Belföld
Belföld kategria 2017 mjusi hrei
Lapok:   1  2   
Objektív hír - 2017. mjus 9. 13:17
Magyarország aktív közreműködésével ismét eredményesen zárult az ,,OPSON VI." élelmiszerhamisítás elleni nemzetközi művelet. A 2016 decembere és 2017 márciusa között 61 ország részvételével megszervezett akcióban hazánkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) képviselte. A magyar szakemberek több mint 47 tonna, valamint további 107 ezer liter terméket vontak ki a forgalomból - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy vám- és jövedéki szóvivő.
Objektív hír - 2017. mjus 9. 8:47
A Hűvösvölgyi úti villamospálya mellett húzódó Ördög-árok menti támfal állapota erősen leromlott, a már több éve húzódó átépítés halaszthatatlanná vált. A BKV Zrt. által megrendelt kivitelezési munkák csak a villamosok közlekedésének akadályozásával végezhetők el. A szükséges forgalomkorlátozást a Budapesti Közlekedési Központ az iskolaszünet idejét kihasználva tervezi, hogy az a lehető legkevésbé zavarja az utazókat, ezért 2017. május 27-től várhatóan nyár végéig változás lesz az 56-os, 56A, 59B és 61-es villamosok közlekedésében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
Objektív hír - 2017. mjus 8. 19:32
Több mint 20 magyar nevezője van az idén Magyarországon zajló Európai Kőfaragó Fesztiválnak. A találkozók történetének két évtizede alatt eddig tizenkét alkalommal jeleskedtek a magyarok Európa legjobb kőfaragó-kőszobrászai között. A 13 ország több mint 100 kőfaragó szakembere május 19. és 21. között Kiskunfélegyházán két kategóriában méri majd össze tudását - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Objektív hír - 2017. mjus 8. 15:46
Véget ért a tornászok diákolimpiája, ahol az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka öt aranyéremmel és egy bronzéremmel gazdagodott - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Objektív hír - 2017. mjus 8. 14:35
Az élelmiszerhulladékok megelőzését szolgáló jó gyakorlatokkal, praktikákkal is pályázathatnak a 2017. szeptember 20-24. között, a HUNGEXPO és a Kincsem Park területén rendezendő 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) kiállítói. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által meghirdetett ,,Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díj" nevezési határideje május 31-e - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Objektív hír - 2017. mjus 8. 14:32
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 7253 levél és 24 üveg gyógyszert találtak egy autóban Röszkén. A gyógyszerszállítmányt lefoglalták, a járművet vezető férfi ellen feljelentést tettek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.
Objektív hír - 2017. mjus 8. 14:23
A napokban az Európai Unió új környezetvédelmi előírásokat fogadott el, amely miatt várhatóan több szénerőmű, így köztük a Mátrai Erőmű is, vagy bezárásra, vagy az eddigieknél jóval nagyobb beruházásokra kényszerül. Mindemellett Magyarország is szerepel abban a ma publikált nemzetközi jelentésben, amely szerint a szénenergia túl sok támogatásban részesül. A 2020 utáni új környezetvédelmi előírások és az eltűnő támogatások drasztikusan érinthetik a szénerőművek, így a hazánk szén-dioxid-kibocsátásának 10%-áért felelős Mátrai Erőmű jövőjét is - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
Objektív hír - 2017. mjus 6. 19:21
Megvédte bajnoki címét a győri Széchenyi István Egyetem csapata az ötödik Dunai Regattán, a legnagyobb, egyetemek közti evezős versenyen május 6-án. A csapat 5 magyar, és 2 külföldi, a Hannoveri és a Maastrichti Egyetem evezőseit utasította maga mögé. A második helyen a Hannoveri Egyetem, a harmadikon a Budapesti Corvinus Egyetem hajója futott be, negyedikként pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Objektív hír - 2017. mjus 6. 19:17
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg öt kilógramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.
Objektív hír - 2017. mjus 5. 20:16
Ismét közlekednek 2017 májusától szeptember végéig a BKK és a BKV közkedvelt nosztalgiajáratai, melyek között - a világon egyedülálló módon - a Duna és a Termál villamosra keresztelt nosztalgiajáratok és az SH jelzéssel közlekedő Hófehérke nosztalgiahajó mellett már a csuklós nosztalgia Ikarusz busszal is utazhatnak a régmúlt szerelmesei - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
Objektív hír - 2017. mjus 5. 20:14
A nyár elejétől munkanapokon is közlekednek Combino villamosok a nemrég felújított és meghosszabbított 1-es villamos vonalán, tovább növelve a korszerű, akadálymentes közösségi közlekedési lehetőségeket a Hungária-körgyűrűn. A Nagykörútról ismerős járművek 2016 decembere óta hétvégi napokon az 1-es villamosvonal szolgáltatási színvonalát is emelik, sőt, idén február óta hétvégén kizárólag alacsonypadlós villamosok járnak a vonalon. A BKK és a BKV - amellett, hogy törekszik a rendelkezésére álló eszközök optimális kihasználására - kiemelten fontosnak tartja az akadálymentesség biztosítását, arányának folyamatos növelését. Az elmúlt években számos erre irányuló intézkedést tett, ilyen volt a jelentős számú alacsonypadlós autóbusz, trolibusz, villamos beszerzése, a közterületek, megállóhelyek akadálymentessé tétele - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
Objektív hír - 2017. mjus 5. 11:50
A város területén tartandó Dunaújváros PASE és a Ferencvárosi TC labdarúgó mérkőzés miatt 2017. május 7-én útlezárásokra és rendőri forgalomirányításra számíthatnak a közlekedők - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
Objektív hír - 2017. mjus 5. 11:48
A világbajnokság második napján a rendezők fáradtak el legjobban, mert szinte futamonként hozzá kellett nyúlni a pályához. Gyenge és folyamatosan változó irányú szélben 6 futamot sikerült megrendezni, ebből kettőt kínkeservesen - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Vitorlás Szövetség.
Objektív hír - 2017. mjus 5. 11:45
A város területén tartandó ballagási ünnepségek miatt 2017. május 6-án szombaton útlezárásokra és rendőri forgalomirányításra számíthatnak a közlekedők - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
Objektív hír - 2017. mjus 4. 12:37
Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt J. I. ellen indított büntetőügyben a Gyulai Törvényszék fellebbezés folytán felülbírált részét, és a vádlottat Magyarország területéről végleges hatállyal történő kiutasító rendelkezést mellőzte. Az ítélet indoklásában elhangzott: olyan vádlottal szemben, akit egy bűncselekmény elkövetésének vádja alól kórós elmeállapota miatt felmentettek, büntetés nem szabható ki. Mivel a kiutasítás büntetésnek minősül, az I. fokon eljáró Gyulai Törvényszék kiutasításra vonatkozó rendelkezését az ítélőtáblának meg kellett változtatnia. Ez a döntés jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
Objektív hír - 2017. mjus 4. 12:34
Sokan felkeresték már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy megnézzék, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását. Legegyszerűbben ezt, ügyfélkapus jelszóval a nav.gov.hu oldalról elérhető új felületen lehet. Ügyfélkaput nyitni még mindig nem késő - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Objektív hír - 2017. mjus 4. 12:32
A büntetési tétel tekintetében helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Törvényszék ítéltét, így 8 év 6 hónap börtön ítélte a táblabíróság azt a férfit, aki éveken át különböző módszerekkel, nem létező beruházásokra hivatkozva, magát földönkívüli személynek beállítva, több mint 410 millió forintot csalt ki a megtévesztett sértettekből. Mivel egy vádpontban a táblabíróság - ellentéten a Szegedi Törvényszékkel - felmentette a vádlottat, az ítélet a tárgyalás befejeztével nem emelkedett jogerőre, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért a tekintetben, hogy benyújt-e fellebbezést. Mivel az ügyészség eltekintetett a fellebbezéstől, az ítélet immár jogerős - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
Objektív hír - 2017. mjus 4. 12:27
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 20 példány kecskerákot találtak egy személyautóban Röszkén. Az állatokat lefoglalták, a járművet vezető férfi ellen feljelentést tettek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.
Objektív hír - 2017. mjus 4. 12:26
A hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra készülő Pigniczki Fannin kívül a junior kéziszer együttes is szőnyegre lépett Szófiában - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Objektív hír - 2017. mjus 4. 12:25
A Nemzeti Versenysport Szövetséggel (NVESZ) is találkozhatnak az érdeklődők az idei Dunai Regattán. A szövetség külön sátorral várja a látogatókat, ahol a nyári Világjátékokon induló sportolókkal is találkozhatnak, köztük a szumós Makai Erikával, aki két kategóriában is indul a wroclawi világversenyen. Makai nehézsúlyban és open kategóriában is küzdőtérre lép július 20. és 30. között Lengyelországban. A Világjátékokon10 sportágban 60 magyar sportoló vesz részt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Versenysport Szövetség.
Objektív hír - 2017. mjus 4. 12:23
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ban is egyedi támogatási lehetőséget hirdet a környezettudatos szemléletet erősítő, határokon átnyúló kerékpáros programok megvalósításához. A ,,Kerékpárral 7 határon át" programban pályázati úton elnyerhető hozzájárulás összesen 16,5 millió forint - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Objektív hír - 2017. mjus 4. 12:22
Pörgősen és szakmailag kifogástalan színvonalon rendezett futamokkal indult a XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás-világbajnokság - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Vitorlás Szövetség.
Objektív hír - 2017. mjus 3. 14:33
A 112 életet menthet. Felelőtlen hívással ne kockáztassa mások életét - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az ORFK Kommunikációs Szolgálat.
Objektív hír - 2017. mjus 3. 11:32
Egy jármű árokba csúszott Mány térségében. A műszaki mentése miatt forgalomkorlátozásra kell számítani - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
Objektív hír - 2017. mjus 3. 9:23
Kajászó térségében, a Balaton felé vezető irányban csak a belső forgalmi sáv járható, mivel három gépjármű ütközött össze - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
Objektív hír - 2017. mjus 3. 9:06
55 ezer darab hamis parfümre akadtak a NAV pénzügyőrei egy vámkezelés alkalmával, amiket lefoglaltak és megsemmisítettek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Szinai Zsuzsanna sajtóreferens.
Objektív hír - 2017. mjus 1. 20:30
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is képviseltette magát a hétvégén az ország legnagyobb állatvédelmi szakkiállításán Pécsett. A Kutyavilág Expon két nap alatt száz kiállító és negyven előadás várta az érdeklődőket. A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és a prevencióra- tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
Lapok:   1  2   
Idkp.hu - 2017. mjus 22. 20:45
A Budapest felett kialakult cella szinte mozdulatlanul ontotta magbl a csapadkot.
Idkp.hu - 2017. mjus 21. 17:12
A jvht is zporokkal, zivatarokkal indul, s a szl sem tgt egyhamar.
Idkp.hu - 2017. mjus 21. 5:59
Akr a tenger - szp s rdekes sszesonlts szombat estrl. Stbunk friss felvtelei a Balaton melll, mg tbb videval.
Webbeteg.hu Betegsgek - 2017. mjus 22. 20:09
A betegpol egyik leggyakoribb feladata, hogy segtsen a mosakodsban, frdsben. Noha a testpolsban val segtsg hamar rutinfeladatt vlhat a gondoz szmra, fontos, hogy ne feledje, a demenciban vagy Alzheimer-krban szenved beteg nagyon eltr mdon ltja a dolgokat. A betegsg elrehaladottabb szakaszban elfordulhat, hogy nem emlkszik r, hogy korbban segtettek neki a testpolsnl. Ennek kvetkeztben ideges, szorong, szgyenkez s sebezhet lehet.
Mandiner Aut aktulis - 2017. mjus 22. 21:04
Egy j izraeli tudomnyos tanulmny szerint az emberi gnllomny 21 szzalka mkdik klnbzen nkben s frfiakban, ezt pedig nemvlt mtttel sem lehet megvltoztatni - rja a CBN News. [...] Bvebben!
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Ebroker - Ingatlan - 2017. mjus 22. 15:45
A vlsg s az azta eltelt vek jelents vltozsokat hoztak az ingatlanzemeltetsi szakmban. Komoly munkaerhinnyal s nem mindig tudatos fejlesztkkel kell szembeslnie a piac szereplinek. Az aktulis kihvsokrl beszlt Vg Lszl, a Strabag Property and Facility Services Zrt. vezrigazgatja. Ez az interj a Portfolio Ingatlamagazin legjabb szmban jelenik meg, mely a Portfolio FM ...
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
HVG.hu itthon - 1970. janur 1. 1:00
Isite.hu - 2017. mjus 22. 20:59
Egy elkpeszten rszletes kidolgozottsg, m ezzel egyetemben rendkvl drga rajongi ereklyt mutatott be a Bloodborne fanatikusainak a Prime 1 Studios, akik elksztettk a jtk... tovbb