge
Webbeteg.hu letmd - 2018. februr 23. 19:09
Karcsony: Nincs kormnya az orszgnak
Mandiner Aut aktulis - 2018. februr 23. 18:58
Objektv hr - 2018. februr 23. 11:02
A Bajai Rendrkapitnysg Kzlekedsrendszeti Osztlya 03020/1464/2018. ltalnos szmon kzigazgatsi eljrst indtott hallos baleset gyben - rteslt az OBJEKTV Hrgynksg a megyei RFK sajtszolglattl.
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Plyzatihrek.eu - 2018. februr 23. 22:52
Idn 15 millird forintos keretsszeggel hirdetett meg beruhzsi tmogatst nagyvllalatok szmra a Nemzetgazdasgi Minisztrium, a krelmeket szeptember 30-ig lehet benyjtani. Jelentkezs elminstsre albb! 
Idkp.hu - 2018. februr 23. 17:43
Pnteken a 4-es jel fekete plyt is megnyitottk haznk egyik legnpszerbb scentrumban.
Ebroker - Ingatlan - 2018. februr 23. 19:59
A tervek szerint halad s mg ebben az vben elkszl a Liget Budapest Projekt keretben zajl Orszgos Mzeumi Restaurlsi s Raktrozsi Kzpont ptse - jelentettk be pnteken, amikor is a komplexum elrte a legmagasabb pontjt. Egyttal j kpek is elkerltek a ltvnytervekrl. Az OMRRK pletegyttes a Szabolcs utcai egykori krhz terletn kap helyet. Legfontosabb paramterei: 37.000 ...
Gasztronómia kategória további hírei
Borászportál.hu - 2018. februr 23. 8:44
Jelenleg is zajlik Egerben a 19. alkalommal megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencia második napja. A hazai szakma színe-java mellett Master of Wine-ok is elmondják gondolataikat a magyar borokról és az előrelépés lehetőségeiről. Kövesd élőben a Borászportál helyszíni hírfolyamát!
Borászportál.hu - 2018. februr 22. 15:34
A szombaton érkező 13. Magyar Borok Bálján a borok mellé felszolgált ásványvíznek is kiemelt szerep jut: hiszen a neutrálisság ilyenkor az egyik legfontosabb szempont.    A Szigetköz Friss Víz története régmúlt időkre nyúlik vissza; több millió éve alakította és formálta az ősi Duna és a Pannon tenger. Ezek a vad vízek lelassultak az idők folyamán és hordalékukat kis szigetekként, zátonyokként rakták le erre a vidékre. Ezek a természetes kőzet, hordalék rétegek szűrik azt a természetes ivóvizet, ami az év legrangosabb borgasztronómiai eseményén a borok mellé kerül.    „A Szigetközi Friss Víz pont azt a finoman neutrális ízkörnyezetet teremti meg borkóstolás közben a szánkban, ami nélkül igazi borélvezetről nem beszélhetünk. Sima, selymesen puha textúrája a komoly, ismeretszerző borkóstolásoknál is elengedhetetlen.” – nyilatkozta korábban Dr. Mészáros Gabriella.
Borászportál.hu - 2018. februr 22. 8:38
Jelenleg is zajlik Egerben a 19. alkalommal megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencia. A hazai szakma színe-java mellett Master of Wine-ok is elmondják gondolataikat a magyar borokról és az előrelépés lehetőségeiről. Kövesd élőben a Borászportál helyszíni hírfolyamát!
Borászportál.hu - 2018. februr 21. 16:42
Nyilvánosságra hozták a Borászok Borásza 2018 jelöltjeinek névsorát. A győztes borászt április 20-án hirdetik ki.
Borászportál.hu - 2018. februr 20. 17:56
Egy tudományos kutatás állítja, az alacsony alkoholtartalmú borok és sörök gyártóit nem éppen nemes célok vezérlik.
Borászportál.hu - 2018. februr 20. 13:40
Elkezdődtek a próbái Háy János március 23-án bemutatandó Utánképzés ittas vezetőknek című új darabjának. A „gyomor-keserű” komédiát a Magyar Színház tűzi műsorára.   A színház leírása szerint: „Az Utánképzés ugyanis olyan emberekről szól, akiknek ittas vezetésért elvették a jogosítványát, és háromnapos csoportterápián kell részt venniük. A mai magyar társadalom nagyon jellegzetes alakjai vonulnak fel a színen: intézetis férfi, olasz-magyar nem-is-annyira-menő csávó, közös képviselő, trendi műkörmös, projektmenedzser, újságíró, munka-alkoholista multis, vendéglátós és két pszichológusnő. Egyszerre hihetetlenül szórakoztató és elgondolkodtató kis remekmű ez a darab – abban a két korty ital közötti szünetben, amit úgy hívnak: az Élet.”   A darabot Lengyel Ferenc rendezi és játszik benne többek között Benkő Nóra, Csöre Gábor, Haumann Petra, Bede-Fazekas Anna.  
Borászportál.hu - 2018. februr 20. 12:27
A Magyar Sommelier Szövetség 2018-ban is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntője február 24-én, szombaton, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban  kerül megrendezésre. Az elődöntőből a három legtöbb pontszámot elért versenyző kerül a döntőbe, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2018. március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében. A döntőbe jutott versenyzők a nagyközönség előtt pezsgőfelszolgálásból (idegen nyelven), étel-ital párosításból, hibás borlap javításból, vörösbor dekantálásból, bor jellemzésből és párlatfelismerésből álló feladatokat oldanak meg, majd közös meglepetés feladaton vesznek részt.   A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A rendezvény a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítésére is lehetőséget biztosít.   Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.  
Borászportál.hu - 2018. februr 20. 11:17
Február 19-én ismét átadták a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját. A Várkert Bazárban megrendezett díjátadó gálán elismerésben részesült az ország legjobb street food helye és az év séfje is. Újítás idén, hogy életműdíjat is osztottak valamint a legjobb hazai cukrászdákat is listázták. Az előző évhez hasonlóan a legjobb étterem díjat idén is a Michelin-csillagos budapesti Costes kapta. Mint a Dining Guide írja róla, „a Costes nyitása óta vezető szerepet vállal a modern magyar gasztronómia megteremtésében. A Palágyi Eszter vezetésével működő fine dining konyha továbbra is stabilan és kiemelkedő színvonalon teljesít. A kompromisszumok nélkül dolgozó séf még inkább törekszik arra, hogy az eddiginél is magyarosabb konyhát vigyen, mindezt a Costes stílusához igazodó, haladó felfogásban.” Az élmenzőnyben végzett még a szintén budapesti Borkonyha, az Onyx, a Babel és a Costes Downtown. Az ország legjobb 12 éttermének listájára egyedüli vidékiként a Tokajban, Encs településen található Anyukám mondta fért be, amely ezzel értelemszerűen a legjobb vidéki étterem címet is kiérdemelte. Idén különdíjakat is osztottak ki. Az év cukrászdája díjat a váci Mihályi Patisserie kapta. Szintén újdonság volt, hogy idén az éttermek borlapját is vizsgálták, a különdíj ebben a kategóriában a Borkonyhának jutott. Az év legjobb street food helyének díját a Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérek által jegyzett miskolci Pizza, Kávé, Világbéke zsebelte be. Az év fiatal séftehetsége díjat Kovács Péter, a Tama séfje kapta, az év séfje pedig a St. Andrea Borbárban dolgozó Barna Ádám lett. A Dining Guide a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is külföldi szaktekintélyeket kért fel a tesztelésre. A zsűrit erősítette idén Enrico Cere három Michelin-csillagos séf, Fausto Arrighi az olasz Michelin Guide korábbi igazgatója és Nicola Portinari két Michelin-csillagos konyhafőnök. A díjazottak:    Az év étterme: Costes     Különdíjak:   Az év cukrászdája: Mihályi Patisserie Az év street food helye: Pizza, Kávé, Világbéke Az év borlapja: Borkonyha Az év ifjú séftehetsége: Kovács Péter – Tama Az év innovatív konyhája: Innio – Tóth Szilárd és Sajben Csaba séfpáros Az év legígéretesebb konyhája: Fáma – Huszár Krisztián séf Az év séfje: Barna Ádám – St. Andrea Borbár Életműdíj: Rosenstein Tibor     TOP 10+2 ÉTTEREM:   Anyukám Mondta – Dudás Szabolcs séf Arany Kaviár – Kanász László séf Babel – Veres István, séf Borkonyha – Sárközi Ákos, séf Costes – Palágyi Eszter, séf Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf Fáma – Huszár Krisztián, séf MÁK – Mizsei János, séf Olimpia – Ádám Csaba, Garai Ádám, séfek Onyx – Mészáros Ádám, séf St. Andrea Borbár – Barna Ádám, séf Stand25 – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros   A 10 LEGJOBB VIDÉKI ÉTTEREM:   Anyukám mondta Kistücsök Platán Sauska48 Sparhelt Tiszavirág Villa Medici Mild Macok Pajta Viator
Borászportál.hu - 2018. februr 19. 16:13
Elindult "Az aszú éve" kampány az Egyesült Államokban, ahol egy éven keresztül a magyar borokat, elsősorban az aszúféléket népszerűsítik majd.   A kampány a washingtoni magyar nagykövetségen február 17-én tartott borkóstolóval kezdődött meg. Az eseményen a közösségi bormarketinget szervező Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és az amerikai piacépítésért felelős Vinum Tokaj International (VTI) támogatásával hat tokaji borászat mutatkozott be: a Béres Szőlőbirtok, a Chateau Dereszla, a Grand Tokaj, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, a Patrícius Borház, valamint a Royal Tokaji.   Szabó László nagykövet a magyar borok országimázs-építésben, a magyar kultúra, a hagyományok és a gasztronómia "üzenetének" közvetítésében betöltött szerepét emelte ki. A nagykövet hangsúlyozta: az egy esztendeig tartó kampány célja, hogy különleges figyelmet irányítson a magyar borokra, kiemelten az aszúra és a tokaji édes borkülönlegességre, valamint különböző szakmai fórumokon, illetve folyamatos média megjelenésekkel segítse bejutásukat az észak-amerikai piacra.  
Borászportál.hu - 2018. februr 19. 15:00
Az újkori magyar borászat kezdetén, a 90-es évek végén, 2000-es évek elején Gál Tibor – most már id. Gál Tibor – volt a legenda. Ő volt az első „sztárborász”, aki nevét mindenki ismerte, a „labirintusos” címkét kerestük mindenhol, üzletben, étteremben. Talán id. Figula Mihály és Szeremley Huba örvendtek még hasonló ismertségnek, népszerűségnek. Sajnos már egyikük sem készít nekünk bort, de családjuk továbbvitte a hagyományokat, emlékük pedig velünk él, például a Gál Tibor Emlékdíjban.
Idkp.hu - 2018. februr 23. 17:43
Pnteken a 4-es jel fekete plyt is megnyitottk haznk egyik legnpszerbb scentrumban.
Idkp.hu - 2018. februr 23. 15:16
Szibria trsgbl rendkvl hideg lgtmegek rkeznek, hajnalonknt -15 fok kr is lehlhet a leveg.
Idkp.hu - 2018. februr 23. 13:50
Megtantanak, csak te kellesz! Tanuld meg a sels s snowboardozs minden apr technikjt Magyarorszgon, profi oktatk segtsgvel.
Webbeteg.hu Betegsgek - 2018. februr 23. 17:56
Ha az akne vagy az akne talajn kialakul hegeseds befolysolja trsas kapcsolatait vagy nrtkelst, krdezze meg brgygyszt a lehetsges kezelsrl, illetve arrl, hogyan lehet a hegeket eltntetni.
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2018. februr 23. 19:59
A tervek szerint halad s mg ebben az vben elkszl a Liget Budapest Projekt keretben zajl Orszgos Mzeumi Restaurlsi s Raktrozsi Kzpont ptse - jelentettk be pnteken, amikor is a komplexum elrte a legmagasabb pontjt. Egyttal j kpek is elkerltek a ltvnytervekrl. Az OMRRK pletegyttes a Szabolcs utcai egykori krhz terletn kap helyet. Legfontosabb paramterei: 37.000 ...
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00